Εκτέλεση
Για το σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Bουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα ή 24 εκ. φόρμα βαθιά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε μπαιν μαρί να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός για 6-7 ‘, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ. Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει πολύ, αλλά μετά που θα βγει από το φούρνο θα κάτσει, όπως το σουφλέ. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Πρέπει να κρυώσει τελείως για να το ξεφορμάρουμε. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε όσο είναι χλιαρό θα διαλυθεί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και κόκκινα φρούτα.
Αν θέλετε να ψήσετε στις αντιστάσεις, θα ψήσετε στους 180 βαθμούς C, για 35΄στην κάτω κάτω σχάρα.
Extra tips
Για να πετύχει το γλυκό, τα υλικά μας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξέχασες να τα βγάλεις από το ψυγείο, δες εδώ πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό και εδώ πώς να φέρεις τα αυγά σου σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.