Η σιλουέτα και η ομορφιά, όμως, δεν είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος. Μεγάλες έρευνες έχουν δείξει πως όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος της μέσης, τόσο περισσότερο είναι το σπλαχνικό λίπος, δηλαδή αυτό που περιβάλλει τα εσωτερικά μας όργανα. Το λίπος αυτός σχετίζεται με νόσους όπως ο διαβήτης τύπου 2, η καρδιοπάθεια, η υπέρταση κ.ά. επομένως υπάρχουν ισχυροί λόγοι υγείας για τους οποίους πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό.

Επίπεδη κοιλιά, γλουτοί χωρίς «ψωμάκια», μέση «δακτυλίδι». Χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο ζητούν καθημερινά απο τον πλαστικό χειρουργό τους αυτά και άλλα πολλά, ενώ οι άνδρες θέλουν να «τελειώνουν» με το λίπος της κοιλιάς τους, το «σωσίβιο», την γυναικομαστία, το διπλοσάγωνο.

Δίκτυο Συνεργατών | Α’ Βοήθειες | Τηλέφωνα Α’ Ανάγκης | Προειδοποιήσεις Φαρμάκων

Από την άλλη μεριά, η λιπογλυπτική , αν και πολλές φορές συγχέεται, τόσο από τον κόσμο όσο και από τους ίδιους τους γιατρούς, με την λιποαναρρόφηση, στην ουσία είναι μια διαφορετική επεμβατική μέθοδος. Κατά την εφαρμογή της λιπογλυπτικής, ο γιατρός αφαιρεί το τοπικό λίπος από τα σημεία που έχει επιδείξει ο πελάτης και το τοποθετεί σε άλλα μέρη του σώματος που έχουν έλλειψη. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να σμιλεύσει το σώμα και να του δώσει το σχήμα που αναζητά ο ασθενής.

Το όμορφο , σμιλευμένο και καλλίγραμμο σώμα με την επίπεδη κοιλιά και τα λεπτά πόδια δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται χρόνια με δίαιτες και το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Ο βασικός λόγος είναι πως υπάρχουν σώματα που τείνουν να αποθηκεύουν το λίπος τοπικά, κάνοντας την απομάκρυνση του δυσκολότερη. Η λιποαναρρόφηση ωστόσο είναι ένα σημαντικό όπλο για όποιον επιθυμεί να καταπολεμήσει την τοπική συσσώρευση λίπους.

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς, γλουτών και όχι μόνο: Μέθοδοι, τιμές και κίνδυνοι

Η σύγχρονη αισθητική ιατρική έχει την οριστική λύση για στοχευμένη λιπόλυση και λιπογλυπτική και αυτή ακούει στον όρο «Laser Λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι - Smartlipo». Ρωτήσαμε την Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine στην Πάτρα, Δρ Αμαλία Τσιατούρα , για την επαναστατική αυτή τεχνική της laser λιποαναρρόφησης.

Το πρόβλημα του τοπικού πάχους που επιμένει παρά το ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και φυσικής άσκησης που μπορεί κανείς να ακολουθεί, απασχολεί εξίσου άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν ένα καλοσμιλεμένο σώμα.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής, διαμορφώνοντας δυνατότητες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της κλασικής μεθόδου. Έτσι προέκυψε μια νέα συνδυαστική τεχνική λιποαναρρόφησης, η VASER LIPO, η οποία χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία υπερήχων, που υγροποιεί το λίπος πριν την αφαίρεση (αναρρόφηση), χωρίς τραυματισμό των γύρω ιστών.

Λίγο πριν το καλοκαίρι, η απόκτηση ενός ελκυστικού σώματος αποτελεί προτεραιότητα για τις περισσότερες γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη, καθώς σε μία μόλις συνεδρία έχουμε ορατά αποτελέσματα τα οποία βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Η θεραπεία με νήματα είναι αποτελεσματική σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και μη φοβάσαι, τα νήματα είναι απόλυτα ασφαλή, αφού προέρχονται από πολυδιοξανόνη, μία ουσία που απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Η λεγόμενη «λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι» χρησιμοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας υποδερματικό ND-YAG laser που επιδρά στα λιποκύτταρα προκαλώντας τη λύση τους και συσφίγγοντας ταυτόχρονα την επιδερμίδα. Η λειτουργία του όμως δεν τελειώνει εκεί. Η δράση του laser προκαλεί σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και μαζί με το χρυσαφένιο μαύρισμα μας χάρισε και μερικά περιττά κιλά από τις ανέμελες ημέρες των διακοπών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με την επιστροφή στο γραφείο, η καθιστική ζωή έρχεται να μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας.

Τα προβλήματα στους βραχίονες (μπράτσα) μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, όπως και το μέγεθός τους και η αιτία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει εντοπισμένη περίσσεια λίπους, σε άλλες συνδυασμός περίσσειας λίπους και δέρματος, σε κάποιες μόνο περίσσεια δέρματος λόγω μεγάλης απώλειας βάρους και σε άλλες μόνο χαλάρωση λόγω γήρανσης ή γονιδιακών παραγόντων. Γι’ αυτό και η προσέγγιση είναι εξατομικευμένη.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .