Είναι Ντροπαλός; Πάρτε Εσείς Την Πρωτοβουλία - Τα 14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Οι περιστάσεις όπου πρέπει να συνυπάρξουν με πλήθος ανθρώπων αντλούν υπερβολικά πολλή ενέργεια από έναν εσωστρεφές άτομο. Ακριβώς επειδή οι δικές τους αποθήκες ενέργειας γεμίζουν όταν είναι μόνοι τους και μπορούν να αφουγκραστούν τον εαυτό τους, το να είναι μαζί με άλλους είναι κάτι που τους κουράζει. Έτσι, εάν το παιδί σας δείχνει εκνευρισμένο μετά από ένα πάρτι, ίσως απλώς χρειάζεται να περάσει λίγο χρόνο ήσυχα με τον εαυτό του.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας δεν αποζητά ιδιαίτερα την παρέα άλλων παιδιών κι ότι, ακόμα κι αν του δίνεται η δυνατότητα για ομαδικές δραστηριότητες, συχνά επιλέγει να παίξει μόνο του. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι γενικά αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και προτιμούν να συναναστρέφονται με λίγα άτομα τα οποία γνωρίζουν και νιώθουν άνετα μαζί τους.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι γενικά προτιμούν να κάνουν εσωτερικούς διαλόγους με τον εαυτό τους παρά να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Έτσι, μπορεί να κάθονται σιωπηλοί για ώρες, παρατηρώντας το περιβάλλον τους χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Οι καρκίνοι συνήθως έχουν σεξουαλικές επαφές με τα συναισθήματά τους, επομένως αυτό τους οδηγεί σε θολά νερά. Δεν πρόκειται να πάνε στο κρεβάτι με οποιονδήποτε, αν πρώτα δε νιώσουν μια στενή σχέση με το άτομο αυτό. Είναι παθιασμένοι και ερωτικοί με πολλούς τρόπους. Είναι ντροπαλοί στην αρχή, αλλά μόλις καταφέρετε να βγάλετε τον Καρκίνο από το καβούκι του, είναι βαθιά στοργικοί και ανυπόμονοι να δοκιμάσουν νέα και συναρπαστικά πράγματα.

Ο Δίδυμος ερεθίζεται από μια καυτή συζήτηση. Αν τους πείτε τι θέλετε να τους κάνετε στο κρεβάτι, θα τους κάνετε έξαλλους., Τους αρέσει να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα. Είναι άγριοι εραστές που θα σας κάνουν να τους λαχταράτε διαρκώς. Κάτι που τους ξενερώνει είναι η προσκόλληση. Δεν τους αρέσει να νιώθουν πως έχουν κάποιον γαντζωμένο επάνω τους επειδή ήρθαν πολύ κοντά. Χρειάζονται χώρο και μάλιστα πολύ.

Ο Κριός είναι παθιασμένος και ανυπόμονος, πάντα έτοιμος να ασχοληθεί με τις δουλειές του. Δε θα ωραιοποιήσουν τα πράγματα για να προσελκύσουν τον εραστή τους. Χρησιμοποιούν μια πιο ρεαλιστική, ακατέργαστη προσέγγιση, που μπορεί να είναι μεθυστική και εθιστική. Ένας Κριός ξέρει τι θέλει και ποιους θέλουν και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα πάρουν αυτό ακριβώς που θέλουν.

Το παιδί σας είναι ιδιαίτερα ντροπαλό σε σημείο που όχι μόνο κάνει με δυσκολία φίλους αλλά δεν τολμά να πει μάθημα στο σχολείο ενώ το ξέρει! Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.

Δείξτε του, τρόπους με τους οποίους μπορεί να πλησιάσει ένα συνομήλικό του Για παράδειγμα, σ’ ένα παιδικό πάρτι ή στο πάρκο, όπως να ρωτήσει ποιος είναι ο αγαπημένος του ήρωας ή αν θα ήθελε να παίξουν με τα παιχνίδια του. Εάν δείξει διάθεση να το τολμήσει, παραμείνετε δίπλα του για να νιώθει ασφάλεια, κυρίως τις πρώτες στιγμές -είναι οι δυσκολότερες- μέχρι να σπάσει ο πάγος και στη συνέχεια αποχωρήστε διακριτικά.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηρισμό «ντροπαλό » σαν να πρόκειται για κάτι κακό Δηλαδή σαν να το κατηγορείτε γι’ αυτό, καθώς και εκφράσεις του τύπου «είσαι πια μεγάλος και δεν πρέπει να ντρέπεσαι». Το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν είναι να κάνουν το παιδί να νιώσει ακόμα πιο άσχημα και να του δημιουργήσουν περισσότερο άγχος.

Ο παππούς και η γιαγιά απολαμβάνουν όλη τη χαρά και τη διασκέδαση με τα εγγονάκια χωρίς όμως όλη την ευθύνη. Έτσι λοιπόν απολαύστε το! Καθίστε στο πάτωμα και παίξτε με το εγγόνι σας. Κάντε αστεία μαζί του, δείτε κωμικές ταινίες, με τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά βέβαια, διασκεδάστε κάνοντας γκριμάτσες και βρείτε δικές σας «χαζές» λεξούλες για να συνεννοείσθε χωρίς να σας καταλαβαίνουν οι άλλοι.

Όταν τους δίνετε συμβουλές και γνώμες, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σας, κινδυνεύετε να τους αγχώσετε σαν να μην εμπιστεύεστε ή σέβεστε την κρίση τους. Αντί αυτού λοιπόν, «γυρίστε» την κατάσταση και αφήστε την περιέργεια σας να σας οδηγήσει.

Καλύτερα να ρωτάτε παρά να απαντάτε. Ασφαλώς έχετε μεγάλη πείρα σαν γονιός. Νομίζετε ότι το παιδί σας, νέα μητέρα ή νέος πατέρας, έχει ανάγκη από την καθοδήγηση σας. Αυτό είναι σκέτη καταστροφή.

Επομένως, αυτό που πραγματικά φεύγει σε ψυχολογικό επίπεδο είναι αμφιβολία. Και μερικά κορίτσια, με το φόβο να δείξουν τα συναισθήματά τους και την απάντηση δεν είναι επιθυμητό, ​​προτιμούν να εξαπατήσουν τον εαυτό τους πιστεύοντας ότι, απλά, είναι πολύ ντροπαλός για να δείξει σαφώς το ενδιαφέρον τους.

Η συστολή είναι μια γενική ιδέα, ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι βαθμοί που μπορούν να καθορίσουν το επίπεδο συστολής ενός ανθρώπου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένα άτομο ερωτεύεται, δοκιμάστε ένα ορισμένο βαθμό συστολής, θυμηθείτε, για παράδειγμα, τη νευρικότητα του πρώτου ραντεβού.


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .