Ευαισθησία στα συναισθήματα, τους στόχους και τα άγχη του εαυτού σου και ικανότητα να σχεδιάζεις και να δρας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου. Αυτού του είδους η νοημοσύνη δεν σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο τομέα καριέρας. Αντίθετα, αποτελεί ένα στόχο για κάθε ξεχωριστό άτομο σε μια πολύπλοκη, σύγχρονη κοινωνία, στην οποία ο καθένας πρέπει να λαμβάνει μόνος του αποφάσεις για τον εαυτό του.

Οι όροι «δείκτης ευφυΐας», «εξυπνάδα», «γνωστικές ικανότητες» και «γενικότερες ψυχικές ικανότητες» αναφέρονται σε αυτό που μετράνε αυτά τα τεστ, το οποίο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την αξιολόγηση των μαθηματικών ικανοτήτων, την ευφράδεια και τη χωρική οπτικοποίηση.

Μαζί με τα νιάτα, την ομορφιά και τον πλούτο, ο πολιτισμός μας δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ευφυΐα, η οποία θεωρείται γενικά ως ένα αρκετά συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, στη δομή του εγκεφάλου 473 ατόμων, έδειξε ότι οι παχύσαρκοι έχουν λιγότερη λευκή ουσία στον εγκέφαλό τους, σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους. Τα δεδομένα αναφέρουν ότι ο εγκέφαλος των παχύσαρκων ατόμων φαίνεται να είναι, έως και 10 χρόνια, ανατομικά πιο γηραιός, σε σύγκριση με τους εγκεφάλους των ατόμων με φυσιολογικό βάρος. Η παχυσαρκία αλλάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε τον κόσμο

Δύο δισεκατομμύρια άτομα, παγκοσμίως, είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα, δηλαδή με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 25. Η Επιστήμη έχει τεκμηριώσει επαρκώς τη σχέση της παχυσαρκίας με διάφορες χρόνιες παθήσεις, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης και κάποιες μορφές καρκίνου. Ενδιαφέρον ωστόσο προκαλούν τα στοιχεία που τεκμηριώνουν σχέση σωματικού βάους και δομής και λειτουργίας του εγκεφάλου.

Οπωσδήποτε. Στους γάμους, όπως και σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, τα προβλήματα που δημιουργούνται μπορούν να λυθούν αν υπάρχει σωστή επικοινωνία. Τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν άντρες και γυναίκες είναι πως είτε αποφεύγουν την συζήτηση του προβλήματος, είτε παρεξηγούν τα ξεσπάσματα του/της συντρόφου τους ως προσωπική επίθεση, είτε – στην χειρότερη περίπτωση – εκφράζουν τα παράπονά τους με την μορφή κριτικής. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναπτύξω αυτές τις δεξιότητες;

Δεν υπάρχει άμεση σχέση αυτών των δύο. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύεται πως τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και χαμηλότερο IQ μπορούν να είναι πολύ πιο πετυχημένα στη δουλειά και τις προσωπικές τους σχέσεις σε σχέση με άτομα με πολύ υψηλότερο IQ. Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως η εξυπνάδα δεν μπορεί να κάνει θαύματα αν δεν καταλαβαίνουμε τα συναισθήματά μας και δεν ξέρουμε πώς να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους.

Δίκτυο Συνεργατών | Α’ Βοήθειες | Τηλέφωνα Α’ Ανάγκης | Προειδοποιήσεις Φαρμάκων

Σύμφωνα με ισπανική μελέτη, τα δίδυμα που είχαν γεννηθεί δια καισαρικής τομής είχαν χαμηλότερο διανοητικό επίπεδο και γνωστική ανάπτυξη Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα ανέλυσε για πρώτη φορά την επίπτωση που έχει το είδος του τοκετού στην ψυχολογική ανάπτυξη και τη νοημοσύνη των διδύμων.

Η ιλαρά κάνει κακό στην υγεία μας με περισσότερους τρόπους απ’ όσους νομίζαμε

Παράγοντες που ενισχύουν την αντίσταση της σχιζοφρένειας στη θεραπεία

Mensa Luxembourg: Ένα ενδεικτικό τεστ της Mensa, το οποίο δε μετρά «κανονικά» το IQ σας, αλλά σας απαντά αν θα είχατε πιθανότητες να περάσετε τα επίσημα τεστ της Mensa. Και επιπλέον, παρέχει ένα άριστο εργαλείο εξάσκησης για την περίπτωση που τελικά αποφασίσετε να κάνετε το «κανονικό» τεστ.

Δίκτυο Συνεργατών | Α’ Βοήθειες | Τηλέφωνα Α’ Ανάγκης | Προειδοποιήσεις Φαρμάκων

Το μεγάλο κεφάλι σημαίνει περισσότερο μυαλό, αποφάνθηκαν οι ερευνητές. Ένα κεφάλι μεγαλύτερου μεγέθους υποδηλώνει και μεγαλύτερη ευφυΐα, ισχυρίζονται οι ερευνητές. Και γενικά το μέγεθος του κεφαλιού υποδηλώνει το μέγεθος του μυαλού. Τα ψηλά και αδύνατα κεφάλια είναι λιγότερο ευφυή. Παραδόξως, το ύψος του κεφαλιού συνδυάσθηκε αρνητικά με το IQ, κατέληξαν οι επιστήμονες. Τα μωρά που γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι είναι πιθανότερο να είναι πιο έξυπνα.

Μια μελέτη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν και το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον υποδηλώνει ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι μπορούν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους πιο κοντούς, επειδή είναι πιο έξυπνοι. Δεδομένα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία έδειξαν πως τα ψηλότερα παιδιά είναι και πιο έξυπνα. Ερευνα του Πρίνστον διαπίστωσε πως οι άνθρωποι που έχουν διευθυντικές θέσεις είναι ψηλοί σε σύγκριση με εκείνους που έχουν πιο απλούς ρόλους.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .