Τι Πήγε Λάθος Με Τη Βαφή Των Μαλλιών; - Τα 16 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πήγες στο κομμωτήριο με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά αφού θα τολμούσες τη μεγάλη αλλαγή που πάντα ήθελες και κατέληξες να κυκλοφορείς μαντίλι στο κεφάλι γιατί δεν αντέχεις το πράσινο, κίτρινο, μπλε μαλλάκι σου; Δε χρειάζεται λόγος ανησυχίας κι στρες αφού όλα διορθώνονται. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να διορθώσεις το καταστροφικό για ην ψυχολογία σου χρώμα και να ξαναβρείς τη χαμένη σου ψυχική ισορροπία!

Διάβασε πώς θα τα βγάλειςπέρα με το λάθος χρώμα μαλλιών!

Δεν μας ταιριάζει μία μόνο απόχρωση μαλλιών αλλά πολλές. Η σωστή για εμάς γκάμα είναι εκείνη που φωτίζει το πρόσωπό μας και τονίζει τα χαρακτηριστικά μας. Η λάθος μάς μουνταίνει και μας χλωμιάζει. Tip: Για να βρούμε τι μας ταιριάζει αφαιρούμε τελείως το μακιγιάζ, κοιταζόμαστε σε ένα σημείο με φυσικό φως και δοκιμάζουμε τις τούφες μαλλιών που έχουν συνήθως τα χρωματολόγια των βαφών στα κομμωτήρια. Ακόμα και αν δεν τα βάψουμε στο κομμωτήριο, τουλάχιστον θα ξέρουμε τι μας πηγαίνει.

Όταν η ρίζα μεγαλώνει είναι πιο δύσκολο να τη βάψουμε ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στο συνολικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με διεθνείς hair colorists, το σωστό είναι να ανανεώνουμε το χρώμα στις ρίζες το πολύ μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων. Αν λοιπόν δεν έχουμε σκοπό να βάφουμε τη ρίζα με τέτοια συχνότητα, προτιμάμε το μπαλαγιάζ, μία τεχνική που δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση (εκτός αν έχετε πολλά λευκά).

Πολλές φορές όταν δεν νιώθουμε καλά ή απλώς θέλουμε να ανανεωθούμε, αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών μας. Πιστεύουμε ότι είναι απλό αλλά δεν είναι. Πίσω από τη βαφή κρύβεται μια ολόκληρη επιστήμη. Και προτού πιάσουμε το πινέλο στα χέρια μας, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τη διαδικασία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγάλη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας.

Το ξέρεις ότι τα μαλλιά σου είναι υπέροχα και λαμπερά και πράγματι δείχνουν τέλεια μετά τη βαφή. Λοιπόν, υπάρχει τρόπος να κρατήσεις τη λάμψη για περισσότερο. Όσο προφανές κι αν ακούγεται, χρησιμοποίησε σαμπουάν που προστατεύουν το χρώμα και μην αμελείς το conditioner. Τα ενυδατωμένα μαλλιά αντανακλούν καλύτερα το φως. Επίσης, να χρησιμοποιείς προϊόντα styling με σιλικόνη όταν τα μαλλιά είναι νωπά και μετά στέγνωσέ τα φυσικά ή με το πιστολάκι.

Και εκτός κι αν έχεις πτυχίο κοσμητολογίας, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις την φρασεολογία του κομμωτηρίου. Άφησε τα “caramel” και τα “buttery”. Καλύτερα περίγραψε αυτό που θέλεις σαν να το έλεγες σε μια φίλη (“ανταύγειες που να δείχνουν φυσικές και δεν θα φαίνονται πολύ”, για παράδειγμα). 6. Πήγαινε με το μαλακό

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να κάνεις σαφείς τις προτιμήσεις των μαλλιών σου στο κομμωτήριο είναι να δείχνεις μια φωτογραφία με το χρώμα που σου αρέσει. Να ξέρεις όμως πως αυτό είναι απλά μια αφετηρία – ο κομμωτής σου θα προσαρμόσει (και έτσι πρέπει) το χρώμα στην επιδερμίδα σου.

Η Becca κινήθηκε νομικά εναντίον του κομμωτηρίου και αποδείχτηκε πως η ζημιά είχε προκληθεί από μια εκπαιδευόμενη , η οποία είχε κάνει λάθος στη μίξη της βαφής. Σαν να μην έφτανε αυτό, το προσωπικό άργησε να καταλάβει το λάθος, και της προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πόνο, ρίχνοντας ζεστό νερό στο καμμένο σημείο, και στεγνώνοντας της τα μαλλιά με το πιστολάκι στο ζεστό!

Όπως εξομολογείται στην «Daily Mail» η Becca Peet από το Hamphshire , όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκε το κομμωτήριο «Toni&Guy», για να κάνει μερικές ανταύγειες ως.. δώρο γενεθλίων στον εαυτό της.

Ένα συνηθισμένο ραντεβού στο κομμωτήριο αποδείχτηκε εφιαλτικό για μια 21χρονη νοσοκόμα, η οποία πήγε για βαφή και «βγήκε»… με εγκαύματα και καράφλα στο κεφάλι που έχει το μέγεθος μπάλας του τένις.

Είτε συγκρίνετε τον εαυτό σας με κάποιον που νομίζετε ότι είναι καλύτερος είτε ξεχα ψχνίζετε κάθε φυσικό χαρακτηριστικό του εαυτού σας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορούμε να βιώνουμε από καιρό σε καιρό χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, ένας από τους συνηθέστερους λόγους που μια γυναίκα μπορεί να αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό της είναι όταν βρεθεί στο χείλος διαζυγίου από το σύζυγό τους.

Όταν η εικόνα που κάλυπτε το πρόσωπό της έπεσε, η συμπαρουσιάστριά της Κίνζι ήταν μπερδεμένη για το τι συμβαίνει, αλλά δίστασε να πει τίποτα, και η συνομιλία συνεχίστηκε αδέξια. Οι followers της ήταν αυτοί που ανέλαβαν δράση. Πολλοί από αυτούς, ειδικά οι άνδρες, έκαναν αμέσως διαγραφή συνδρομής και απέσυραν τις δωρεές τους.

Προφανώς μερικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα φίλτρα που χρησιμοποιούσε αυτή η κυρία και ήταν εντελώς σοκαρισμένοι όταν ανακάλυψαν την αλήθεια για την ηλικία της. Περιηγηθείτε προς τα κάτω για περισσότερες πληροφορίες!

Ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικούς τόνους του ξανθού για να πετύχει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, όμως, μόνη σου είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσεις αυτή την τεχνική. Εάν, λοιπόν, θέλεις απλώς να ανοίξεις λίγο το χρώμα σου, ξέχνα τις ανταύγειες στο σπίτι και αναζήτησε μια βαφή έναν μόλις τόνο πιο ανοιχτό από τον φυσικό σου. Στη συνέχεια λούσου με ένα σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά για να διατηρήσεις τη ζωντάνια του.

Οι περισσότερες γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους στο σπίτι καταλήγουν με πολύ πιο ανοιχτόχρωμους τόνους. Συνήθως τις δύο ή τρεις πρώτες φορές όλα πάνε καλά. Μετά την τέταρτη, όμως, η αναλογία χαλάει και η πιο σκούρα βάση εξαφανίζεται. Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις ανταύγειες μόνη σου χωρίς να χάσεις το φυσικό σου χρώμα. Η γρήγορη λύση


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .