Κάντε μαζί κάποια δραστηριότητα, πηγαίντε τα σκυλάκια σας βόλτα, πηγαίντε στο μουσείο που θέλετε και οι δύο να επισκεφτείτε ή κανονίστε να πάτε μαζί στη θάλασσα! Έτσι, θα νιώσεις λιγότερο άγχος γιατί δεν θα είσαι απλά σ’ ένα εστιατόριο, κοιτώντας τον άλλον απέναντι στα μάτια, νιώθοντας ότι πρέπει να πεις κάτι για να τον εντυπωσιάσεις!

Αν ψάχνεις για «τον έναν και μοναδικό», το άγχος σου κατακλύζει το πρώτο ραντεβού. Φοβάσαι μην μιλάς πάρα πολύ, μήπως πεις κάτι λάθος, μήπως κολλήσει φαγητό στα δόντια σου ή μήπως δεν αρέσεις στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Όσο πιο μεγάλη είναι η συναισθηματική σου φόρτιση για το ραντεβού, τόσο πιο αγχωμένη είσαι

Η ψυχολόγος Dr. LeslieBeth Wish εξηγεί στο Elite Daily πως η εξέλιξη του πρώτου ραντεβού εξαρτάται από πολλά πράγματα, με πρώτο και καλύτερο τα νεύρα!

Μην παίζεις με το κινητό σου. Μην τσεκάρεις f/b και twitter. Αν χτυπήσει, βέβαια, σήκωσε το εκτός αν θέλεις να πιστέψει ότι δουλεύεις στη Μοσάντ. Αν δουλεύεις όντως στη Μοσάντ, μην το σηκώσεις, δεν πειράζει. (Επίσης αν δουλεύεις στη Μοσάντ αυτόν τον κανόνα τον έγραψε ο Ηλίας Αναστασιάδης)

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα ραντεβού είναι γεμάτα ανησυχία. Να πληρώσεις ή μην πληρώσεις; Να τη γυρίσεις σπίτι ή να μην τη γυρίσεις; Ποια αστεία περνάνε και ποια όχι; Γι' αυτό σου βγάλαμε αυτούς τους 108 κανόνες για το πρώτο ραντεβού. Από τα δικά μας λάθη. Για να μην τα κάνεις κι εσύ.

Πότε να πληρώσεις, πότε να μην πληρώσεις, πότε να κοιτάξεις το ντεκολτέ και πάνω από 100 ακόμα κανόνες για να βγεις κερδισμένος στο πρώτο ραντεβού.

Πέρα από αυτό είναι και υποκριτικό ένας άντρας που κοιμάται από το πρώτο βράδυ με μία γυναίκα να χαρακτηρίζεται «άντρας – κυνηγός» ενώ μία γυναίκα που κάνει το ίδιο να της μπαίνει η ταμπέλα της «εύκολης». Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει ντε και καλά να ενδίδουμε από το πρώτο ραντεβού.

Όλοι «υπακούμε» σε εσωτερικές φωνές που άλλοτε μας διαψεύδουν και άλλοτε παίρνουν… χρυσό μετάλλιο. Γιατί να καταπιέσεις την επιθυμία σου κρυμμένη πίσω από στερεότυπα και κλισέ;! Απλά πρέπει να είστε συνειδητοποιημένες. Μπορεί να ξαναβγείτε μπορεί και όχι.

Πολλοί θεωρούν ότι αν ένα ζευγάρι κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού η σχέση είναι καταδικασμένη να παραμείνει επιφανειακή και καθαρά σαρκική , χωρίς βάθος και διάρκεια.

Και ειδικότερα αν αρέσουν ο ένας στον άλλο. Εάν δε δημιουργηθούν, κάτι δεν πάει καλά με τη χημεία και την έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι που έχει βγει πρώτο ραντεβού. Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα και κάποιες γυναίκες που μπορεί να μη νιώσουν έτοιμες για το φιλί στο πρώτο ραντεβού. Φυσικά και οφείλεις να το σεβαστείς, αν και μπορεί να είναι ανησυχητικό για τη χημεία και την έλξη ανάμεσά σας.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα με τους άντρες στις μέρες μας, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι να κάνεις εκατό τοις εκατό. Από τη μια θες να υπάρξει δεύτερο ραντεβού και φοβάσαι μην κάνεις κανένα λάθος. Από την άλλη λέμε ότι οφείλεις να κάνεις ξεκάθαρες τις προθέσεις σου εκείνη τη στιγμή που βλέπεις ότι έχεις την ευκαιρία.

Καλό είναι να μην έχεις άγχος και να είσαι ο εαυτός σου. Γιατί πάνω από όλα το σημαντικό έιναι να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Πώς θα σου δώσει να καταλάβεις η κοπέλα ότι το θέλει, αν εσύ είσαι σε μια κατάσταση πανικού για το τι πρέπει να κάνετε;

Αν ρωτήσεις εμάς, ναι θα μας άρεσε αφ ενός να αισθανθούμε τόσο αμοιβαίο πάθος με κάποιον που να μη μπορούμε να το χαλιναγωγήσουμε και να κάνουμε σεξ με την μία, αλλά από την άλλη θα μας άρεσε αφ ετέτου και ένα αθώο, επίμονο, ασταμάτητο, φλερτ με κάποιον ο οποίος θα μας διεκδικούσε κι εμείς θα τον καθυστερούσαμε αρκετά παραπάνω μέχρι να νιώσουμε πραγματικά έτοιμες για να κάνουμε σεξ μαζί του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μερικές φορές, είναι υπέροχο να σε διεκδικούν οι άντρες.

Αρχικά το πρώτο ραντεβού μπορεί να προκύψει στις μέρες μας με κάποιον που μιλάς σε ένα chat δυο μέρες ή με κάποιον που φλερτάρεις δυο μήνες, επομένως ο χρόνος που μετράει μέχρι να έρθει το πρώτο ραντεβού είναι διαφορετικός, ποικίλλει και παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά έχει γίνει το “to know us better”: Θα βρεθείς με κάποιον εξ ολοκλήρου άγνωστο ή με κάποιον με τον οποίο απλά απομένει να ανταλλάξετε υγρά;

Κ υκλοφορούν πολλές απόψεις σχετικά με το αν πρέπει ή αν δεν πρέπει να κάνει μια γυναίκα σεξ στο πρώτο ραντεβού. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το ότι κυρίως δεν υπάρχουν πρέπει. Αυτό που θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο είναι τι έχουμε ζήσει και πως μπορεί να εξελιχθεί η μία και η άλλη κατάσταση ώστε να ελέγξεις τη δική σου φάση.

Το να πλησιάσεις το άτομο που σ' ενδιαφέρει ή να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον (μιας και παραδοσιακά αυτή είναι η δουλειά σου εσένα), είναι ακριβώς το ίδιο δύσκολo με το να οργανώσεις το πρώτο σας ραντεβού - που πρέπει να είναι τέλειο, ώστε να γίνει μια καλή αρχή! Ορίστε που να πας (ή να μην πας) σ' αυτό το άβολο πρώτο ραντεβού:


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .