Μήπως Να Χρησιμοποιήσετε Πάνες Φιλικές Στο Περιβάλλον; - Τα 16 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Με αφορμή το κίνημα Movember ενημερωνόμαστε για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες άνω των 40, τη δυσλειτουργία του προστάτη. Τα καλά νέα είναι ότι αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα και ότι η πρόληψη και μερικοί απλοί κανόνες μπορούν να σας προφυλάξουν από τα χειρότερα.

Εάν παρακολουθείς τις διατροφικές τάσεις διεθνώς θα γνωρίζεις ήδη πως τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη φυτικά burger, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα burger που μέχρι πρότινος ξέραμε

Έρευνα: Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν υφασμάτινες τσάντες στα ψώνια για να μην δείχνουν γκέι

Οι Kit & Kin, πέρα από το μωρό σας, προστατεύουν και το περιβάλλον. Χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά για να βοηθήσουν στο να τερματιστεί η εξάρτηση του ανθρώπου από μη ανανεώσιμους πόρους και να προστατευθούν οι μελλοντικοί φυσικοί πόροι του κόσμου στον οποίο φέρνουμε τα παιδιά μας. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις συμβατικές πάνες που διασπώνται δύσκολα και έπειτα από πολλά χρόνια, οι Kit & Kin, αποσυντίθενται μέσα σε 3 με 6 χρόνια!

Με την υπογραφή της πρώην Spice Girl, Emma Bunton, τα προϊόντα Kit & Kin ξεχωρίζουν για τη φιλικότητα τους προς το δέρμα και το περιβάλλον . Δεσμεύονται για την ασφάλεια και τη χρηστικότητά τους, ενώ συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινές πάνες που διασπώνται έπειτα από 500 χρόνια από τον πλανήτη, οι Kit & Kin πάνες βιοδιασπώνται μέσα σε 3 με 6 χρόνια!

Η απορροφητικότητα, η εφαρμογή, η εύκολη χρήση, η άνεση και η φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι μερικά από τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτεί πριν καταλήξει στην πάνα που θα φορά το μωρό της και το ζήτημα αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό, ιδιαιτέρως σε μία νέα μαμά.

Για όσους μπερδεύτηκαν ακόμη περισσότερο, μια Αγγλίδα μαμά δίνει τη συμβουλή της σε πρόσφατη επιστολή της στους Τάιμς του Λονδίνου: «οι δυσκολίες της ανατροφής ενός μωρού είναι από μόνες τους μεγάλες και δεν χρειάζεται σε αυτές να προστεθεί η πίεση του να σου λένε ότι δεν είσαι φιλικός προς το περιβάλλον. Θα πρέπει απλώς να επιλέξουμε και από εκεί και πέρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε (για το περιβάλλον)».

Ποια είναι λοιπόν η πιο «πράσινη» επιλογή; Μήπως, όπως και στα αυτοκίνητα, είναι ένα... υβρίδιο; Τα τελευταία χρόνια, κάποιες εταιρίες κυκλοφορούν πάνες με υφασμάτινο κάλυμμα που πλένεται και με απορροφητικό «πυρήνα» από 100% βιοδιασπώμενο υλικό - σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς καθόλου πλαστικό- που μετά τη χρήση μπορεί να αφαιρεθεί, να πεταχτεί στα σκουπίδια και να αντικατασταθεί με ένα νέο.

Πάνες μίας χρήσης ή υφασμάτινες; Αυτό το δίλημμα αντιμετωπίζουν όλα τα ζευγάρια όταν μαθαίνουν πως σύντομα θα γίνουν γονείς. Ποια από τις δύο λύσεις όμως είναι η καλύτερη;

Οι πάνες μία χρήσης είναι ο καλύτερος φίλος της μαμάς αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός του περιβάλλοντος. Περιλαμβάνουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους με το άρωμα, πετρέλαιο, πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο. Η διοξίνη που εκλύουν στο περιβάλλον έχει συνδεθεί με τον καρκίνο και είναι απειλή για την ανάπτυξη των εμβρύων.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Το κλίμα είναι η συνέπεια της διαχείρισης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Διαμορφώνεται ανάλογα με τις πρακτικές μας, αν είναι φιλικές ή εχθρικές. Οδηγείται σε αλλαγές και μας οδηγεί σε αλλαγές. Πόσο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε; Η απάντηση σχετίζεται με το αν στο συλλογικό μας υποσυνείδητο επιθυμούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως είδος. Ας ακούσουμε τη φύση . Η αλαζονεία και η απληστία οδηγούν στην μωρία και στην αυτοκαταστροφή!

Τι είναι το περιβάλλον; Σίγουρα αυτό που μας περιβάλλει , που ζούμε μέσα σε αυτό και από αυτό. Όπως ορίζεται στο λεξικό :Το σύνολο των γεωγραφικών, φυσικών και κοινωνικών συνθηκών μέσα στις οποίες γεννιέται, ζει και διαπλάθεται κάποιος.

Ποιητική και μουσική εκδήλωση με θέμα το Περιβάλλον

Έχετε αναρωτηθεί πού πηγαίνει όλο αυτό το πλαστικό όταν δεν το χρειαζόμαστε πια; Μια ποσότητα πλαστικού ανακυκλώνεται, άλλη ποσότητα καταλήγει στις χωματερές και πολύ περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε καταλήγει να ρυπαίνει το περιβάλλον και κυρίως τη θάλασσα. Τα πλαστικά σκουπίδια, εξαιτίας των υποθαλάσσιων ρευμάτων, έχουν πλέον κατακλύσει τους ωκεανούς της Γης.

Το πλαστικό είναι κυριολεκτικά στα χέρια μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο πληκτρολόγιο, το ποντίκι, το τιμόνι του αυτοκινήτου, τη θήκη του κινητού, την οδοντόβουρτσά μας. Μας ακολουθεί παντού σε όλες μας τις δραστηριότητες.


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .