Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας. 

Όλα τα μυστικά για τέλειο ίσιωμα μαλλιών! - Γυναίκα - Athens magazine

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Όλα τα μυστικά για τέλειο ίσιωμα μαλλιών!

Τι χρειάζεται να ξέρετε τώρα το καλοκαίρι;

28 Ιουνίου 2019 12:27
Όλα τα μυστικά για τέλειο ίσιωμα μαλλιών!

Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν ίσια και όμορφα μαλλιά ειδικά τώρα το καλοκαίρι! Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν ώστε να μην ταλαιπωρούνται και φριζάρουν; Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου για να έχετε όμορφα και περιποιημένα μαλλιά!

Ακόμη μάλιστα αν δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τα μαλλιά μας κάτω, υπάρχουν κάποια όμορφα χτενίσματα που απαιτούν σε πρώτη φάση το ίσιωμα μαλλιών. Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, ο καθένας με την δική του τεχνική και τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλέον, για να πετύχουν το τέλειο ίσιωμα χρησιμοποιούν το πιστολάκι ή την πρέσα μαλλιών, γνωστή και ως σίδερο μαλλιών. Τα τελευταία χρόνια βέβαια η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε στο προσκήνιο ένα νέο εργαλείο styling για το τέλειο και εύκολο ίσιωμα μαλλιών. Ο λόγος για την θερμαινόμενη ηλεκτρική βούρτσα για ίσιωμα μαλλιών.

Μαλλιά καλοκαίρι

Υπάρχουν ωστόσο πολλές ακόμη μέθοδοι για ισιώσετε τα μαλλιά σας φυσικά, με εργαλεία styling ή καλλυντικά προϊόντα, προκαλώντας λιγότερη καταστροφή της τρίχας.

Δείτε στη συνέχεια ποιοι είναι οι τρόποι για να πετύχετε τα τέλεια ίσια μαλλιά και βρείτε τον ιδανικό για τις ανάγκες σας!

Ίσιωμα μαλλιών με πιστολάκι:

Το πιστολάκι είναι το πιο απλό εργαλείο styling για τα μαλλιά. Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να φορμάρετε, αλλά και να ισιώσετε τα μαλλιά σας.

Το βασικότερο που θα πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια του ισιώματος είναι η θερμότητα του σεσουάρ. Αποφύγετε την χρήση της μέγιστης σκάλας, εκτός αν τα μαλλιά σας είναι πάρα πολύ σγουρά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, χρησιμοποιήστε την ενδιάμεση βαθμίδα θερμότητας για να ισιώσετε τα μαλλιά σας, διότι η πολύ υψηλή θερμοκρασία μόνο κακό θα κάνει.

Επίσης, για να αποκτήσετε όμορφα και υγιή ίσια μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλλυντικά προϊόντα μαλλιών για ίσιωμα, όπως είναι η σιλικόνη, το λάδι, η κρέμα κλπ. Εφαρμόστε το πριν ξεκινήσετε το ίσιωμα των μαλλιών σας και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Πάρτε το πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα και ξεκινήστε να ισιώνετε τα μαλλιά σας τούφα τούφα από το σβέρκο προς την κορυφή. Τοποθετήστε την βούρτσα κάτω από την τούφα των μαλλιών, κοντά στις ρίζες και αρχίστε να την κινείτε προς την άκρη της τούφας. Μόλις τελειώσετε με την μία τούφα προχωρήστε την επόμενη κ.ο.κ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η μύτη του σεσουάρ να είναι πάντα στραμμένη προς τα κάτω.

Ίσια μαλλιά με ηλεκτρική βούρτσα ισιώματος:

Η τεχνολογία έφερε στο εμπόριο και την θερμαινόμενη βούρτσα μαλλιών για ίσιωμα. Ένα εργαλείο styling που χρησιμοποιείται πολύ εύκολα και υπόσχεται ίσια μαλλιά χωρίς κόπο. Στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών θα βρείτε πολλές διαφορετικές βούρτσες μαλλιών για ίσιωμα από γνωστές εταιρείες.

Ο τρόπος χρήσης της είναι απλός και τα πρώτα βήματα είναι ίδια με αυτά της πρέσας. Προετοιμάστε λοιπόν τα μαλλιά σας, ενυδατώνοντας τα σε βάθος και στεγνώστε τα στο 80%. Στη συνέχεια, πάρτε την ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών για ίσιωμα και αρχίστε να χτενίζετε τούφα τούφα τα μαλλιά σας από την ρίζα προς την άκρη, κρατώντας τα τεντωμένα. Έτσι απλά, τα μαλλιά σας θα ισιώσουν και δεν θα φριζάρουν.

Αυτό που θα πρέπει και πάλι να λάβετε υπόψιν σας είναι η θερμοκρασία που θα ρυθμίσετε την συσκευή.

Ίσιωμα μαλλιών με πρέσα:

Μια εναλλακτική και πιο γρήγορη μέθοδος για ίσια μαλλιά, που προτιμούν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητα τους, είναι η πρέσα μαλλιών. Βοηθάει την τρίχα να ισιώσει τελείως σε πολύ λιγότερο χρόνο και κόπο απ’ ότι το πιστολάκι, ωστόσο η λάθος χρήση της μπορεί να αποβεί καταστροφική για την τρίχα, προκαλώντας ακόμη και ανεπανόρθωτες βλάβες.

Για να χρησιμοποιήσετε λοιπόν την πρέσα, γνωστή και ως σίδερο μαλλιών για ίσιωμα θα πρέπει να προετοιμάσετε την τρίχα από πριν. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να κάνετε μια πολύ καλή ενυδάτωση στα μαλλιά σας με το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό, ενώ ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε και μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, κάνοντας έτσι την τρίχα να διατηρήσει υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Αφού λοιπόν τελειώσετε με την προετοιμασία του σωστού λουσίματος, στεγνώστε τα μαλλιά σας σε ένα επίπεδο 80%. Με αυτό τον τρόπο αφαιρείτε την εξωτερική υγρασία, αλλά διατηρείτε την εσωτερική που είναι η απαραίτητη.

Μετά εφαρμόστε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα και ξεκινήστε να ισιώνετε τούφα τούφα τα μαλλιά σας. Η θερμοκρασία που θα επιλέξετε έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών σας. Για λεπτή τρίχα βάλτε χαμηλή και για χοντρή τρίχα υψηλή θερμοκρασία. Από την άλλη μεριά, όσο πιο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Ίσιωμα μαλλιών χωρίς θερμότητα:

Μαλλιά καλοκαίρι

Πέρα από τους συνηθισμένους τρόπους ισιώματος των μαλλιών με τα εργαλεία styling, υπάρχουν πολλές ακόμη μέθοδοι για να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς να τα κάψετε με τις υψηλές θερμοκρασίες.

1. Ισιώστε τα μαλλιά σας χτενίζοντας τα:
Αν χτενίζετε κάθε λίγα λεπτά τα νωπά μαλλιά σας με τα χέρια μέχρι να στεγνώσουν μπορείτε να επιτύχετε ένα υπέροχο ίσιωμα χωρίς να τα καταστρέψετε με την θερμότητα του σεσουάρ ή των άλλων εργαλείων styling, αρκεί βέβαια να μην έχετε υπερβολικά σγουρή τρίχα.

2. Ίσιωμα μαλλιών με μεγάλα ρόλεϊ:
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τα τεράστια ρόλεϊ μαλλιών μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εντυπωσιακά ίσια μαλλιά με όγκο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τα μαλλιά σας με 6-7 ρόλεϊ όσο είναι βρεγμένα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Μόλις στεγνώσουν αφαιρέστε τα ρόλεϊ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

3. Ισιώστε τα μαλλιά σας τυλίγοντας τα γύρω από το κεφάλι:
Πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο για ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα που όμως θέλει υπομονή. Πιάστε τούφα τούφα τα βρεγμένα μαλλιά σας και τυλίξτε τα γύρω από το κεφάλι σας, στερεώνοντας τα με τσιμπιδάκια, σύμφωνα με το beautetinkyriaki. Στη συνέχεια περιμένετε να στεγνώσουν και λύστε τα. Αυτός ο απρόσμενος τρόπος υπόσχεται ίσια μαλλιά χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε με την θερμότητα.

Ισιώστε τα μαλλιά σας με τον πιο φυσικό τρόπο!

Ίσιωμα μαλλιών με γάλα:
Γεμίστε τα 2/3 από ένα μπουκαλάκι σπρέι με νερό και το υπόλοιπο 1/3 με πλήρες γάλα. Ανακινήστε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ψεκάστε τα στεγνά μαλλιά σας από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10-15 λεπτά και λουστείτε κανονικά. Έπειτα, αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους και έτσι απλά θα αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα και κόπο.

Ίσιωμα μαλλιών με καστανή ζάχαρη:
Αναμείξτε σε ένα δοχείο με σπρέι 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και 1 κούπα νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ψεκάστε σε νωπά μαλλιά 3-4 φορές με το σπρέι και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Πρόκειται για μια μάσκα ιδανική για ελαφρώς σπαστά μαλλιά που δεν θα σας χαρίσει μόνο ίσια μαλλιά, αλλά απαλά, λεία και λαμπερά.

Σπιτική κρέμα μαλλιών για ίσιωμα:

Αφαιρέστε το γάλα από μια καρύδα, βάλτε το στην κατάψυξη για λίγες ώρες και μόλις το βγάλετε θα δείτε πως έχει σχηματιστεί μια μορφή κρέμας στην επιφάνεια του. Αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως μια υπέροχη φυσική ισιωτική κρέμα μαλλιών. Απλώστε τη στα μαλλιά σας για 1 ώρα και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά με το κατάλληλο σαμπουάν. Τέλος, στεγνώστε τα μαλλιά σας. Μετά από μερικές εφαρμογές θα είστε σε θέση να απολαύσετε τα λαμπερά ίσια μαλλιά σας.

Φυσικό ίσιωμα μαλλιών με έλαιο καρύδας:
Δημιουργήστε ένα μείγμα με ίση ποσότητα ελαίου καρύδας και ελαιόλαδου (το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με αμυγδαλέλαιο μετά από μερικές μέρες). Απλώστε το μείγμα των ελαίων στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ. Έπειτα, βάλτε από πάνω μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Τέλος, λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας!

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share


Δημοσίευση: 11/11/2019

" /> Τα Μυστικά Του Σωστού Λουσίματος Για Υπέροχα Μαλλιά - Τα 2 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος λούσιματος;

Διαφήμιση
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος λούσιματος;
 
30-lousimo
 
Το λούσιμο των μαλλιών δεν έχει να κάνει μόνο με αφρό και ξέβγαλμα. Πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να λούσετε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο.

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά για την ποικιλία των τύπων σαμπουάν και πώς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών σας, πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε ή άλλα πράγματα που σχετίζονται με το λούσιμο των μαλλιών.
 
Μπορεί να μην φανταζόσασταν καν ότι μπορεί να λούζεστε με το λάθος τρόπο.
 
organic-life
 
Λούσιμο με μέτρο
Όπως αναφέρει το iatronet.gr, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στο να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αλλά δεν πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα αν υπάρχει σημαντικό σπάσιμο της τρίχας.
 
Εάν έχετε πολύ ωραία τρίχα και θέλετε να κρατάτε την λιπαρότητα μακριά, δεν θα πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να σας δημιουργήσει λιπαρό τριχωτό κεφαλής.
 
 
Πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε
Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, πλύντε τα καθημερινά. Πλένετε κάθε δεύτερη ημέρα εάν τα μαλλιά σας είναι φυσιολογικά. Πλύντε κάθε λίγες ημέρες εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά.
 
Πρέπει να πλένετε κάθε δεύτερη μέρα με σαμπουάν ή να χρησιμοποιείτε στεγνό σαμπουάν (αντί για κανονικό) αν θέλετε να λούζεστε καθημερινά.
 
Εάν έχετε μπούκλες, μπορεί να τείνουν να φαίνονται ξηρές πολύ εύκολα (ειδικά όταν τα βάφετε). Για εκείνες με βαμμένα σγουρά μαλλιά, συνιστάται να λούζονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Πώς να χρησιμοποιείτε την μαλακτική
Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν μπείτε στο μπάνιο. Εάν δεν έχετε τη συνήθεια να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν το ντους, πρέπει να την ενσωματώσετε στη ζωή σας.
 
Το βούρτσισμα των μαλλιών σας προτού μπείτε για μπάνιο μπορεί να κάνει τη διαφορά, κάνοντας τα μαλλιά σας μαλακά και λεία.
 
Το δίλημμα του κρύου και ζεστού νερού
Το κρύο νερό μπορεί να μην φτάσει στην επιδερμίδα των μαλλιών σας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό στην αρχή: επιτρέπει στο θύλακα της τρίχας να ανοίξει πραγματικά και με το σαμπουάν να καθαρίσει.
 
Ξεπλύντε τον αφρό με κρύο νερό. Ξεκινήστε με ζεστό νερό και τελειώστε με κρύο νερό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι τόσο ζεστό.

Άλλες συμβουλές
Μαλακτική στο τριχωτό της κεγαλής. Το τριχωτό της κεφαλής παράγει πραγματικά πολλά φυσικά έλαια, τα οποία μπορούν να κάνουν το τριχωτό της κεφαλής σας λιπαρό.
 
Όταν βάζετε μαλακτική στα μαλλιά σας, εφαρμόστε την από τη μέση των μαλλιών σας στην άκρη και όχι το αντίστροφο.

Πόση ώρα να αφήσω τη μαλακτική;
Οι ειδικοί στον τομέα της ομορφιάς συμβουλεύουν να αφήνετε το μαλακτικό στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 2 λεπτά. Η μαλακτική χρειάζεται λίγο χρόνο για να κλειδώσει την υγρασία.

 

 

 

Περισσότερα από την ενότητα ομορφιά

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση