Μέσω αυτής μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή, όπως πληροφορίες για τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠ-Υ, τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές/ αυτισμό, και για όλα τα σύνδρομα που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε άρθρα- δημοσιεύσεις, νομοθεσία για την Ειδική Αγωγή καθώς και υλικό για γονείς και συναδέλφους. Τέλος, θα αναρτώνται προτάσεις διδασκαλίας για εκπαίδευση των παιδιών μας στο σχολείο και το σπίτι.

Προσεχή Σεμινάρια: 1. Αποκτήστε Πιστοποιημένη Επάρκεια στις Μαθησιακές Δυσκολίες από τη Unicert σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά

Πηγή: Parker, J. & Stimpson, J., (2003), Πλήρης οδηγός για την ανατροφή και την ευτυχία των παιδιών σας, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα.

Η υστερία και οι κρίσεις που παθαίνουν τα παιδιά σε νηπιακή ηλικία αποτελούν πρόκληση για την υπομονή και τη διαχείριση των γονιών. Μπορεί να νιώθουμε καλοί γονείς όταν το παιδί χαμογελά και είναι ήσυχο, αλλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε όταν ουρλιάζει και κάνει δημόσια σκηνή. Ωστόσο, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι υστερίες είναι φυσιολογικό κομμάτι της συναισθηματικής ανάπτυξης και υγείας του παιδιού και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τις δείτε θετικά.

Οι καταστάσεις σύγκρουσης με τους γονείς και τους συμμαθητές τους σε τέτοιου είδους παιδιά είναι εξαιρετικά σπάνιες, κοιμούνται καλά και τρώνε, συμμετέχουν οικειοθελώς σε διάφορες ομάδες χόμπι αλλά συχνά αλλάζουν χόμπι, επειδή έχοντας καταλάβει κάτι, χάνουν αμέσως το ενδιαφέρον για το παλιό χόμπι. Αρνητικές στιγμές στη φύση αυτών των παιδιών είναι η ασυνέχεια, οι συχνές παραβιάσεις των υποσχέσεών τους, οι δυσκολίες στην τήρηση της καθημερινής ρουτίνας. Μη ισορροπημένη

Το μωρό χρειάζεται διαρκώς αγάπη και αγάπη. Μην ξεχάσετε να το χαϊδέψετε και να τον αγκαλιάσετε όλη την ημέρα. Δοξάστε τον για κάθε καλή πράξη του. Και αν, παρόλα αυτά, σκόνταψε και συμπεριφέρθηκε εσφαλμένα, ήρεμα εξηγήσει τι δεν πρέπει να γίνει και πώς να ενεργήσει. Θυμηθείτε ότι εάν το παιδί είναι συνεχώς υστερικό - θέλει να επιστήσει την προσοχή στον εαυτό του και χρειάζεται βοήθεια και φροντίδα. Συνεχείς κρίσεις στα 3 χρονών, πώς να ενισχύσετε την εξουσία σας

Σε ορισμένες ηλικιακές περιόδους, οι υστερικές αποκτούν ισχυρότερες εκδηλώσεις · σε τέτοια «κρίσιμα» στάδια ανάπτυξης, οι συναισθηματικές αποκλίσεις αλλάζουν το χρώμα τους. Μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και μπορεί να εξαφανιστούν εξίσου ξαφνικά. Όμως, τα κακία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν, καθώς είναι αδύνατο να επιτρέψει στο παιδί να αρχίσει να χειρίζεται ενήλικα μέλη της οικογένειας με τη βοήθεια φωνής και σφράγισης. Γνώμη του Δρ. Komarovsky

Τerrible twos ή «Τρομερά δύο» αποκαλούν οι Αμερικανοί την ηλικία αυτή αν και τα πείσματα δεν παύουν να υπάρχουν μετά τα τρίτα γενέθλια του μικρού σου. Ωστόσο, μετά τα 3-3,5 χρόνια του παιδιού η διαχείρισή του γίνεται πολύ πιο εύκολη, αφού υπάρχει πια άλλο επίπεδο συνεννόησης και επικοινωνίας μεταξύ σας.

Terrible twos: Αν δεν τα γνωρίζεις, τότε προετοιμάσου, γιατί τα νηπιακά πείσματα και οι κρίσεις υστερίας μπορεί να σε σοκάρουν.

Η υστερία και οι κρίσεις που παθαίνουν τα παιδιά σε νηπιακή ηλικία αποτελούν πρόκληση για την υπομονή και τη διαχείριση των γονιών. Μπορεί να νιώθουμε καλοί γονείς όταν το παιδί χαμογελά και είναι ήσυχο, αλλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε όταν ουρλιάζουν και κάνουν δημόσια σκηνή. Ωστόσο, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι υστερίες είναι φυσιολογικό κομμάτι της συναισθηματική ανάπτυξης και υγείας του παιδιού και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τις δείτε θετικά.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Χρησιμοποίηση της συμμετοχικής διαδικασίας κατά τη λήψη αποφάσεων. Μια τέτοια διαδικασία εμπλέκει όλους τους ανθρώπους που έχουν συμφέρον από την έκβαση της απόφασης που εξετάζεται. Ενθαρρύνει τον εντοπισμό των προβλημάτων, προωθεί την ευρεία παραγωγή ιδεών για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, και βοηθά τους εμπλεκόμενους να βρουν έναν τρόπο για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις λύσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλλιέργεια την αίσθηση της κοινότητας.

Οι σύγ­χρονες κοινωνίες διαβιούν σε έναν κόσμο, στον οποίο η ανάπτυξη της τεχνικής και των επιστημών οδήγησε και μπορεί να οδηγήσει ακόμα σε σημαντικές βελτιώσεις του επιπέδου ζωής, της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι α­γώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη οδήγησαν πολλές κοινωνίες, στις οποίες υπήρχαν καταπιεστικά δικτατορικά καθεστώτα, στην εγκαθίδρυση δημοκρατικής διακυβέρνησης και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .