Ένας Πατρινός επιστήμονας βρίσκεται στην «χρυσή» ομάδα των ερευνητών πίσω από τη θαυματουργή ανοσοθεραπεία , που κατάφερε να εξαφανίσει για πρώτη φορά τελείως τον καρκίνο του μαστού σε μια 49χρονη γυναίκα που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας, αφού οι γιατροί της είχαν δώσει μόνο τρεις μήνες ζωής. Μόλις ένα χρόνο πριν ο 38χρονος Νίκος Ζαχαράκης, είχε χάσει τη δική του μητέρα από την ίδια ασθένεια.

Το τρέξιμο όπως πιθανότατα έχεις ακούσει βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Οι πνεύμονες παίρνουν περισσότερο οξυγόνο, άρα τροφοδοτούν καλύτερα το οξυγόνο στα κύτταρα μέσω τον τριχοειδών αγγείων. Η βελτίωση αυτή συμβάλλει στην διατήρηση της πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα, κυρίως εάν το τρέξιμο είναι διαλειμματικό, δηλαδή η έντασή του αυξομειώνεται σε μικρά χρονικά διαστήματα, τρέχοντας αργά ή γρήγορα (π.χ. 1 λεπτό γρήγορα, 1 λεπτό αργά).

Το βραδινό τρέξιμο είναι μια πολύ καλή επιλογή όταν είναι θερμό το κλίμα επειδή σου επιτρέπει να εκμεταλλευτείς τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Φυσικά μπορείς άνετα να τρέχεις και τους χειμερινούς μήνες φτάνει να έχεις ντυθεί καλά, φορώντας compression clothes – ισοθερμικά ρούχα, σκούφο ή ότι άλλο σε κρατάει ζεστό.

Παρόλο, όμως, που μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις, είναι πιθανό να μην βρίσκεις τον χρόνο να εντάξεις το τρέξιμο και γενικά τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου, ούτε το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά ούτε το απόγευμα όταν επιστρέψεις. Ακόμα πιο δύσκολο αν επιστρέφεις αργά από το γραφείο.

Δώστε τους εργαζομένους σας τη δυνατότητα να προσφέρουν την υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών που θα κάνει τους ταξιδιώτες να παραληρούν στο Twitter. Διαμορφώστε κατάλληλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους της επιχείρησής σας ώστε να εμπνεύσετε τους πελάτες σας να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις μοιραστούν στο Facebook. Δημιουργήστε και κοινοποιήστε ένα hashtag που θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να βρίσκουν εύκολα δημοσιεύσεις για την επιχείρησή σας.

Ο πιο δημοφιλής και επιτυχημένος τύπος εφαρμογής για κινητές συσκευές, ιδίως στον ταξιδιωτικό κλάδο, είναι η «εγγενής» εφαρμογή, σχεδιασμένη ειδικά για συσκευές Apple, Android ή Windows. Η κατασκευή μίας εξειδικευμένης εφαρμογής για κάθε πλατφόρμα είναι μία ιδιαίτερα χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία (θυμίζει την μετάφραση ενός βιβλίου σε πολλές διαφορετικές γλώσσες) αλλά σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε τις μοναδικές δυνατότητες κάθε λειτουργικού συστήματος.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να καταρτίσετε ένα σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίζετε τα παράπονα σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε. Όπως ισχύει σε κάθε αποτελεσματικό κανάλι εξυπηρέτησης πελατών, ο καλός χειρισμός των παραπόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας εξασφαλίσει ικανοποιημένους πελάτες, που διαδίδουν στον κύκλο τους πόσο φανταστική είναι η επιχείρησή σας. Το πλάνο απαντήσεων σε 3 βήματα για το Facebook

Τα τρωκτικά είχαν εκπαιδευτεί να ‘ζητούν’ παχυντικά σνακ πιέζοντας ένα μοχλό. Όταν οι επιστήμονες αρνήθηκαν αυτά τα σνακ στα ποντίκια, μέτρησαν πόσες φορές πίεσαν το μοχλό πριν τα παρατήσουν. Τα μισά από αυτά δέχτηκαν επέμβαση που μπλόκαρε την επίδραση της χημικής ουσίας NMUR2 μέσα στον υποθάλαμο, την περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη. Όταν οι ερευνητές επανέλαβαν το πείραμα, ανακάλυψαν ότι τα τρωκτικά των επεμβάσεων δεν πλησίαζαν τα λαχταριστά σνακ.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Τζόναθαν Χόμελ αναγνώρισε ότι τα αποτελέσματα αποτελούν ‘το πρώτο βήμα σε μία μακρά διαδικασία από το εργαστήριο μέχρι το γραφείο του γιατρού’. Προσέθεσε ότι σχεδιάζουν να αναπτύξουν νέα φάρμακα ώστε να βοηθήσουν σε αυτήν την παρορμητική τάση, αλλά αυτό μπορεί να πάρει χρόνια. ‘Η έρευνά μας ρίχνει φως σε μερικά σημαντικά στοιχεία της όρεξής μας’.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Οι κακοήθειες χαρακτηρίζονται από ετερογένεια που αναγνωρίζεται στο μοριακό επίπεδο. Αυτό αναπόφευκτα μεταφράζεται και σε διαφορετικές ανταποκρίσεις στη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθούμε. Στο παρελθόν δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές, με αποτέλεσμα να είναι συνήθως σχεδόν μονόδρομος μια συγκεκριμένη θεραπεία. Πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε στο «ευχάριστο» δίλημμα να μη γνωρίζουμε τι να επιλέξουμε και με ποια συνέχεια να χορηγήσουμε όλα τα θεραπευτικά σκευάσματα που έχουμε.

Η νέα διαγνωστική ευκαιρία και ικανότητα μεταμορφώνουν την Ιατρική για μια ακόμα φορά. Παρόμοια με την εισαγωγή του στηθοσκόπιου, τη χημική ανάλυση των ουσιών στα υγρά του οργανισμού, το μικροσκόπιο για την αναγνώρηση των μικροοργανισμών, την ανοσολογική αναγνώριση των ιών, την εισαγωγή της αναισθησίας για τη χειρουργική, τις ακτίνες Χ και τις άλλες απεικονιστικές μεθόδους, η ανάγνωση του γονιδιώματος θα έχει σίγουρα αφάνταστα αποτελέσματα και εφαρμογές στην ιατρική πρακτική.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .