Συγνώμη που θα το πω,αλλά γιατί εμένα μου βρωμάει το θέμα όταν η φιλη αντιπαθεί το σύντροφο;Μήπως γιατί το μίσος είναι τόσο κοντά στην αγάπη;Η μήπως γιατί το 'χω δει τόσες φορές να συμβαίνει;Μερικές φορές τοοοοοσο μίσος παραείναι προσποιητο και χρησιμοποιείται μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κακομοίρας που εμπιστεύεται και αγαπάει και τα δύο ζώα (που ονομάζονται φιλη με διχαλωτη γλώσσα και σύντροφος μπιπ)!Εν τούτοις,το άρθρο αυτό ήταν πολύ καλό.

Πάντως παίζει και να μην τον συμπαθούν καθόλου, όχι απλώς να είναι ντροπαλές ή ακοινώνητες. Θυμάμαι τον φίλο μιας καλής φίλης στα φοιτητικά μας χρόνια, δεν θέλαμε οι υπόλοιπες να τον δούμε ζωγραφιστό. Ήταν χειριστικός και επηρέαζε αρνητικά τη φίλη μας, ερχόταν μαζί μόνο αν δεν μπορούσε να την πείσει να μη βγει (και να μείνει μαζί του σπίτι για πολλοστή φορά, να δούνε ταινία). Ερχόταν για να ελέγξει τι λέμε και τι κάνουμε, μην τυχόν την παρασύρουμε.

Ελεάνα, είναι μεγάλη μας επιθυμία πάντα να συμπαθήσουν οι φίλοι μας τους συντρόφους μας και τούμπαλιν, επειδή επιβεβαιώνονται οι επιλογές μας (κοίτα πόσο κατάλληλους ανθρώπους έχω φέρει κοντά), αλλά κυρίως γιατί μας βολεύει πολύ. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αυτό, χωρίς να κατηγορείς την μια ή την άλλη πλευρά. Δεν γίνεται να προκύψει συμπάθεια με το ζόρι για να περνάς εσύ καλύτερα.

Αγαπητή «Α, μπα»: Νομίζω πως οι φίλες μου δεν συμπαθούν το αγόρι μου Δεν ήθελαν καν να τον γνωρίσουν

Μπορεί να έχετε πληγωθεί σε προηγούμενες σχέσεις και να μην εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους ή απλώς να λαμβάνετε ένα παράξενο vibe από την φίλη του καλού σας, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως με το πρώτο παράπονο που θα εκφράσετε για το πρόσωπό της, τα προβλήματα θα γίνουν αυτόματα μέρος της σχέσης σας – και αυτό δεν το θέλετε. Βαθιές ανάσες, διαλογισμός, τα παρακάτω βήματα και ελπίζουμε ο φόβος που έχετε να ξεπεραστεί (και κυρίως να αποδειχθεί παράλογος...)

Μόλις μπήκατε σε μία νέα σχέση. Τα συναισθήματα είναι έντονα, η ευτυχία σας είναι μεγάλη, το νέο πρόσωπο που εμφανίστηκε στη ζωή σας αντικατοπτρίζει αυτό που πάντα θέλατε να έχετε, όμως υπάρχει κάτι που σας κάνει να μην νιώθετε απόλυτα ήρεμη. Τι είναι αυτό; Η καλύτερη φίλη του συντρόφου σας.

Φοράμε μίντι φούστες όλο το φθινόπωρο αλλά δεν είχαμε σκεφτεί αυτούς τους 5 σούπερ stylish... BEAUTY

Από την άλλη, μερικές φορές είναι απαραίτητο να κρατάς απόσταση για να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να στηρίξεις έναν φίλο, ακόμα κι αν φαίνεσαι αδιάφορος. Υπάρχουν φορές που σου φαίνεται ότι ο φίλος σου/ η φίλη σου ζητάει συμβουλές και στήριξη για τα ίδια προβλήματα στη σχέση και αυτό μπορεί να είναι εξουθενωτικό, ιδίως αν δεν πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι. Μπορείς να μοιραστείς την αγανάκτησή σου.

Ένα βράδυ μέθυσε πολύ κι άρχισε να βρίζει τη Samantha, σε βαθμό που παρενέβη το τότε αγόρι της. Οι δυο άντρες βρίστηκαν και η Samantha κι ο φίλος της έφυγαν. Αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να τον συναναστρέφονται. Όταν το είπε στη φίλη της –«σ’ αγαπάω και θέλουμε να σε βλέπουμε όποτε θες αλλά, όπως σου είπαμε, δεν θέλουμε επαφές με τον τύπο»– έγινε αγκάθι στη φιλία τους, που ήδη έσπαγε από τον χρόνο και την απόσταση.

Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μπορεί να σε απασχολεί η επιλογή συντρόφου που κάνει ένας φίλος/μια φίλη, όπως αν υπάρχει συναισθηματική, σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση ή ίσως για τη δική σου ασφάλεια και άνεση. Αυτά πρέπει να τα θίξεις με τρόπο, λέει η Cobb, όπως αποφεύγεις να θίξεις μικροενοχλήσεις – μπορεί το ενδιαφέρον σου να παρερμηνευθεί ως επίκριση ενώ ο φίλος σου/ η φίλη σου έχει ανάγκη από στήριξη.

Τι είναι αυτό που σου λένε οι φίλοι σου; Το θέμα δεν είναι να απορρίπτεις, αλλά ούτε και να καταπίνεις αμάσητο ο,τιδήποτε σου προτείνουν οι άλλοι. Αν έχεις μία φίλη που χώρισε πρόσφατα και θέλει να σε έχει όλη δική της, μήπως υπάρχει κάποιο κίνητρο πίσω από αυτό που σου λέει; Ρώτα για να μάθεις.

Τι γίνεται όταν οι φίλοι δεν συμπαθούν το σύντροφό σου;

Ο σύντροφός μας, είναι ο άνθρωπός μας. Το άτομο εκείνο που μοιραζόμαστε όλο μας το είναι. Επομένως, είναι αυτονόητο ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως έχουν και οι φίλοι, που ήταν στη ζωή σου πολύ πριν μπει εκείνος. Αυτή τη ζωή, τη δική σου ζωή και τους ανθρώπους που αγαπάς και σε κάνουν χαρούμενη οφείλει να σεβαστεί και να δεχτεί το αγόρι σου. Τουλάχιστον να προσπαθήσει. Και θα το κάνει αν σε αγαπάει πραγματικά και θέλει να είσαι ευτυχισμένη.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .