Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση «προσβάλλει ευθέως και βάναυσα την ελληνική ομογένεια… Είναι βαθιά προσβλητική για όσους επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός Ελλάδος. Ουσιαστικά τους λέει ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό, θα ψηφίσετε μόνο για κάποιους βουλευτές, άρα μιλάμε για πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» και για ψήφο η οποία δεν είναι ισότιμη».

Μητσοτάκης : Προσβλητική και αντισυνταγματική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων Αντισυνταγματική αλλά και βαθύτατα προσβλητική χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.

Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

Καιρός: Η «Βικτώρια» σαρώνει τη χώρα με ακραία φαινόμενα - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα

Το γαργαλητό είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι γονείς και άλλοι ενήλικες προσπαθούν να διασκεδάσουν τα παιδιά. Είναι λογικό: Πρόκειται για τον πιο εύκολο δρόμο προς το παιδικό γέλιο! Εξάλλου και εμείς οι ίδιοι είχαμε βρεθεί στη θέση του αποδέκτη του γαργαλητού αμέτρητες φορές ως παιδιά. Επομένως, τι είναι αυτό που κάνει τους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να το αποφεύγουμε; Όταν γαργαλάμε τα παιδιά… …δεν διασκεδάζουν πραγματικά

Καθώς ο κυβερνοχώρος κρύβει πολλές παγίδες, με κυριότερη το ακατάλληλο ή μη νόμιμο υλικό, το 48% των γονέων ανησυχούν για το περιεχόμενο στο οποίο εκτίθενται τα παιδιά τους «σερφάροντας». Στη δεύτερη θέση των κίνδυνων, σύμφωνα με το 39% των γονέων, είναι η επαφή και η συνομιλία με αγνώστους στο διαδίκτυο, που μπορεί να οδηγήσει στην παραπλάνηση ή και αποπλάνηση των παιδιών.

Οι πιθανότητες είναι, να έχεις βρεθεί σε μία παρόμοια κατάσταση και ειλικρινά, η υστερία συμβαίνει πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Εάν χειριστούμε την κατάσταση με βάση τα συναισθήματά μας, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον γεμάτο θυμό και αναστάτωση. Γι αυτό, πάρε μια βαθιά ανάσα. Οτιδήποτε και να νιώθεις μέσα σου, σκέψου μία λύση για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα πιο γρήγορα για να ηρεμήσεις και εσύ και το παιδί σου.

Είναι δύσκολο να είσαι επίμονη κάθε καταραμένη φορά. Δεν μου αρέσει να μαλώνουμε και εύχομαι οι ισχυρογνώμων γιοι να μην ήταν τόσο μαχητές νίντζα κάθε φορά που βρισκόμασταν στην κατάσταση αυτή. Αλλά είναι, οπότε πρέπει να είμαι ξεκάθαρη με τους κανόνες του σπιτιού και να τους ακολουθούμε. Εάν ενδώσουμε, επειδή είμαστε κουρασμένες ή επειδή είναι πολύ χαριτωμένα ή οτιδήποτε άλλο, ρισκάρουμε στο να πρέπει να αρχίσουμε ξανά από την αρχή.

Έχουμε όλοι ακούσει ότι τα παιδιά χρειάζονται δομή και όρια. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε. Παρόλα αυτά, είναι κάποιες μέρες, ακόμα και ώρες, που απλά δεν θέλουμε άλλη μία μάχη. Συχνά, θέλω να πω στα παιδιά μου : θα κλαίει ένας τη φορά, και αυτή η φορά είναι δική μου! Αλλά δεν το έχω πει . . . Εντάξει, ίσως και να το είπα για πλάκα.

Το ρελέ διαρροής σε αυτές τις περιπτώσεις που αναφέραμε στο άρθρο ΔΕΝ θα λειτουργήσει! Γι αυτό αναφέρεται ως: συμπληρωματική προστασία (άσχετα του ότι είναι πλέον υποχρεωτικό). Πρώτο και κύριο είναι η γείωση, αν ήμασταν σίγουροι γι αυτήν τότε ίσως δε χρειαζόμασταν τίποτε άλλο. Όμως προσθέτουμε ρελέ διαρροής (για πρόσθετη προστασία) και επιτηρητή τάσης και απώλειας ουδέτερου, επειδή μπορεί να μη λειτουργήσει ούτε το ρελέ διαρροής.

Μεγάλο ρόλο τη στιγμή που θα γίνει ένα ατύχημα με αποτέλεσμα μια ηλεκτροπληξία, παίζει, το τι συσκευές έχουμε ανοικτές εκείνη την ώρα! Βέβαια, όσο περισσότερες συσκευές ή ας πούμε καλύτερα Watt, όσα περισσότερα Watt περνούν εκείνη τη στιγμή που θα ακουμπήσουμε μεταλλική επιφάνεια συσκευής ή κάνουμε μπάνιο, τόσο πιο κοντά στο νοσοκομείο βρισκόμαστε (στην καλύτερη περίπτωση!!)


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .