Από κάτω που ήμασταν δεν μπορούσαμε να πάμε πάνω. Αν δεν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής, δεν μπορεί να φτάσει εύκολα. Ήταν δραματικό όλο αυτό! Το χειρότερο ήταν που γυρίσαμε το πρωί. Όπως γυρνάγαμε βλέπαμε ανθρώπους απανθρακωμένους στο δρόμο κάτω, να τους μαζεύει ο κόσμος… Ήταν όλα καμένα! Δεν το έχουμε ξαναδεί έτσι το Μάτι. Ήταν κάτι φρικιαστικό, πρωτόγνωρο. Με τους γονείς μου είχα λίγη επικοινωνία… Σε κάποια στιγμή αγνοούσα και τι γινόταν, δεν ήξερα.

Bρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι μέσα στη θάλασσα καμένους και τους δύο. Αλλάζαμε εναλλάξ την αγκαλιά και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το παιδί για πολλές ώρες... Η Μαργαρίτα πρόλαβε να φθάσει στη θάλασσα. Ήταν σοκαρισμένη και καμένη. Και το μωρό ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Πιστεύαμε ότι θα ήταν καλά, έκλαιγαν και οι δύο. Η Μαργαρίτα έτρεμε, ήταν καμένη, η κατάσταση χειροτέρευε και για το μωρό και για τη Μαργαρίτα..." λέει συγκινημένος ο άνδρας.

Η Εβίτα Φύτρου ήταν το κορίτσι που πρωταγωνιστούσε στην φρικτή περιγραφή της κας Μαρία Πάτσιου. Η 13χρονη αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ. Μία έφηβη που “είχε μέλλον”, όπως έλεγαν όλοι. «Εχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση», λέει συγκλονισμένος ο πλοίαρχος του «Terra jet» .

Λίγες ώρες αργότερα η φρικτή αλήθεια ήρθε στο φως. Μπαμπάς και γιος βρέθηκαν αγακαλιασμένοι και απανθρακωμένοι , δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας. Ο παλιός αθλητής του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ και ο γιος του, Ανδρέας, ο οποίος επίσης έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της ποδηλασίας, δυστυχώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Η οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους για το πόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Ο πλοίαρχος του πλοίου «Terra jet» μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» δήλωσε χαρακατηριστικά τα εξής: «Εχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση», αναφέρει συγκινημένος

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα μεταξύ των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα ήταν η 14χρονη πρώην αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ, Εβίτα Φύτρου , που βρέθηκε νεκρή πέφτοντας από γκρεμό στην παραλία της περιοχής σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί από τη φωτιά που ερχόταν καταπάνω της .

Τότε ο πλοίαρχος του πλοίου «Terra jet» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση» είχε πει συγκινημένος

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το σχολείο φύτεψε στον κήπο του δύο ελιές, στη μνήμη των παιδιών που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τη μητέρα τους να προσπαθεί να συνεχίσει να ζει… Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν είναι η ανάρτηση στο Facebook, με την οποία γνωστοποιείται η είδηση.

Δείτε επίσης: Αδιανόητο - Πέθανε μωρό επειδή οι γονείς του το υπέβαλαν σε vegan διατροφή

Τα κορίτσια βρισκόντουσαν στο σπίτι του παππού και τη γιαγιάς για να κάνουν τα μπάνια τους και να απολαύσουν τις διακοπές τους. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο παππούς και η γιαγιά δεν κατάφεραν να τις σώσουν Αν και όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ο επίλογος ήταν τραγικός αφού οι εννιάχρονες δίδυμες βρέθηκαν νεκρές στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς τους.

Μέσα σε λίγες ώρες χάθηκαν ζωές και περιουσίες και χαράχθηκαν στο μυαλό στιγμές που δεν θα σβηστούν ποτέ. Στη δημοσιότητα ήρθαν προσωπικές ιστορίες πόνου που δημιουργούν θλίψη και συγκίνηση. Μικρά παιδιά που δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες παρά τις προσπάθειες των δικών τους. Άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους και δεν μπόρεσαν να σωθούν.

Βασίλης: "Κοίταξε να δεις. Πάνω κάτω έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, κοινές πορείες, κοινά οράματα. Εν τω μεταξύ καταφέρνει να είναι πολύ σύγχρονος, πολύ μεστός και συγχρόνως κατανοητός. Μπορεί να είναι και λαϊκός χωρίς να είναι λαϊκιστής. Τα έχει όλα αυτά τα στοιχεία και ταιριάζουμε και αισθητικά μαζί. Πέρα και από τους δίσκους είναι και το 9 και 5 που έχει μπει στις ζωές μας και δεν λέει να ξεκολλήσει. Λέμε να κάνουμε και άλλη παράσταση μαζί".

Βασίλης: "Είναι πολύ σημαντικός ο διαχωρισμός αυτός Οδυσσέα. Του ραδιοφώνου από το Youtube. Γιατί το ένα το διαλέγεις μόνος σου. Εγώ δεν νιώθω κανένα παράπονο για τα τραγούδια μου. Από τότε που βγήκε το διαδίκτυο παίρνω την ικανοποίησή μου μέσα από τις επιλογές του κόσμου. Τα ραδιόφωνα με παίζουν πάρα πολύ αλλά παίζουν παλιά μου τραγούδια, παίζουν μόνο τις "επιτυχίες". Εντάξει".

Οδυσσεάς: "Η σχέση της μάνας με το γιο είναι πιο καθαρή. Ο γιος δεν προσπαθεί να δικαιώσει τη μάνα στις επιλογές της ζωής της, κερδισμένες ή χαμένες. Η μάνα δεν περιμένει μέσα από το γιο να διακαιωθεί ή να συνεχιστεί η ζωή της. Στην κόρη φορτώνει τη ζωή της. Περιμένει μέσα από την κόρη της να δικαιωθεί εκείνη. Εμείς, την λατρεύουμε, την αγαπάμε αλλά η σχέση είναι πιο καθαρή".

Και για πες μου , αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς διαχρονικά ποιος τους έστελνε και τους στέλνει στην βουλή? . ... Δεν νομίζω να πήγαν απο μόνοι τους. Κάποιους τους μεστελνε και τους στέλνει. ..... Αυτός δηλαδή ο κυρίαρχος λαός . Και αυτούς που στέλνει είναι η εκόνα και η ομοίωσή του. ..... Ασε λοιπόν καλύτερα κατά μέρος τις επάρσεις σου και κοίταξε και εσυ να γίνεις καλύτερος μαζί με ολους τους άλλους Ελληνες και ο τόπος θα στρώσει.

Μα πόσο μαιντανό έχει η Ελλάδα δεν το πιστεύω και πόσους βλάκες που βγήκαν να πούνε τις εξυπνάδες τους τις πολιτικές και τωρα που βγήκε ότι το κείμενο τελικά δεν το έγραψε η μάνα αλλά η Σύζυγος και υπεύθυνη επικοινωνιολόγος του Μητσοτάκη η γυναίκα του Φερέγγυου Δημοσιογράφου Παπαπαναγιώτου τώρα όλοι εσείς βρέ άχρηστοι θα αισθανθείτε λιγάκι ηλίθιοι η θα σφυρίζετε αδιάφοροι λόγω βλακείας


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .