Μία ανάλαφρη mousse με μέτριο κράτημα – με Έλαια Καρύδας και Jojoba και χωρίς τεχνητά πολυμερή – ενισχύει το σώμα και τον όγκο, ενώ παράλληλα προσθέτει ένα ελαφρύ κράτημα με φυσική αίσθηση. Επιπλέον, περιλαμβάνει επεξεργασμένο βιοδιασπώμενο άμυλο πατάτας και προστατεύει από τη φθορά που προκαλεί το στέγνωμα με πιστολάκι.

Ένα ελαφρύ σπρέι που δημιουργεί την τέλεια βάση για κάθε χτένισμα με διακριτικό έλεγχο, συνδυασμένο με ελαφριά περιποίηση και προστασία από τη φθορά της θερμότητας για λεία και απαλά μαλλιά. Τα Έλαια Καρύδας και Jojoba , αφήνουν τα μαλλιά πιο εύκολα στη διαχείριση με αποτέλεσμα περιποίησης που διαρκεί.

Η βασική ιδέα πίσω από το #authenticbeautymovement είναι το «να είσαι ο εαυτός σου» . Το να είναι κανείς αληθινός, άμεσος και ανοιχτός. Η ειλικρίνεια είναι ελκυστική. Η ατομικότητα κι ο χαρακτήρας μας, είναι αυτά που μας κάνουν όμορφους, χωρίς φίλτρα.

Authentic Beauty Concept: Aγνές συνθέσεις Το Authentic Beauty πιστεύει ότι: ό,τι αφήνετε εκτός, είναι το ίδιο σημαντικό με ό,τι συμπεριλαμβάνετε. Οι συνθέσεις περιποίησης και styling είναι vegan*, δημιουργημένες με τη φιλοσοφία «free-from»· είναι χωρίς sulfates**, parabens, σιλικόνες, ορυκτέλαια και τεχνητές χρωστικές. Είναι προϊόντα με ακεραιότητα. Αγνά, φυσικά, απλά, ευχάριστα, προσεκτικά επιλεγμένα.

Authentic Beauty Concept: προϊόντα περιποίησης που δημιουργούν τις βάσεις για όμορφα μαλλιά, και προϊόντα styling με μια προσέγγιση «χωρίς styling».

Η Μαρία-Ολυμπία Γλύξμπουργκ στην «Ladylike» καμπάνια του Dior 14 /11

Vegetarian = Eκείνος που δεν τρώει κρέας. Vegan = Eκείνος που αποκλείει τη χρήση ζώων ή ζωικών προϊόντων, όπως γάλα, τυρί, αβγά, ακόμα και μέλι κ.ά., για τροφή ή ένδυση. Ωστόσο, ο τελευταίος όρος συνδέθηκε και με την περιποίηση και θεωρείται πλέον παγκόσμια τάση με τεράστια δυναμική. Τι είναι λοιπόν η vegan περιποίηση ή vegan skincare ;

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Στο κείμενό του «Το Κίνημα της Απελευθέρωσης των Ζώων, η Φιλοσοφία, τα Επιτεύγματα και το Μέλλον», ο Peter Singer προβληματίζεται για τη βιαιότητα πολλών απ’ αυτές τις ενέργειες και καλεί ομάδες οι οποίες χρησιμοποιούν βία να την εγκαταλείψουν, τόσο για λόγους αποτελεσματικότητας , όσο και για λόγους ηθικής, Κάποιοι φυλακισμένοι ακτιβιστές του «Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων» ( «Animal Liberation Front»), αποδοκίμασαν τη στάση του Singer .

Στην ίδια εισαγωγή, σημειώνεται ότι όπως δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού μιας χώρας λαμβάνοντας υπόψη μας μόνο τους βιομήχανους , τους τραπεζίτες, τους μεγαλογιατρούς, τους βουλευτές και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, έτσι δε μπορούμε να αποτιμήσουμε το βαθμό ευζωίας των μη ανθρώπινων όντων λαμβάνοντας υπόψη μόνο οικόσιτους σκύλους και γάτες.

Δέκα χρόνια αργότερα, o Peter Singer επανήλθε με το κείμενο «Το Κίνημα της Απελευθέρωσης των Ζώων, η Φιλοσοφία, τα Επιτεύγματα και το Μέλλον», όπου έκανε μια αποτίμηση του αντίκτυπου που είχε το έργο του. Εκεί, σημείωνε ότι το κίνημα αυτό είχε αρχίσει να αποδίδει καρπούς και συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών στις οποίες διαβιούν εκατομμύρια «μη ανθρώπινα ζώα».

Η ιδέα ενός vegan φεστιβάλ στην Ελλάδα στριφογύριζε μανιωδώς στο μυαλό μου από καιρό κι όταν συνάντησα άλλους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό για τον βίγκαν τρόπο ζωής, επόμενο ήταν να γίνουμε ομάδα, ώστε να το υλοποιήσουμε. Όσον αφορά το κοινό, αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να διευρυνθεί πολύ περισσότερο μέσα στα επόμενα».

Η πρώτη αντίδραση των γύρω μου δεν ήταν θετική. Ανησυχούσαν πως έχω τρελαθεί ή πως θα πεθάνω της πείνας! Όταν, δε, τους ανακοίνωσα πως σκοπεύω να μεγαλώσω και τον γιο μου ως βίγκαν, τρελάθηκαν! Μετά από όλο αυτό τον καιρό, όμως, που μας βλέπουν υγιέστατους και χαρούμενους το έχουν αποδεχτεί, μάλιστα πολλοί έχουν υιοθετήσει μέρος, προς το παρόν, της φιλοσοφίας μας.

Όσο εντρυφά κανείς στο ζήτημα των δικαιωμάτων των ζώων, συνειδητοποιεί πως ο βιγκανισμός είναι ο μόνος δρόμος και πως ακόμα και η «λίγη» βία δεν αποτελεί ανεκτή επιλογή. Η κακοποίηση των ζώων είναι κατακριτέα από όλους, αλλά δυστυχώς μόνο όταν αφορά συγκεκριμένα είδη, ενώ άλλα είναι καταδικασμένα να υποφέρουν εφ' όρου ζωής προς τέρψη του ανθρώπου...

Πάντως το Τζέισον-Αντιγόνη έχει ήδη αποδείξει ότι είναι σκληρό κι ότι μπορεί να επιβάλλεται! (γέλια) Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι ή φέρω κάτι τόσο σοκαριστικό. Για ειρήνη, αλληλεγγύη, σεβασμό, ζωικά δικαιώματα (των ανθρώπινων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένων) και περιβάλλον μιλάω πάντα. Είναι αυτά τόσο παράξενα; Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, θεωρώ ότι είναι έτοιμοι και ενδιαφέρονται οι ψηφοφόροι. Άρα και για εμένα να τους εκπροσωπώ.

Δεν θα πω ότι δεν πιστεύω σε αυτήν την πιθανότητα. Γενικά, όχι απαραίτητα όσο αφορά εμένα. Οι άνθρωποι έχουν πολλές φορές την τάση να συντηρητικοποιούνται, να διαφθείρονται, να κομφορμίζονται. Ως προς εμένα, θεωρώ ότι αν ήταν να έχω γίνει άτομο με συμβατικές επιλογές ζωής, θα είχε γίνει ήδη. Πιστεύω ότι ο συμβιβασμός είναι κάποιες φορές κάτι αναπόφευκτο ή αναγκαίο, αλλά η συμβατικότητα με απωθεί, με ξενερώνει. Δεν νομίζω να ταυτιστώ ποτέ πραγματικά μαζί της.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .