Τα Ζευγάρια Που Γελάνε Μαζί, Μένουν Μαζί - Τα 15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως το να μένουν μαζί για χάρη των παιδιών τους, είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν αυτό είναι το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανό το γάμο σας, αποτελεί ένα σημάδι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας ή ότι έχετε επενδύσει τόση ενέργεια στα παιδιά σας που δεν μπορείτε να δώσετε τίποτα στη σχέση. Μια μέρα, όμως, τα παιδιά σας θα εγκαταλείψουν το σπίτι … και τότε τι;

Γνωρίζετε πως η απόφαση να βάλετε ένα τέλος στο γάμο σας θα αλλάξει τη ζωή σας, ίσως προς το καλύτερο, όμως η απόφαση δεν είναι εύκολη.

Εάν έχετε ανοίξει να διαβάσετε το άρθρο, τότε μπορεί να σκέφτεστε το διαζύγιο, αλλά ένα μέρος τους εαυτού σας έχει αμφιβολίες.

Είτε γελάνε όταν παίζουν κάποιο άθλημα, είτε επειδή βλέπουν μαζί κωμικές σειρές, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που πειράζονται μεταξύ τους για πλάκα είναι πιθανότερο να μείνουν μαζί. Τα ‘εσωτερικά αστεία’ είναι επίσης σημαντικά επειδή επιβεβαιώνουν τη σχέση μέσα από το γέλιο.

Τα αποτελέσματα κρίθηκαν απʾ τη διάρκεια που γελούσε κάθε ζευγάρι: όσο περισσότερο γελούσαν, τόσο καλύτερη ήταν η ποιότητα της σχέσης τους. Είναι, βέβαια, γνωστό πως το γέλιο προσφέρει ευφορία, μειώνει το στρες και μεγαλώνει τη διάρκεια της ζωής μας, πόσο μάλλον όταν γελάμε με τον άνθρωπό μας. Εκεί σίγουρα τα οφέλη γίνονται διπλάσια.

Όλα αυτά τα αστεία που έλεγες με τόση παραστατικότητα, παρά τα παραπάνω ποτηράκια που είχες πιει εκείνο το βράδυ, μʾ έκαναν να σε ξεχωρίσω. Αργότερα κατάλαβα πως δεν ήταν μόνο το ποτό που σε έκανε αστείο, πως είσαι έτσι κάθε μέρα, ακόμη κι όταν περνάς δύσκολα.

Έχω πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό μου να επαναλαμβάνεται, λέγοντας παντού πως το χιούμορ είναι εκείνο το μικρό κι ιδιαίτερο στοιχείο του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που τον κάνει γοητευτικό κι ας μην είναι.

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως το να μένουν μαζί για χάρη των παιδιών τους, είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν αυτό είναι το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανό το γάμο σας, αποτελεί ένα σημάδι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας ή ότι έχετε επενδύσει τόση ενέργεια στα παιδιά σας που δεν μπορείτε να δώσετε τίποτα στη σχέση. Μια μέρα, όμως, τα παιδιά σας θα εγκαταλείψουν το σπίτι ... και τότε τι;

Εάν έχετε ανοίξει να διαβάσετε το άρθρο, τότε μπορεί να σκέφτεστε το διαζύγιο, αλλά ένα μέρος τους εαυτού σας έχει αμφιβολίες. Γνωρίζετε πως η απόφαση να βάλετε ένα τέλος στο γάμο σας θα αλλάξει τη ζωή σας, ίσως προς το καλύτερο, όμως η απόφαση δεν είναι εύκολη.

Σχέσεις & Σεξ 6 σημάδια που δείχνουν ότι είστε κοντά στο διαζύγιο

Τα ζευγάρια που γελάνε πολύ και συχνά έχουν μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής, δίνουν έμφαση στην αισιοδοξία και στη θετικότητα του έpωτα και της κοινής ζωής. Να εστιάζεις στα θετικά και ν’ αντιμετωπίζεις τα αρνητικά με χαμόγελο δεν είναι εύκολο, με το γέλιο όμως δεν καθίσταται ακατόρθωτο. Πόσο πιο χαλαροί αισθανόμαστε μετά από λίγα δεύτερα γέλιου και πόσο πιο εκτονωμένοι! Ναι, αυτό ακριβώς! Το γέλιο είναι εκτόνωση που γεμίζει με θετική ενέργεια όλο το χώρο και κυρίως την ψυχή μας.

Υπάρχει, όμως, ένα είδος επικοινωνίας αφτιασίδωτης, ανεπιτήδευτης και πηγαίας που δένει περισσότερο τα ζευγάρια απ’ τις λέξεις και τ’ αγγίγματα. Κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ το γέλιο. Να κάνεις τον άνθρωπό σου να γελά, να ξεκαρδίζεται, να κλαίει με τα αστεία σου και να ξέρεις ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για το χαμόγελό του. Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα απ’ αυτό;

Βασανίζουμε τον εαυτό μας προσπαθώντας ν’ ανακαλύψουμε το μυστικό των ευτυχισμένων σχέσεων, όπως κι εκείνων που διαρκούν στο χρόνο. Κι είναι τόσο εύκολο, τόσο δίπλα μας εκείνη η συνταγή, που μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους και να μας δέσει περισσότερο με το σύντροφό μας.

Ουτοπικό; Στη σημερινή εποχή μπορεί να φαντάζει ως τέτοιο, κάποιοι, όμως, τα κατάφεραν. Ζευγάρια που έμειναν μαζί, αν όχι "για πάντα", τουλάχιστον για πολύ πολύ καιρό. Τι έκαναν διαφορετικά αυτοί οι άνθρωποι; Διότι κατά καιρούς, δημοσιεύονται διάφορες μελέτες, που ναι μεν καταλήγουν στο ότι δεν υπάρχει συνταγή που θα ενώσει για καιρό ένα ζευγάρι, αλλά επισημαίνουν την ύπαρξη λεπτομερειών που κρατούν κάποια ζευγάρια μαζί...

Κάποιοι το παραδέχονται ανοιχτά, κάποιοι δεν το ομολογούν, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η επιθυμία είναι μία, κοινή, σεβαστή, σχεδόν πανανθρώπινη: μία σχέση που θα κρατήσει, έναν σύντροφο που δεν θα φύγει στα δύσκολα, κάποιον που θα είναι δίπλα μας, ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη κι όταν ο πρώτος έρωτας περάσει.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .