Τα ρουζ σε μορφή πούδρας μπορεί να κάνουν τη ζωή σας λίγο δυσκολότερη. Ένα κρεμώδες ρουζ αντιθέτως, απλώνεται πιο εύκολα και εξασφαλίζει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ένα έξυπνο tip είναι αντί για κρεμώδες ρουζ, να απλώσετε λίγη ποσότητα από το κραγιόν σας. Απλώστε το ρουζ στο σωστό σημείο

Το ρουζ αποτελεί ένα βασικό προϊόν στο μακιγιάζ καθώς αν το παραλείψετε, το πρόσωπό σας θα δείχνει άτονο, ενώ αν υπερβάλλετε, το αποτέλεσμα θα είναι αστείο.

Δεν έχει σημασία αν είσαστε αρχάρια ή επαγγελματίας στο μακιγιάζ, πάντα υπάρχουν χρήσιμα κόλπα που μπορούν να σας κάνουν καλύτερη.

Δεν υπάρχει υποκατάστατο στον ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφό σας. Όταν αφιερώνετε χρόνο στο να είστε μαζί χωρίς τα παιδιά, τα κατοικίδια ή εξωτερικές ενοχλήσεις, δημιουργείτε ένα δεσμό που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο χρόνος όμως που θα περνάτε μαζί θα πρέπει να είναι μια κοινή δραστηριότητα, όχι μόνο το να βλέπετε τηλεόραση.

Πώς αυτά τα ζευγάρια καταφέρνουν και παραμένουν αγαπημένα, σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές; Η απάντηση δε βασίζεται στην τύχη. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και τηναφοσίωση, συνειδητοποιούν πόσο σημαντικά είναι τα «πρέπει» στη σχέση. Επειδή λίγα ζευγάρια γνωρίζουν αυτά τα «πρέπει», θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε και ως «μυστικά» που χαρακτηρίζουν μία πετυχημένη σχέση.

Μπορεί να είναι 30 ή ακόμα και 75 ετών, μπορεί να ανήκουν σε διάφορες εθνικότητες, να έχουν ποικίλα οικονομικά status και να μην έχει σημασία πόσο καιρό είναι μαζί. Όποια και αν είναι τα δημογραφικά στοιχεία, όταν βλέπετε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, απλά το ξέρετε!

Η ιδέα της συμβίωσης ενός ζευγαριού που δεν είναι παντρεμένο θεωρείται «καλή» για το μέλλον του ζευγαριού. Θεωρητικά, καταλαβαίνουμε το γιατί. Εξάλλου, πριν από μία νομική δέσμευση, φαίνεται λογικό ένα test drive. Έτσι, μπορείς να μάθεις πριν από το γάμο τις συνήθειες που θα φέρει από το σπίτι του το έτερό σου ήμισυ. Και αν δείτε ότι οι συνήθειές σας δεν είναι όσο συμβατές θεωρούσατε, μπορείτε να το λήξετε πιολιτισμένα, χωρίς την παρουσία νομικών αντιπροσώπων. Όμως, η επιστήμη διαφωνεί:

Όταν η Αν Μπάνκροφτ το τόλμησε στην ταινία «Ο πρωτάρης» ήταν ένα θέμα ταμπού, ακόμη και στο προχωρημένο Χόλιγουντ. Η αλήθεια είναι ότι κοινωνικά αποδεχθήκαμε εύκολα την εξίσωση «μεγαλύτερος άντρας – νεότερη γυναίκα». Όμως, καθώς τα πρότυπα αλλάζουν, έτσι αλλάζουν και οι εξισώσεις. Πλέον, δε θεωρείται διόλου σπάνια (είναι σχεδόν της μόδας) μια σχέση στην οποία η γυναίκα είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από το σύντροφό της.

Η διαφορά βιωμάτων και οικονομικο-κοινωνικού στάτους συνεχίζει να θεωρείται deal breaker στην κοινωνία μας. Παρά τα πολλά παραδείγματα επιτυχημένων σχέσεων με άτομα που προήλθαν από διαφορετικές βάσεις, στην πραγματικότητα ο κανόνας αυτός δεν έχει ξεπεραστεί.

Δεδομένου ότι ούτε κι εμείς είμαστε τέλειοι, μπορούμε να βρούμε το κλειδί για μια πετυχημένη και μακροχρόνια σχέση. Πώς; Με πολύ απλές αλλά καταπληκτικές ενέργειες. Για παράδειγμα, να απολαμβάνει ο ένας τον άλλο, να γελάτε, να είστε κοινωνικοί και να υπάρχει κατανόηση στην περίπτωση μιας διαφωνίας ή όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ενεργειών.

Οι άνθρωποι που βασανίζονται για να βρουν τον ιδανικό σύντροφο θα υποφέρουν συνεχώς. Αυτό δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στη ζωή τους. Πρώτον, κανείς δεν είναι τέλειος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή και να έχουμε μια υγιή σχέση.

Η πραγματική αγάπη έχει να κάνει με τη βασική αγάπη και αποδοχή του εαυτού μας. Μόνο όταν κάποιος έχει βρει τον εαυτό του και είναι σε ισορροπία και αρμονία με τον εαυτό του μπορεί να αγκαλιάσει –κυριολεκτικά και μεταφορικά!- το άλλο άτομο στη σχέση όπως ακριβώς είναι αυτό. Επίσης, όταν κανείς έχει αποδεχτεί και αγαπά τον εαυτό του μπορεί να βρει αγάπη στη ζωή του πολύ πιο εύκολα.

Ποιος δεν το έχει αναρωτηθεί, είτε είναι στην αρχή, τη μέση, ή ακόμα και το τέλος μιας ερωτικής σχέσης; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και τον παράφορο έρωτα; Είναι χρήσιμο να το γνωρίζει κανείς αυτό, για να ξέρει ποιο κομμάτι της σχέσης του χρειάζεται περισσότερη δουλειά…

Ζεις μια αγάπη ή έναν έρωτα; Μάθε να αναγνωρίζεις τη διαφορά

Προβλήματα και δυσκολίες υπάρχουν πάντα. Κάποιοι από αυτούς που δουλεύουν μαζί με τους συντρόφους τους λένε π.χ. ότι τους πήρε αρκετούς μήνες να συνηθίσουν αυτή τη νέα, επαγγελματική σχέση. Ότι δημιουργούνταν παρεξηγήσεις επειδή ο ένας ήταν καλός σε ένα πράγμα, ο άλλος σε περισσότερα και δυσκολεύονταν να συμβαδίσουν στις εργασίες τους.

Πώς τα καταφέρνουν (αν τα καταφέρνουν), τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και τι συμβουλές μπορούν να μας δώσουν για να περνάει το 24ωρο ομαλά, ίσως και ευχάριστα; Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τις οικογενειακές επιχειρήσεις που, στην Ελλάδα τουλάχιστον, αφθονούν.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .