Λαγάνα εύκολη | Συνταγές

Τραχανάς σούπα με φέτα Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα! Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς! Η πιο εύκολη μηλόπιτα! Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο, εύκολα και νόστιμα! Φάβα Σαντορίνης, η κλασική εύκολη συνταγή Ψωμί, χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο Kανελόνια με κιμά, αγαπημένη συνταγή! Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο, που θα σας ξετρελάνει! Γιουβαρλάκια, η συνταγή της γιαγιάς Ελένης Εύκολη σοκολατόπιτα, σκέτη κόλαση! Ρατατούι στο φούρνο, η αυθεντική πεντανόστιμη συνταγή για ένα πιάτο οπτασία χρωμάτων Κεφτεδάκια μερακλίδικα, στο άψε-σβήσε! Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, γιορτινό λουκούμι! Μπιφτέκια Κοτόπουλου Για Δίαιτα, Πεντανόστιμα Ρολό κιμά, θεσπέσιο! Σπετζοφάι (βολιώτικο) Κουλουράκια κανέλας, λιχουδιά για παιδάκια


Πηγή: https://www.supersyntages.gr/sintagi/lagana-eykoli

Η πιο Νόστιμη, Εύκολη Σπιτική Λαγάνα για τα Κούλουμα!spirossoulis.com – the home issue

Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε... Η λαγάνα ήταν το ψωμί που δεν είχε μέσα του καθόλου προζύμι, δηλαδή άζυμος άρτος, φτιαγμένος μόνο με αλεύρι και νερό που παρέμενε πεπλατυσμένος, όπως και οι χριστιανοί που δεν έπρεπε να «φουσκώνουν» από έπαρση και αλαζονεία. Σήμερα στη λαγάνα έχουν προστεθεί και άλλα υλικά για να είναι πιο νόστιμη αλλά έχει παραμείνει το πλακουτσωτό της σχήμα.


Πηγή: http://spirossoulis.com/living-i-pio-nostimi-eukoli-spitiki-lagana-gia-ta-koulouma/

Λαγάνα Συνταγή | Άκης Πετρετζίκης

Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-7 λεπτά. Στην αρχή χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε τη ταχύτητα. Το αλάτι δεν το βάζουμε από την αρχή για να μην κάψει τη μαγιά μας. Μόλις περάσουν τα 7 λεπτά, βάζουμε σε ένα μπολ λίγο λάδι και στα χέρια μας αλεύρι. Βάζουμε το ζυμάρι στο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1 ½ ώρα). Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια τη ζύμη και απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού σε λαγάνες τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε σε 2 ταψιά φούρνου. Μεταφέρουμε τις λαγάνες μας σε 2 ταψιά με λαδόκολλα ανοίγοντας τες λίγο πάνω στο ταψί για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο. Τις αλείφουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Περιμένουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν οι λαγάνες μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα. Μόλις περάσουν τα 20


Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/lagana

Εύκολη σπιτική λαγάνα | Συνταγές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πανεύκολο μιλφέιγ Πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινο Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού Παστίτσιο: ο βασιλιάς των ζυμαρικών φούρνου Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού Το ρολό της μαμάς μου ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ «Κ»


Πηγή: https://www.kathimerini.gr/897737/article/gastronomos/syntages/eykolh-spitikh-lagana

Πανεύκολη Σπιτική Λαγάνα | Funky Cook

Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Διάφορες Συνταγές Fast Cook Ορεκτικά Σούπες Light Σάλτσες Pesto Διεθνής Κουζίνα Εποχιακές Χριστούγεννα Πάσχα Νηστίσιμα Κρεατικά Μοσχάρι Χοιρινό Κοτόπουλο Αρνί & Κατσίκι ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΚΡΕΑΤΟΣ Θαλασσινά Ψάρια Μαλάκια-Όστρακα Λαχανικά Σαλάτες Λαδερά Λαχανικά και Άλλα Λαχανικά Εποχής Ζυμαρικά Όσπρια Διάφορα Όσπρια Ρύζι Δημητριακά Ζύμες Ψωμί Διάφορες Ζύμες ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Φρούτα Μαρμελάδες Γλυκά Κουταλιού Σοκολάτα Γλυκά Ψυγείου CAKE & BAKE Χριστουγεννιάτικα Κέικ και Βασιλόπιτες Διάφορα Γλυκά Γλυκές Ζύμες Πασχαλινές Γλυκές Ζύμες Γλυκά Εποχής Τα Γλυκά του Πάσχα Τα Γλυκά της Σαρακοστής Tα Γλυκά των Χριστουγέννων Τα Γλυκά του Χειμώνα Διεθνή Γλυκά Εύκολα Γλυκά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Ορεκτικά-Μεζέδες Κυρίως Πιάτα Γλυκίσματα Παραδοσιακές Πίτες Εποχής Γιορτινές Χριστουγεννιάτικες Πασχαλινές Συνταγές FC MAGAZINE Πρωινό: NOYNOY ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ FOOD.DIARY Φθινόπωρο Χειμώνας Άνοιξη Καλοκαίρι Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Αποκριάτικες Συνταγές Σαρακοστιανές Συνταγές Πασχαλιάτικες Συνταγές PROJECTS FOODIE REPORT ALL ABOUT FOΟD ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σήμερα Τρώμε DIY FOODSHOTS COOKTEST ΚΟΥΖΙΝΟΛΟΓΙΕΣ FOOD & TRAVEL LIFE


Πηγή: https://funkycook.gr/panefkoli-spitiki-lagana/

Εύκολη σπιτική λαγάνα - Συνταγές - Γιορτές και καλέσματα | γαστρονόμος

Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, θρυμματίζουμε τη μαγιά με τα δάχτυλά μας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ή ελάχιστο νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε 2 μέτριες λαγάνες, πάχους περίπου 2 εκ., πιέζοντας με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να πάρουν το οβάλ σχήμα της λαγάνας και να έχουν τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές. Τις βάζουμε στη λαμαρίνα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε τις λαγάνες, σκορπίζουμε το σουσάμι και το μαυροκούκι και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ελέγχουμε, ανασηκώνοντάς τες απαλά, αν έχουν ψηθεί καλά και από κάτω, αλλιώς τις αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Πηγή: http://www.gastronomos.gr/gr/%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AD%25CF%2582/%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25AD%25CF%2582-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1/%25CE%25B5%25CF%258D%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B7-%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE-%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B1
Δημοσίευση: 12/11/2019


. .