Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι βασική προϋπόθεση για να έχεις όρεξη για σεξ. Εάν έχεις βάλει κιλά και η εικόνα του εαυτού σου δεν σε ικανοποιεί, τότε είναι λογικό να αισθάνεσαι άβολα με το σώμα σου και να μην θέλεις να το δείχνεις ούτε στον παρτενέρ σου, είτε πρόκειται για το αγόρι σου είτε για κάποιον που γνώρισες πρόσφατα.

Μα είναι δυνατόν; Να είσαι νέο κορίτσι, και παρόλα αυτά, να μην έχεις καθόλου διάθεση για σεξ αυτό τον καιρό; Έτσι σκέφτεσαι, και λογικό να το σκέφτεσαι, εάν περνάς τέτοια φάση, αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Σε όλες μας έχει τύχει, και οι λόγοι είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση.

IN Απόλαυσε τον Καζανόβα και ανακάλυψε την πιο συναρπαστική... Studies & Jobs

Δεν σε ικανοποιεί. Έχουν γραφτεί τόμοι για τη σεξουαλική ικανοποίηση μίας γυναίκας αλλά δεν σημαίνει ότι την γνωρίζουν όλοι. Πριν από όλα, εσύ η ίδια οφείλεις να γνωρίζεις τι θέλεις σεξουαλικά και, ακολούθως, να το δείχνεις στον παρτενέρ σου. Αν υποθέσουμε ότι έχεις καλή σχέση με τη σεξουαλικότητά σου, καθοδηγείς το σύντροφό σου, μιλάς ανοιχτά αλλά ακόμα δεν τα βρίσκετε σεξουαλικά, τότε Χιούστον, έχουμε πρόβλημα.

Περνάτε σε μία νέα φάση. Σε συνέχεια του προηγούμενου, μετά τον έρωτα, έρχεται η επόμενη φάση στη σχέση του ζευγαριού. Αυτό σηματοδοτεί μία νέα περίοδο και αυτό κρύβει κάποιες δυσκολίες. Μπορεί να χρειάζεσαι χρόνο μέχρι να προσαρμοστείς γιατί ενδεχομένως, δεν έχεις περάσει ξανά την ίδια φάση ή νιώθεις ότι όλα αλλάζουν. Πάρε το χρόνο σου και μοιράσου τις σκέψεις με το σύντροφό σου.

Η μειωμένη διάθεση για σεξ στους ανθρώπους δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ή σπάνιο. Ούτε κάνει διαχωρισμό στο φύλο ή την ηλικία. Είναι πολλές οι γυναίκες που νιώθουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να επανέρχεται ανά περιόδους. Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό και πώς το αντιμετωπίζεις εάν βρίσκεσαι σε σχέση.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς σεξ, πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντίθετα με κοινή πεποίθηση, ο κόλπος δεν "σφίγγει". Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι μύες συσσωρεύουν ένταση που δεν εκτονώνεται. Επιπλέον, το άγχος (που αυξάνεται όταν δεν κάνεις σεξ) οδηγεί σε μείωση της φυσικής ύγρανσης του κόλπου κάνοντας το σεξ ακόμα πιο άβολο. Τα καλά νέα: πολύ σύντομα η κατάσταση του κόλπου επιστρέφει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ; Πώς επηρεάζονται οι ορμόνες και η γενική σου υγεία, μακροπρόθεσμα; Με μία λέξη, η απάντηση είναι "αρνητικά"! Αν λοιπόν περίμενες ένα κίνητρο για να εξαλείψεις κάθε τέτοια περίοδο "ξηρασίας", συνέχισε να διαβάζεις. Από την αύξηση του στρες μέχρι την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, ιδού 6 αλλαγές που θα παρατηρήσεις κάθε φορά που κάνεις διάλειμμα από τη σεξουαλική ζωή.

Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.

Όταν βάζεις ορμόνες στον οργανισμό σου, αυτό έχει σίγουρα αντίκτυπο στην σεξουαλική σου ζωή. Δοκίμασε να παρακολουθήσεις τα επίπεδα διέγερσής σου για λίγους μήνες πριν ξεκινήσεις τα αντισυλληπτικά και στη συνέχεια, για λίγους μήνες ενώ τα έχεις ξεκινήσει και σύγκρινε τα δύο. Εάν είσαι χρόνιος χρήστης δοκίμασε να τα σταματήσεις και να δεις αν αυτό αλλάζει τα πράγματα.

Δεν μπορεί απλά να γυρίσεις τον διακόπτη στο on και να είσαι αμέσως turned...on. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επιθυμία σου. Αναλύουμε τα πάντα για τη λίμπιντο σου και σου παρουσιάζουμε 9 τρόπους που ευχόμαστε να σου ανεβάσουν πραγματικά τη διάθεση. Μην μπεις στον κόπο να καταναλώσεις αφροδισιακά τρόφιμα

Καθώς οι περισσότεροι στις ημέρες μας ζουν δύσκολες εργασιακές καταστάσεις, αυτές μπορεί να απορροφούν όλη τη διάθεση και την επιθυμία για σεξ. Συνδέεται συχνά μία σκέψη που για παράδειγμα μειώνει τον εαυτό του ατόμου, να το κάνει να μην επιδιώκει καν τη σεξουαλική επαφή με φόβο πως θα επιβεβαιώθει η κακή εικόνα που έχει για τον εαυτό του.

Είτε οι τσακωμοί και οι διαφωνίες με τον σύντροφο είτε ζητήματα που αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στη σχέση, αλλάζουν την ισορροπία της συνύπαρξής μας. Συχνά, το σεξ μπορεί να στερηθεί από τον σύντροφο ως μία μορφή τιμωρίας που δεν ενδιαφέρεται για τον άλλον ή και για την ίδια τους τη σχέση.

Από πρόσφατες έρευνες έχει φανεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό και των δυο φύλων βιώνει μείωση της σεξουαλικής του διάθεσης. Σύμφωνα με τις στατιστικές, 1 στις 10 γυναίκες αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα αυτό στην ερωτική της ζωή.

Ξέρετε…θα μπορούσα να γράψω χωρίς τελειωμό για το τι ακούω κάθε φορά που ρωτάω μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι για την ερωτική του ζωή. Και δε σας μιλάω για ζευγάρια που η μεταξύ τους σχέση ( η συναισθηματική εννοώ) είναι πια ερείπιο. Οχι, όχι καθόλου. Αναφέρομαι σε ζευγάρια που είναι αγαπημένα, που σέβονται ο ένας τον άλλο, που ποθούν ο ένας τον άλλο, που είναι μαζί και στα εύκολα και τα δύσκολα, που έχουν αντέξει στο χρόνο ή προσπαθούν να αντέξουν παρά τις δυσκολίες τις καθημερινότητας.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .