Έχετε Νεογέννητο; Ίσως Κάνετε Αυτά Τα Λάθη - Τα 16 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ο θηλασμός είναι το καλύτερο φαγητό για το νεογέννητο. Σε ορισμένες γυναίκες, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για να χορτάσει το μωράκι και γι’ αυτό οι νοσοκόμες δίνουν στις μαμάδες μπουκαλάκια με formula για να βεβαιωθούν πως το παιδάκι τους δεν θα πεινάσει. Ωστόσο, αυτό δεν το δέχονται όλες οι μητέρες. Το να είναι πεινασμένο το μωράκι ενέχει πολλούς κινδύνους όπως είναι η αφυδάτωση που μπορεί να τα οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Ταΐζεις υπερβολικά το μωράκι σου

Υπάρχουν λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες με τα παιδιά τους και ορισμένα από αυτά είναι επικίνδυνα.

Λάθη που κάνουν όλες οι νέες μαμάδες και μερικά είναι επικίνδυνα!

Τα πονάκια στην κοιλίτσα του μωρού είναι σύνηθες φαινόμενο και εμφανίζονται μετά τις 40 μέρες έως και τους 3 μήνες. Το μωρό σας θα αρχίσει να κλαίει όταν αρχίσουν οι κολικοί, θα τραβάει τα ποδαράκια του και θα δείχνει τη δυσαρέσκειά του. Η δύσκολη ώρα είναι συνήθως το απόγευμα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το μωρό σας να αισθανθεί καλύτερα. Προφανώς, η συμβουλή του παιδίατρου είναι πάντα χρήσιμη και κυρίως καθησυχαστική για τη μαμά.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το μωρό να κλαίει μέσα στη μέρα καθώς όπως προαναφέρθηκε είναι ο τρόπος του να ζητήσει και να επικοινωνήσει μαζί σας. Συνήθως, τα βρέφη κλαίνε επειδή πεινάνε, διψάνε ή πονάνε, κουράζονται ή απλά βαριούνται. Τις πρώτες φορές ίσως πρέπει να κάνετε αρκετές δοκιμές για να το χαλαρώσετε. Σιγά-σιγά όμως θα έχετε πιο άμεση αντίδραση.

Αν και στην αρχή είναι σαν να ψάχνετε τη λύση σε μία πολύπλοκη εξίσωση, σταδιακά καταλαβαίνετε ότι για να κάνετε το κλάμα του μωρού να σταματήσεις δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Είναι μία από τις συχνότερες απορίες των νέων γονιών, καθώς η αίσθηση πως τα οστά του μωρού τους είναι μαλακά τους δημιουργεί την αίσθηση πως είναι ακόμη πιο εύθραυστο από ό,τι πίστευαν. Κατ’ αρχάς, μπορείτε να ηρεμήσετε: Τα νεογέννητα είναι πολύ πιο ανθεκτικά από ό,τι δείχνουν. Εκτός αυτού, μεταξύ των πρώτων 9 με 18 μηνών της ζωής του, τα κόκαλά του θα σκληρύνουν – συμπεριλαμβανομένου και του μαλακού σημείου στο κεφαλάκι του. Είναι φυσιολογικό που κλαίει τόσο πολύ;

Μετά τη γέννα, το προσωπικό του νοσοκομείου θα αναλάβει να καθαρίσει ελαφρώς το μωράκι σας με ένα υγρό σφουγγάρι. Όταν το πάρετε στο σπίτι, αποφύγετε το κανονικό μπανάκι μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος και έπειτα περιορίστε το στις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να μην ερεθίσετε το ευαίσθητο δερματάκι του. Είναι όντως απαραίτητο να αποστειρώνω την πιπίλα μετά από κάθε χρήση;

Όπως σας ενημέρωσαν και στο μαιευτήριο, ο ομφάλιος λώρος θα πέσει μόνος του μέσα σε 5 με 15 ημέρες από τον τοκετό. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε οτιδήποτε για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Όταν συμβεί, μπορείτε να τον πετάξετε ή να τον κρατήσετε ως αναμνηστικό. Πόσο καθαρό πρέπει να είναι ένα νεογέννητο;

Όσο καλά κι αν σας προετοίμασαν οι μαίες πριν από την έξοδο από το μαιευτήριο για τη φροντίδα του μωρού , όλα είναι εντελώς διαφορετικά όταν βρεθείτε μόνοι με το μωράκι σας στο σπίτι. Παρακάτω ακολουθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των νέων γονέων για τον καθαρισμό του μωρού, καθώς και τα σημαντικότερα λάθη που ίσως κάνετε.

Διάβασμα για το σχολείο με το παιδί: Τα λάθη που κάνουμε και καταλήγουμε οικογενειακώς να υποφέρουμε

Και μετά σου λένε, ο κάθε ένας μπορεί να κανει όσα παιδιά θέλει, χωρίς έλεγχο από την πολιτεία.... Το τίμημα της ανθρωπότητας για την "ελευθερία" της βουλησης. Κρίμα για το παιδί, αν οι υποψήφιοι γονείς πέρναγαν από ψυχιατρική αξιολόγηση (μην πω και για ιατρικές εξετάσεις για την υγεία τους ή για ασθένειες όπως στίγμα,. Hiv κλπ) πριν κάνουν ένα παιδί θα είχαν αποφευχθεί τέτοια περιστατικά.

Ήταν ο αδερφός της μητέρας, που ζει στην Καλιφόρνια, εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν. Όταν έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το μωρό νεκρό και τρεις άνθρωποι προσεύχονταν γι' αυτό. Οι γονείς είχαν καλέσει τρία ακόμη μέλη της ενορίας τους για να προσευχηθούν για την ανάσταση του μωρού.

Γεννήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, τον περασμένο Φεβρουάριο. Μια μαία και δύο νοσοκόμες βοήθησαν την γέννα και περιέγραψαν το μωρό ως απόλυτα υγιές αρχικά. Όταν όμως επέστρεψε η μαία να δει το νεογέννητο, αυτό είχε παρουσιάσει ίκτερο, κάτι που θεωρείται πολύ συνηθισμένο στα βρέφη.

Τα μωρά που θηλάζουν μπορούν και πρέπει να κοιμούνται μέσα στη νύχτα. Δεν χρειάζεται οι γονείς να το ξυπνούν για να φάει. Αν πεινάει όπως αναφέραμε και πιο πάνω... θα βάλει τα κλάματα... Αφήστε το μωρό σας να κοιμάται όσο περισσότερο γίνεται και εκμεταλλευτείτε το χρόνο που κοιμάται για να ξεκουραστείτε και εσείς.

Η αλήθεια είναι πώς κανείς δεν είναι αλάνθαστος... και ειδικά οι γονείς. Αλλά αν γνωρίζετε τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς, ίσως εσείς τα αποφύγετε. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά μαζί με μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην τα κάνετε και εσείς.


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .