Θηλασμός: Αυτές Είναι Οι Θέσεις Που Θα Κάνουν Το Τάισμα Του Μωρού Παιχνιδάκι - Τα 14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ο 68χρονος πρώην ευρωβουλευτής Ζαββός, πρώην Πρέσβης της ΕΕ και Καθηγητής, βλέπει στην απελευθέρωση των τραπεζών από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων μία σημαντική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος δηλώνει ότι ακόμη και πριν αποκτήσει καν το δικό του γραφείο, την ημέρα της ορκωμοσίας του, άρχισε τις επαφές για την επίλυση του τραπεζικού προβλήματος.

Το ύψος των κρατικών εγγυήσεων στην Ελλάδα αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε περίπου 9 δις Ευρώ. Ο Ζαββός δήλωσε στη FAZ ότι οι τράπεζες θα πρέπει να πληρώνουν ως προμήθεια περίπου 200 εκ. Ευρώ ετησίως και πρόσθεσε ότι οι εγγυήσεις δεν θα επιβαρύνουν ούτε το δημόσιο χρέος ούτε τους δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της

Το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τον τίτλο « Με τον «Ηρακλή» η ελληνική κυβέρνηση θα μειώσει επισφαλή δάνεια των τραπεζών» και αναφέρει τα εξής:

Το μωρό είναι τοποθετημένο σωστά όταν: Το στόμα είναι ανοιχτό, ώστε να «πιάνει» τμήμα της θηλαίας άλω. Το μέρος της θηλαίας άλω είναι περισσότερο ορατό από το πάνω χείλος σε σχέση με το κάτω χείλος. Το πιγούνι και η μύτη του νεογέννητου αγγίζουν το στήθος. Το νεογέννητο καταπίνει χωρίς να κάνει κανένα ήχο με τη γλώσσα του (το αντίθετο θα σήμαινε ότι δεν θηλάζει σωστά). Τα μάγουλα είναι γεμάτα και όχι «κούφια».

Το μωρό βρίσκεται στη μία πλευρά του σώματός σας, με τον κορμό και τα πόδια του να συγκρατούνται κάτω από το μπράτσο σας. Ο πήχης σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι» για το κεφάλι του. Αυτή η θέση διευκολύνει τις μητέρες που έχουν γεννήσει με καισαρική, καθώς περιορίζει σημαντικά το βάρος που πέφτει στην περιοχή του στήθους και της κοιλιάς. Παράλληλα προσφέρει πολύ καλή στήριξη για το κεφάλι του βρέφους. Ξαπλωμένη στο πλάι

Χρησιμοποιείτε το αντίστροφο χέρι από το στήθος με το οποίο θηλάζετε προκειμένου να στηρίξετε το μωρό, ενώ κρατάτε με την παλάμη σας το κεφάλι και το λαιμό του. Αυτή η θέση σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι για να τοποθετείτε πιο σωστά το στήθος σας και να το καθοδηγείτε. Κράτημα «τσάντας»

Όταν θηλάζετε το μωρό από το αριστερό σας στήθος το κρατάτε με το ίδιο χέρι και αντίστροφα. Το κεφάλι του ακουμπά στο άνοιγμα του αγκώνα σας και το μπράτσο σας στηρίζει την πλάτη και το λαιμό του. Το στήθος του ακουμπά στο δικό σας.

Είναι μία από τις συχνότερες απορίες των νέων γονιών, καθώς η αίσθηση πως τα οστά του μωρού τους είναι μαλακά τους δημιουργεί την αίσθηση πως είναι ακόμη πιο εύθραυστο από ό,τι πίστευαν. Κατ’ αρχάς, μπορείτε να ηρεμήσετε: Τα νεογέννητα είναι πολύ πιο ανθεκτικά από ό,τι δείχνουν. Εκτός αυτού, μεταξύ των πρώτων 9 με 18 μηνών της ζωής του, τα κόκαλά του θα σκληρύνουν – συμπεριλαμβανομένου και του μαλακού σημείου στο κεφαλάκι του. Είναι φυσιολογικό που κλαίει τόσο πολύ;

Μετά τη γέννα, το προσωπικό του νοσοκομείου θα αναλάβει να καθαρίσει ελαφρώς το μωράκι σας με ένα υγρό σφουγγάρι. Όταν το πάρετε στο σπίτι, αποφύγετε το κανονικό μπανάκι μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος και έπειτα περιορίστε το στις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να μην ερεθίσετε το ευαίσθητο δερματάκι του. Είναι όντως απαραίτητο να αποστειρώνω την πιπίλα μετά από κάθε χρήση;

Όπως σας ενημέρωσαν και στο μαιευτήριο, ο ομφάλιος λώρος θα πέσει μόνος του μέσα σε 5 με 15 ημέρες από τον τοκετό. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε οτιδήποτε για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Όταν συμβεί, μπορείτε να τον πετάξετε ή να τον κρατήσετε ως αναμνηστικό. Πόσο καθαρό πρέπει να είναι ένα νεογέννητο;

Αναθεωρήστε το πρόγραμμα ύπνου. Τα παιδιά που ξυπνούν νωρίς από το σύντομο ύπνο, μπορούν να ξανακοιμηθούν με λίγη ενθάρρυνση. Αλλά αν ξυπνά με γκρίνια και άρνηση να κοιμηθεί, το πρόβλημα ίσως έγκειται στο ότι δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του. Βρείτε τρόπους να το χαλαρώσετε και να το ανακουφίσετε που ξέρετε ότι λειτουργούν για το παιδί σας. Το δωμάτιο ύπνου πρέπει να είναι ήσυχο, σκοτεινό, δροσερό και άνετο. Ιδανικά, πρέπει να κοιμάται την ημέρα στο χώρο που κοιμάται και το βράδυ.

Να ξέρετε τη ρουτίνα ύπνου του παιδιού. Αν το βάζετε για ύπνο ενώ δεν είναι έτοιμο, απλά θα λαγοκοιμάται. Αν καθυστερήσετε αρκετά, δεν θα κοιμηθεί καλά γιατί μπορεί να παραείναι κουρασμένο. Κάθε παιδί δημιουργεί τη δική του ρουτίνα ή πρόγραμμα ύπνου. Τα περισσότερα νήπια ξεκινούν με πρωινούς και απογευματινούς ύπνους που διαρκούν μία ώρα και μετά κάνουν μετάβαση στον απογευματινό δίωρο ύπνο. Άλλα παιδιά δεν κοιμούνται καθόλου και απλά πηγαίνουν για ύπνο νωρίς το βράδυ.

Καταρχάς, πρέπει να εξετάσετε γιατί οι ύπνοι του είναι σύντομοι. Αν ξυπνά αφού έχει πάρει την ξεκούραση που χρειάζεται- ακόμα κι αν είναι λίγο-, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά. Αλλά αν το νήπιο ξυπνά για άλλους λόγους, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για το ενθαρρύνετε να ξεκουράζεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλες οι γυναίκες είναι διαφορετικές (και διαφορετικές είναι και οι κοιλίτσες τους) για αυτό και τα ρούχα εγκυμοσύνης μας είναι ειδικά σχεδιασμένα να περιλαμβάνουν πολλά και "έξυπνα" χαρακτηριστικά ώστε να σας προσφέρουν τη τέλεια εφαρμογή και να κολακεύουν τη σιλουέτα σας σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης σας. Σε αυτό το χρήσιμο οδηγό θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πως πρέπει να μετρηθείτε για να βρείτε το μέγεθος του σουτιέν που χρειάζεστε ή οποιοδήποτε ρούχο εγκυμοσύνης.


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .