Εξάλλου, η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γονείς δεν είναι να καταλάβουν πως λειτουργεί μια συσκευή ή ένα πρόγραμμα και να το εξηγήσουν στα παιδιά τους: εκείνα έχουν ανεπτυγμένη την οπτική παρατήρηση και μνήμη για να το κάνουν ταχύτερα και ευκολότερα. Το δύσκολο είναι να θέσεις συμβόλαια, κανόνες και όρια για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας και να προστατέψεις το παιδί σου.

Είναι όμως σημαντικό να επιβλέπουμε, να εξηγούμε και να καθοδηγούμε τα παιδιά μας κατά τις δραστηριότητες αυτές. Ο χρόνος που ασχολούνται δεν θα πρέπει να είναι σε βάρος των δραστηριοτήτων που προάγουν την ανάπτυξη του παιδιού σε όλους τους τομείς.

Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία...

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει τα οχήματα στο δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις.

Νέες Κυκλοφορίες Ford σε Μοναδικές Τιμές Μοντέλα Επαγγελματικά Αυτοκίνητα

Νέες Κυκλοφορίες Ford σε Μοναδικές Τιμές Μοντέλα Οικογενειακά Αυτοκίνητα

Μουστάκι. Από σύμβολο αρρενωπότητας μέσα στους αιώνες και χαρακτηριστικό στοιχείο στυλ των ανδρικών προτύπων του Χόλυγουντ, μέχρι τη νέα διάσταση που αυτό παίρνει: αυτήν του κινήματος Movember και της ευαισθητοποίησης και πρόληψης της ανδρικής υγείας, όπου λάθη και παραλείψεις δεν χωρούν.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει το Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η έκθεση για μερικές ώρες μπροστά σε μια οθόνη μπορεί να είναι ακόμη και θετική για τα παιδιά. Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry και υλοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών του Oxford Internet Institute. Στα πλαίσια γης μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τον χρόνο έκθεσης μπροστά από μια οθόνη για περισσότερα από 35.000 παιδιά από την Αμερική.

Παρόλο, όμως, που γνωρίζουμε πόσο χρόνο αφιερώνουν στην τηλεόραση, στα smartphones και στα τάμπλετ, αυτό που δεν ξέρουν είναι κατά πόσο επηρεάζεται ο εγκέφαλός τους από αυτήν την έκθεση. Μάλιστα, αυτήν την ασάφεια έρχονται να επιβεβαιώσουν και διάφορα ερευνητικά πρότζετκ, τα οποία καταλήγουν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα.

Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.

Την ΗΜ ακτινοβολία μπορούμε να την φανταστούμε ως ενέργεια που ταξιδεύει προς κάθε κατεύθυνση από ένα πομπό. Το σημαντικό που μας απασχολεί είναι η συχνότητα, το πόσα κύματα ακτινοβολίας εκπέμπονται ανά δευτερόλεπτο. Αυτό καθορίζει και το εάν η ακτινοβολία είναι επιβλαβής ή όχι. Ακτινοβολία με συχνότητα κάτω από αυτή του ορατού φωτός είναι ασφαλής ενώ συχνότητες πάνω από το ορατό φως είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Ο φόβος των ανθρώπων για το καινούργιο, το εξελιγμένο, αυτό που δεν μπορούν να εξηγήσουν, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ούτε και η ανάγκη τους να το δαιμονοποιούν για να το αποδομήσουν, να το απομυθοποιήσουν και εν τέλει να το αποτρέψουν από το να εφαρμοστεί, είναι κάτι καινούργιο.

Τεχνολογία Δέκα μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με το 5G και το WiFi

Ενσυναίσθηση είναι η δυνατότητα του ατόμου να μπει στη θέση του άλλου και να αισθανθεί όπως εκείνος, να αισθανθεί δηλαδή πέρα από τα όρια του εαυτού του. Ενσυναίσθηση δε σημαίνει ότι οι δύο γίνονται ένας, αλλά χρειάζεται η διάκριση να είναι ξεκάθαρη και να μην αισθάνεται κανείς ότι «χάνει» τον εαυτό του. Αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού και τη δημιουργία υγιών και ευτυχισμένων διαπροσωπικών σχέσεων.

Πολλές φορές ο όρος ενσυναίσθηση μπορεί να δυσκολεύει στην κατανόηση του. Ίσως να ακούγεται γενικός ή να συγχέεται με τη συμπόνια και τη λύπηση Συχνά οι γονείς πιστεύουν ότι ενσυναίσθηση σημαίνει να καλύπτουν την κάθε ανάγκη του παιδιού, προκειμένου να είναι χαρούμενο και να μην έρθει αντιμέτωπο με δύσκολα συναισθήματα. Στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι αρκετά διαφορετικό.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .