HiPP Ελλάδα

Βρεφικό γάλα Προϊόντα ΗiPP Bio Combiotic® HiPP 1 Bio Combiotic® από τη γέννηση ΗiPP 2 Bio Combiotic® από τον 6ο μήνα ΗiPP 3 Bio Combiotic® από τον 12ο μήνα ΗiPP HA Combiotic®, από τη γέννηση ΗiPP Anti-Reflux, από τη γέννηση Προετοιμασία του μπιμπερό Mητρικό γάλα & θηλασμός Συμβουλές Θηλασμού Πότε και πόσο συχνά τρέφεται ένα βρέφος; Το μωρό μου λαμβάνει αρκετό γάλα; Πώς καταλαβαίνω αν το μωρό μου έχει πραγματικά χορτάσει όταν του δίνω βρεφικό παρασκεύασμα γάλακτος; Τι να προσέχετε όταν θηλάζετε; Τι να προσέχετε όσον αφορά την άντληση γάλακτος; Πότε και πώς γίνεται ο απογαλακτισμός; Βήμα με βήμα γίνεστε πρωταθλήτριες στο θηλασμό Τι κάνει το θηλασμό τόσο πολύτιμο; Ερευνητική ομάδα μητρικού γάλατος Ποιότητα Βιολογική ποιότητα Πόσο σημαντικά είναι τα Ωμέγα-3 Η προέλευση του βιολογικού μας γάλακτος Συνέντευξη με τον Claus Hipp Έλεγχος ποιότητας Συμβουλές από Ειδικούς "Σωστή ανατροφή σημαίνει και σωστή διατροφή" Τροφικές αλλεργίες Καλή θρέψη Βρεφικό γάλα: Πως θα επιλέξετε την κατάλληλη βρεφική φόρμουλα γάλακτος! Συχνές ερωτήσεις Θηλασμός Παρασκευάσματα Βρεφικού Γάλακτος Ποσότητες Μπιμπερό και αποθήκευση Υγιεινή Ειδικά παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος Τρoφές Απογαλακτισμού Προϊόντα Γεύματα Φρούτα Φρούτα σε βάζο Φρούτα σε δοχείο Βιολογικές κρέμες δημητριακών


Πηγή: https://www.hippgreece.gr/index.php%3Fid%3D39761

Είναι υγιεινό να τρώμε φρούτα πριν το πρωινό; — Με Υγεία

Το να τρώτε φρούτα το πρωί δεν κάνει μόνο την διατροφή σας λιγότερο βαριά, αλλά επίσης σας παρέχει και τα εξής οφέλη: Βοηθά στην προστασία από καρδιακή ασθένεια. Ενδυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία, ειδικά τις αδύναμες φλέβες, οι οποίες συνέχεια προκαλούν εμφράγματα ή εσωτερική αιμορραγία. Χάρη στην βιοφλανοειδή τους σύσταση, εμποδίζουν το αίμα να πήζει και να μπλοκάρει τις αρτηρίες. Πώς να κάνετε την διατροφή φρούτων αποτελεσματική


Πηγή: https://meygeia.gr/ine-igiino-na-trome-frouto-prin-apo-proino/

Οι χυμοί στη διατροφή μας – Newsbeast

Οι 100% φυσικοί χυμοί, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα θεωρούνται και οι πιο υγιεινοί, αφού περιέχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να περιέχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων, όπως π.χ. ο χυμός μήλου.Ο χυμός ροδιού περιέχει αντιοξειδωτικά και κυρίως πολυφαινόλες σε υψηλότερα επίπεδα από όλους τους άλλους χυμούς φρούτων. Τα αντιοξειδωτικά αυτά παρέχουν καρδιοπροστατευτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της LDL χοληστερόλης. Ο χυμός από κράνα (cranberries) είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στην προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν επαρκή δεδομένα που υποστηρίζουν πως ο χυμός αυτός, προφυλάσσει από τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, λόγω μιας ουσίας που περιέχει και εμποδίζει τα συγκεκριμένα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, κάνοντας το περιβάλλον της πιο όξινο.


Πηγή: https://www.newsbeast.gr/health/arthro/530969/oi-humoi-sti-diatrofi-mas

Πότε οι χυμοί αποτελούν μια υγιεινή επιλογή

Στον χυμό πορτοκάλι γίνεται διάκριση μεταξύ του φρεσκοστυμμένου χυμού και του εμπορίου, αφού υποβαθμίζεται η ποιότητα του εμπορικού χυμού λόγω της παστερίωσης, κατά την οποία ίσως χάνονται μερικά θρεπτικά συστατικά. Γενικότερα, οι χυμοί περιέχουν εκτός από τα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C, A, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Παρ’ όλα αυτά, τα φρούτα, σε σχέση με τους χυμούς περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Κάποιοι χυμοί επίσης, μπορεί να περιέχουν σε ορισμένες περιπτώσεις και ασβέστιο. Από έρευνες, η κατανάλωση 100% φυσικού χυμού πορτοκαλιού έχει συσχετιστεί θετικά με την επάρκεια θρεπτικών συστατικών και την ποιότητα της δίαιτας, χωρίς αύξηση του κινδύνου για παχυσαρκία σε παιδιά και ενήλικες. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την μέτρια κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η κατανάλωσή του από τα άτομα, έτσι ώστε να φτάσουν τα συνιστώμενα επίπεδα πρόσληψης φρούτων. Ο χυμός φρούτων έχει προταθεί από παιδιάτρους ως μια καλή και φυσική πηγή βιταμινών και μια επιπλέον πηγή υγρών για τα βρέφη και μικρά παιδιά. Επειδή ο χυμός έχει καλή γευστική ανταπόκριση από τα παιδιά καταναλώνεται πιο ευχάριστα και πιο συχνά. Αν και ο χυμός φρούτων θεωρείται μια υγιεινή επιλογή χαμηλή σε λιπαρά, υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες για την υγεία


Πηγή: https://www.organiclife.gr/el/health/2139-ximoi.html

Χυμός φρούτων, γιατί δεν είναι μια τόσο υγιεινή συνήθεια όσο νομίζουμε - Dr Tsoukalas

Πολλοί άνθρωποι με την κατανάλωση φυσικών χυμών φρούτων, καταφέρνουν να προσθέσουν στην καθημερινή τους διατροφή φρέσκα φρούτα. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, θεωρούν πως ένα ποτήρι φυσικός χυμός αποτελεί μια υγιεινή συνήθεια η οποία προσφέρει αρκετές βιταμίνες και έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Μελέτες όμως αλλά και οδηγίες από μεγάλα πανεπιστήμια, όπως η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, δείχνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε τους χυμούς φρούτων, ακόμη και αυτούς που φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι, και να προτιμούμε να τρώμε ολόκληρα φρέσκα φρούτα . Αυτό το δεδομένο σοκάρει πολύ κόσμο, από τη στιγμή που έχουμε όλοι συνδέσει στο μυαλό μας το χυμό πορτοκάλι ως μια πολύ υγιεινή συνήθεια που μας προσφέρει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ας δούμε όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Για να παρασκευάσουμε ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε 3-4 φρούτα, περισσότερα από όσα θα τρώγαμε κανονικά αν τα καταναλώναμε ολόκληρα. Σύμφωνα με την ειδικό Susan Jebb, επικεφαλής του τμήματος έρευνας για την ανθρώπινη διατροφή του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης , υπό τη μορφή φρουκτόζης, και αυτή απορροφάται τόσο γρήγορα που το σώμα μας δεν μπορεί να διαχωρίσει αν πρόκειται για χυμό πορτοκάλι ή


Πηγή: https://www.drtsoukalas.com/himos_frouton__giati_den_einai_mia_toso_igieini_sinitheia_oso_nomizoume-su-226.html

Υποφέρετε από γαστρίτιδα; ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε και ποιες να προτιμάτε | i Trofi

Ο ερεθισμός, η φλεγμονή ή η διάβρωση της επένδυσης του τοιχώματος του στομάχου είναι γνωστή ως γαστρίτιδα. Η γαστρίτιδα που αναπτύσσεται σταδιακά και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζεται ως χρόνια γαστρίτιδα ενώ όταν συμβαίνει ξαφνικά, ως οξεία γαστρίτιδα. Διατροφικές συστάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γαστρίτιδας: Αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα Νερό, νερό και περισσότερο νερό! Βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και το ενυδατώνει. Προτιμήστε εύπεπτα τρόφιμα. Καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά καθώς συμβάλουν στον έλεγχο της έκκρισης οξέων και αποτρέπουν τον ερεθισμό του τοιχώματος του στομάχου. Πίνετε χυμούς λαχανικών και φρούτων, όπως χυμό από καρότο ή σπανάκι που βοηθούν στην πρόληψη της γαστρίτιδας. Ευεργετικά είναι επίσης το αγγούρι, το ακτινίδιο και ο χυμός ροδιού. Αποφύγετε τους συσκευασμένους χυμούς φρούτων. Μην αφήνετε να σας καταβάλει το άγχος . Απολαύστε τα γεύματά σας. Να είστε πάντα χαλαροί πριν από κάθε γεύμα και να μην τρώτε γρήγορα . Αποφύγετε επίσης:


Πηγή: https://www.itrofi.gr/diatrofi/ygieini/article/1618/ypoferete-apo-gastritida-poies-trofes-prepei-na-apofeygete-kai-poies
Δημοσίευση: 11/11/2019


. .