We gebruiken cookies om inhoud en advertenties relevanter te maken en je een veiligere ervaring te bieden. Als je op de website klikt of op de website navigeert, ga je ermee akkoord dat we op en buiten Facebook informatie verzamelen via cookies. Meer informatie, zoals over hoe je je instellingen kunt aanpassen, vind je hier: cookiebeleid .
Αρχική Πρωτοπορία Βαλσαμικό Ξίδι Κλασικό Βαλσαμικό Άρτυμα βαλσαμικό με Σύκο Άρτυμα βαλσαμικό με Μέλι Άρτυμα Βιολογικό βαλσαμικό Κρέμα Βαλσαμικού Κλασική Λευκή Πορτοκάλι & Λεμόνι Ρόδι Σύκο Stevia Κλασική Ρόδι Μηλόξιδο Bio Κλασική Μουστάρδα Ρίγανη & Θυμάρι Μπούκοβο & Πάπρικα Απαλή (squeeze) Πικάντικη (squeeze) Μέλι (squeeze) 50% λιγότερο αλάτι (squeeze) Κέτσαπ Κλασική Ατομικές συσκευασίες Συνταγές Εταιρεία Ποιοι είμαστε Που εξάγουμε Εταιρική κοινωνική ευθύνη Διακρίσεις & πιστοποιήσεις Οικονομικά στοιχεία Προβολή Άρθρα Spots Συνεντεύξεις Παρουσιάσεις Photo Gallery Νέα Επικοινωνία
Προσωπικά λατρεύω να απολαμβάνω ένα Δωρικής λιτότητας steak από σπαλομπριζόλα ή κόντρα, ακόμα και ένα rib eye, εδικά αν αυτό περιβάλλεται από λεπτές «φλέβες» λίπους ακριβώς όπως το γέννησε η μάνα του και το ανάθρεψε η θέρμη της φωτιάς! Δηλαδή ΣΚΕΤΟ, με λίγους κρυστάλλους από θαλασσινό αλάτι και σπάνια ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όλα αυτά βέβαια όταν το κρέας κάνει τη γνωστή μαρμάρωση (από το ενδομυϊκό λίπος) και σου αρέσει να το απολαμβάνεις medium 63Ο C ή medium rear 57Ο C. Αν όμως έχεις ένα εντελώς στεγνό και χωρίς καθόλου λίπος κρέας όπως είναι το φιλέτο τότε τι κάνεις; Τότε πραγματικά χρειαζόμαστε και αντικειμενικά τη βοήθεια μιας σάλτσας ώστε να του προσδώσει την απαραίτητη υγρασία και μια πιο πολύπλοκη υφή και γεύση. Κάπως έτσι πιστεύω γεννήθηκαν και μερικά αξεπέραστα πιάτα που παρέμειναν για χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα όπως τα «Φιλέ Μινιόν με σος Μαδέρα», «Μπον Φιλέ με κονιάκ» και το απίθανο «Φιλέτο Τουρνέντο Ροσίνι» με σάλτσα από πόρτο και φουά γκρα. Εγώ σας προτείνω μια σχετικά απλή σπιτική και εύκολη σάλτσα κρασιού, «δυναμική» τόσο όσο να δώσει χαρακτήρα στο τρυφερό, ναι μεν αλλά άνοστο φιλέτο!!
Αρχική Πρωτοπορία Βαλσαμικό Ξίδι Κλασικό Βαλσαμικό Άρτυμα βαλσαμικό με Σύκο Άρτυμα βαλσαμικό με Μέλι Άρτυμα Βιολογικό βαλσαμικό Κρέμα Βαλσαμικού Κλασική Λευκή Πορτοκάλι & Λεμόνι Ρόδι Σύκο Stevia Κλασική Ρόδι Μηλόξιδο Bio Κλασική Μουστάρδα Ρίγανη & Θυμάρι Μπούκοβο & Πάπρικα Απαλή (squeeze) Πικάντικη (squeeze) Μέλι (squeeze) 50% λιγότερο αλάτι (squeeze) Κέτσαπ Κλασική Ατομικές συσκευασίες Συνταγές Εταιρεία Ποιοι είμαστε Που εξάγουμε Εταιρική κοινωνική ευθύνη Διακρίσεις & πιστοποιήσεις Οικονομικά στοιχεία Προβολή Άρθρα Spots Συνεντεύξεις Παρουσιάσεις Photo Gallery Νέα Επικοινωνία
Πικάντικο και ευωδιαστό φιλέτο μοσχαριού γρήγορα κα&iot... Συνταγή από www.sintagespareas.gr
2 φιλέτα, βάρους 180 – 200 γρ. το καθένα και πάχους περίπου 3 – 4 εκ. 1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα 1 πράσινη πιπεριά κέρατο + 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα (το καλοκαίρι, οπότε είναι στο φόρτε τους οι πιπεριές) 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι (επειδή το αυθεντικό ιταλικό ξίδι είναι πολύ ακριβό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο – τύπου βαλσαμικού – ελληνικό, φυσικώς γλυκό ξίδι από σταφίδα που βρίσκουμε πια και σε μαγάλα σούπερ μάρκετ) 1/2 κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ή η ίδια ποσότητα σε ξερό, τριμμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα