Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως όταν είμαστε σεξουαλικά ενεργοί, ο κίνδυνος να υποφέρουμε από ανακοπή καρδιάς, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες παθήσεις της καρδιάς ελαττώνεται. Σε μια έρευνα μεγάλης κλίμακας του 2010, του Ινστιτούτου Ερευνών της New England, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το τακτικό σεξ όντως μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Το σεξ ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη Α, σε σχέση με όσους κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού απέναντι στα κρυώματα και τη γρίπη. Το σεξ καίει θερμίδες

Γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες για να αποκαλύψουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μια υγιής σεξουαλική ζωή αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς ζωής – ακόμα και κατά πόσο το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο. Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα (και αποδεδειγμένα) στοιχεία. Το σεξ καταπολεμά κρύωμα και γρίπη

Ό σο ερωτευμένος κι αν είναι κανείς, η προοπτική του να μοιράζεται το κρεβάτι σου με τον ίδιο άνθρωπο για το υπόλοιπο της ζωής του, όσο να ‘ναι φέρνει μια ζάλη. Ο πόθος του πρώτου καιρού με τα χρόνια ξεφουσκώνει, και, ναι, μένει η αγάπη, αλλά τι να την κάνεις, όταν μετατρέπει την κρεβατοκάμαρα σε κελί προσκυνητή.

Ψυχή&Σώμα Πώς να κάνετε σεξ με τον ίδιο άνθρωπο για το υπόλοιπο της ζωής σας 10 βήματα που κάνουν τις μακροχρόνιες σχέσεις να φαίνονται λιγότερο πληκτικές

Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.

Καθώς μεγαλώνουμε, αναπτύσσουμε διάφορες θεωρίες και προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι το καλό σεξ, πόσο συχνά πρέπει να το κάνουμε και τι να περιμένουμε από τους άλλους. Η αλήθεια είναι όμως ότι το καλό σεξ και η ποιότητά του σχετίζεται περισσότερο με την ψυχολογία μας και με το κατά πόσο μπορούμε να συνδεθούμε με το σύντροφό μας. Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις μία οικειότητα και ένα ‘δέσιμο’, μειώνεις το άγχος και τις καταθλιπτικές τάσεις αυξάνοντας τα επίπεδα καλής διάθεσης.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Τώρα με την εξάπλωση των διουρηθρικών τεχνικών εξάχνωσης του προστάτη (TURis)-(Laser) που εξασφαλίζουν 100% ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε όλο και περισσότερους ασθενείς δίνεται χειρουργική λύση. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν διαιτητικές συμβουλές για τον περιορισμό των συμπτωμάτων:

Εάν τα συμπτώματα δεν είναι έντονα και δεν προβλέπεται επιδείνωση η έναρξη θεραπείας μπορεί να καθυστερήσει και ο ασθενής παρακολουθείται τακτικά. Αν ο ασθενής με έντονα συμπτώματα, αναζητά ανακούφιση, υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης του προβλήματος.

Βασική εξέταση είναι η δακτυλική εξέταση του προστάτη από το ορθό. Πληρέστερη εξέταση είναι το Υπερηχογράφημα Κύστεως και Προστάτη, που δίνει πολύ καλή εικόνα του εσωτερικού της κύστης και του προστάτη.

Συνολικά οι έρευνες κατέληγαν στη διαπίστωση ότι τα ζευγάρια που ήταν περισσότερο ενεργά σεξουαλικά ανέφεραν και μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους. Επίσης, είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα τόσο το πρωί μετά την σεξουαλική επαφή όσο και γενικότερα. Το στοιχείο που ερμηνεύει το συσχετισμό σεξ-ευτυχίας είναι η τρυφερότητα.

Τα ζευγάρια που έχουν υγιή σεξουαλική ζωή είναι πιο ευτυχισμένα και οι επιστήμονες βρήκαν μία πιθανή εξήγηση. Οι ειδικοί ανέλυσαν 4 μελέτες που έγιναν σε ζευγάρια από τις ΗΠΑ και την Ελβετία.

Η συχνή σεξουαλική επαφή φέρνει ευτυχία στα ζευγάρια

Τα ζευγάρια συνήθως δεν μιλάνε για το σεξ. Τα περισσότερα ζευγάρια πιστεύουν ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνουν, αλλά αποτελεί θέμα ταμπού. Είναι υγιές να ξέρετε τι αρέσει και τι όχι στον σύντροφό σας όταν κάνετε σεξ. Επίσης είναι υγιές ο σύζυγός σας να ξέρει αν είστε ικανοποιημένες από τη σεξουαλική σας σχέση. Όσο περισσότερο συζητάτε για το σεξ, τόσο καλύτερο σεξ μπορείτε να έχετε στο γάμο σας.

Πολλές φορές είναι τα συσσωρευμένα συναισθήματα που αποτελούν εμπόδιο στο σεξ. Μέσα σε μία μακροχρόνια σχέση ή γάμο, η καθημερινότητα φέρνει συγκρούσεις και διαφορές, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται συναισθήματα, όπως ο θυμός και η απογοήτευση. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στην αποστασιοποίηση και αποτελούν εμπόδιο για την όποια επιθυμία για σεξ. Δεν υπάρχει χρόνος για σεξ


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .