Η μελέτη υποστηρίζει πως οι γονείς προτιμούν το παιδί με το ίδιο φύλο με αυτούς, δηλαδή ο μπαμπάς τα αγόρια και οι μαμάδες τα κορίτσια, όταν έχουν να κάνουν με τα χρήματα. Αν και το 90% το γονέων όταν ρωτήθηκε από την επικεφαλής ερευνήτρια απάντησαν πως δεν ευνοούν κάποιο από τα παιδιά τους, όταν ο λόγος έρχεται στις οικονομικές υποθέσεις φαίνεται να υπάρχει κάποια ευνοιοκρατία.

Λένε πως οι γονείς δεν ξεχωρίζουν τα παιδιά τους και δεν έχουν λίγη παραπάνω αδυναμία στο ένα από το άλλο.

Οπότε λέω, θα ήθελα γιο, που είναι πιο "εύκολη" περίπτωση και που όπως λένε όλες η μαμάδες αγοριών, αυτός θα είναι ο άντρας της ζωής σου. Μετά σκεφτόμουν όλα αυτά τα καλομαθημένα ελληνόπουλα που βγαίνουν μαμάκηδες και αν τους αφήσεις μια μέρα μόνους στο σπίτι δεν μπορούν ούτε ένα πιάτο να βάλουν στο νεροχύτη. Και όσο κι αν λες ο δικός μου ο γιος δεν θα γίνει έτσι, μπορείς άραγε να αντισταθείς στον πειρασμό να έχεις την πλήρη προσοχή κι αγάπη ενός άντρα;

Αν βλέπατε το σπίτι μου τα πιο παλιά χρόνια, με έναν προπονητή πόλο, δύο παίκτες μπάσκετ, μπάλες πορτοκαλί Molten, αλλά και κίτρινες Mikasa, ρούχα που έπρεπε να πλυθούν και ιδρωμένες κάλτσες που έπρεπε να φρεσκαριστούν για την επόμενη προπόνηση, θα καταλαβαίνατε τι πάει να πει τεστοστερόνη, αγόρια και γενικώς μια ατελείωτη παιδική (αλλά με καθόλου νάζι) χαρά. Η μητέρα μου; Στο κέντρο να μοιράζει μπλούζες, σαν δεκάρι επιπέδου Έφενμπεργκ.

Κόρη. Χαριτωμένη. Τη βλέπεις και λιώνεις. Σου κάνει ματάκια. Τόσο γλυκιά. Μια ζωή θα αισθάνεσαι πως έχει ανάγκη την προστασία σου. Θα έχεις συνέχεια την αγωνία με ποιον είναι και που είναι. "Πρόσεχε κόρη μου". Άπειρες φορές θα βγει από τα χείλη σου. Και μετά θα την πας στην εκκλησία να παντρευτεί τον καλό της. Αλλά δεν θα σε αφήσει ποτέ. Πάντα θα έχει το νου της σε σένα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι μαμάδες επιλέγουν να περνούν αρκετό χρόνο με τις κόρες τους ενώ οι μπαμπάδες νιώθουν πολύ πιο άνετα να παίζουν ή να βγαίνουν με τους γιους τους. Κι ενώ είναι καλό για τα παιδιά να περνούν ξεχωριστά χρόνο με το γονέα του ίδιου φύλου, δεν είναι και τόσο δίκαιο για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεική οικογένεια και δεν έχουν τη δυνατότητα επιλογής, καταλήγει ο Δρ. Λυντς.

Πιο συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Τούρκου στην Φινλανδία μας δείχνει ότι αν και οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν διάκριση στην αγάπη για τα παιδιά τους, καταλήγουν να επηρεάζονται υποσυνείδητα.

Το φύλο παίζει σημαντικό ρόλο στη σχέση με το παιδί καθώς σύμφωνα με μελέτη οι μαμάδες προτιμούν τις κόρες και οι μπαμπάδες τους γιους τους

Καθιερώστε ένα καθημερινό τελετουργικό, λίγο πριν τον ύπνο για να περάσετε χρόνο μαζί και να έρθετε πιο κοντά. Εάν όλη μέρα δουλεύετε χάνοντας αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα του παιδιού σας, τότε το βράδυ, πριν πέσει το μικρό σας για ύπνο, είναι η ιδανική στιγμή για να μείνετε μόνοι μαζί του για μια χαλαρή κουβεντούλα. More

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται να «αιτιολογήσει» που οφείλεται αυτή η επιθυμία των αντρών για γιους και των…γυναικών για κόρες! Η αλήθεια είναι ότι η βασική επιθυμία όλων των μελλοντικών γονιών είναι να αποκτήσουν ένα υγιές, πάνω από όλα, μωρό. Ωστόσο πέρα από αυτό υπάρχουν πάντα και οι προτιμήσεις!

Η έρευνα δείχνει ότι οι μαμάδες επιλέγουν να περνούν αρκετό χρόνο με τις κόρες τους ενώ οι μπαμπάδες νιώθουν πολύ πιο άνετα να παίζουν ή να βγαίνουν με τους γιους τους. Κι ενώ είναι καλό για τα παιδιά να περνούν ξεχωριστά χρόνο με το γονέα του ίδιου φύλου, δεν είναι και τόσο δίκαιο για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεική οικογένεια και δεν έχουν τη δυνατότητα επιλογής, καταλήγει ο Δρ. Λυντς.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερο τα κορίτσια ως ‘καλά’ και επενδύουν περισσότερα χρήματα σε αυτά, ενώ οι άντρες νιώθουν ελαφρώς καλύτερα για τους γιους του.

Παράγοντες που ενισχύουν την αντίσταση της σχιζοφρένειας στη θεραπεία

Λέει: «Αυτό ήταν αλήθεια στις ημέρες του βασιλιά Ερρίκου. Παραδοσιακά θα έπρεπε να υπάρχει αγόρι διάδοχος για να μη χαθεί το όνομα. Επίσης, οι γιοι και οι πατέρες μοιράζονται περισσότερο γενετικό υλικό από ότι οι μπαμπάδες με τις κόρες, επειδή το χρωμόσωμα Χ που μεταδίδεται ως μια μονάδα, θα μπορούσε να είναι.. η βάση για μια ενστικτώδη προτίμηση για τους γιους.

Ο Jamie Oliver είπε όταν γεννήθηκε ο γιός του: «Λατρεύω τις κόρες μου. Αλλά όταν πρωτοείδα εκείνα τα κοσμήματα και τις κορώνες ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα . Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να έχουμε και ένα αγόρι στην οικογένεια.»


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .