Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του…Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί…Υπέροχοι κ υπεράνθρωποι συνεργάτες..

Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα…Σεβασμός κ συγκίνηση…

Ρισκάροντας τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος και αμειβόμενοι με ψίχουλα γι’ αυτό, γιατί πρέπει να λέγονται κι αυτά.

Κανένας πυροσβέστης δν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σωσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του…Κι αν ειναι ήρωες οι πυροσβέστες, σουπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί…Υπέροχοι κ υπερανθρωποι συνεργάτες..

Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρωτησαν αν θελουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοι άνθρωποι, χωρις όνομα, χωρις αντάλλαγμα δίνουν ελπιδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα…Σεβασμός κ συγκίνηση…

Οι Έλληνες πυροσβέστες το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Δεν τους λείπει ούτε το θάρρος, ούτε η αυταπάρνηση, ούτε η γενναιότητα. Με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, δεν διστάζουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους όταν χρειάζεται για να σώσουν τους πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί το σκεπτικό της απόφασης ώστε όλοι να δούμε ότι η αιτιολογία της ΕΔΕ για το πρόστιμο των 100€ είναι επειδή δάκρυσε και τον κανονισμό όπου απαγορεύει το δάκρυσμα (όπως αναφέρει και ο τίτλος του έγκυρου άρθρου) ... Μήπως, λέω μήπως, ο εν λόγω έφαγε τιμωρία για άλλο λόγο? Ας πούμε ότι ενώ οι πραγματικοί ήρωες πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά, αυτός είχε άλλες ποιο σοβαρές δουλειές ... ???

Σκέψου να βγάζει ο κάθε επαγγελματίας στην ώρα της δουλειάς του σέλφι. Ο χειρουργός δίπλα στον χειρουργούμενο με ανοικτή κοιλιά. Ο δικαστής την ώρα που διαβάζει την καταδίκη, έτσι ώστε να φαίνεται και η έκφραση του καταδικαζομένου. Ο αστυνομικός έχοντας βάλει κάτω με χειροπέδες τον συλληφθέντα. Και άλλα τέτοια όμορφα. Σκέψου πόσα like θα εξασφάλιζαν στο facebook και πόσοι θα τους "ακολουθούσαν".

Kαλα το κανανς,κανονικά στους ένστολους θα έπρεπε να απαγορεύεται το Facebook,εχει χαθεί καθε εννοια σοβαρότητας,δεν μπορεί να βγάζεις σελφι με την στολή και να ανεβάζεις την κάθε σαχλαμάρα που σου ρθει στο κεφάλι.

Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του…Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί…Υπέροχοι κ υπεράνθρωποι συνεργάτες».

Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα…Σεβασμός κ συγκίνηση…

Πρόκειται για έναν πυροσβέστη, ο οποίος με αυτοθυσία έδινε νυχθημερόν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να σώσει ότι σώζεται, μετά και τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης.

Συγκλονίζει ο πυροσβέστης με την ανάρτηση που έκανε αφότου βίωσε τη φρίκη της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής. Ο Νίκος Ρουκούδης μίλησε για όσα αντίκρισε στην περιοχή, για την αντίδραση των ανθρώπων που έχασαν σε λίγη ώρα τις περιουσίες τους αλλά και για το πώς βίωσε ο ίδιος αυτήν την απίστευτη τραγωδία. Στην επιστροφή στο σπίτι του, σκέφτεται πώς θα γυρίσει στην οικογένειά του και θα την αγκαλιάσει όπως ποτέ ξανά…

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητηθεί τουλάχιστον 10 Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος για τα σχόλια πυροσβεστών στο facebook, κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που μετέβη στο Μάτι με θωρακισμένη Μερσεντές, αλλά και για τον διάλογο του με κατοίκους που είχε προκαλέσει την οργή στο Πανελλήνιο.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .