Τα νύχια σε τετράγωνο σχήμα είναι τα πιο δημοφιλή. Είναι ιδανικά για κάθε μήκος νυχιού, αλλά δεν συνίσταται για γυναίκες με κοντά δάχτυλα ή φαρδιά βάση νυχιού, διότι δεν τα κολακεύει καθόλου. Το συγκεκριμένο σχήμα, το οποίο έχει ευδιάκριτες και έντονες γωνίες χρειάζεται συχνή συντήρηση για να διατηρηθεί. Η πλατιά και ίσια του κορυφή, κάνει τα νύχια να φαίνονται πιο φαρδιά. Τέλος, είναι το κατεξοχήν σχήμα νυχιών για γαλλικό μανικιούρ.

Το οβάλ σχήμα νυχιών είναι πολύ πρακτικό και μπορεί να συντηρηθεί εύκολα. Είναι ιδανικό τόσο για πλατιές, όσο και για στενές βάσεις νυχιών. Η μακριά του μορφή με τις στρογγυλεμένες άκρες το κάνει πιο ανθεκτικό και μια must επιλογή για τις γυναίκες που λατρεύουν τα μακριά νύχια. Επίσης, η μορφή του σχήματος του κάνει τα δάχτυλα και τα νύχια να φαίνονται μακρύτερα.

Ποιο είναι αυτό που θα σας βολέψει στην καθημερινότητα σας , χωρίς να έχετε τον φόβο να σπάσει και να χαλάσει ; Η λίστα με τα βασικά σχήματα νυχιών που ακολουθεί θα σας δώσει την λύση.

To πρωτοείδαμε στα νύχια των γυναικών της οικογένειας Kardashians και κυρίως στην Kylie Jenner, όταν η ίδια παρουσίαζε τα καλλυντικά της στα Instagram stories της με αυτά τα δραματικά και τεραστίων διαστάσεων νύχια. Πρόκειται για ένα εκκεντρικό nail shape, σαν κόσμημα, οπότε εάν δεν έχετε τολμηρό στιλ, καλύτερα να μην τα επιλέξετε. Τα χρώματα και τα σχέδια που μπορείτε να κάνετε πάνω τους μπορούν να περιλαμβάνουν glitter, διαμαντάκια και άλλα nail accessories.

Μιμούμενα το σχήμα των pointe των μπαλαρίνων, τα ballerina nails αποπνέουν ρομαντισμό και θηλυκότητα. «Είναι το σχήμα που επιλέγουν όλες οι fashionistas και οι nail addicts, ενώ ταυτόχρονα είναι δυναμικό» εξηγεί ο Choi. Ο ίδιος, μάλιστα, προτείνει να διαλέξετε χρώματα που έχουν ματ φινίρισμα, ακριβώς για να περιορίσετε τον δυναμισμό που προσδίδουν και να μην πέσετε σε υπερβολές. Almond nails

Το διακριτικό και κυκλικό τους σχήμα μπορεί να κολακεύσει τα άκρα κάθε γυναίκας και να προσδώσει ένα ρομαντικό στιλ ειδικά όταν είναι αρκετά κοντά. Plus, κάνει τα δάχτυλά σας να φαίνονται πιο λεπτά, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε με όποιο χρώμα σας αρέσει και σας εκφράζει περισσότερο. Φυσικά, το συγκεκριμένο σχήμα ταιριάζει και σε πιο μακριά νύχια. Oval nails

Το οβάλ σχήμα νυχιών είναι πολύ πρακτικό και μπορεί να συντηρηθεί εύκολα. Είναι ιδανικό τόσο για πλατιές, όσο και για στενές βάσεις νυχιών. Η μακριά του μορφή με τις στρογγυλεμένες άκρες το κάνει πιο ανθεκτικό και μια must επιλογή για τις γυναίκες που λατρεύουν τα μακριά νύχια. Επίσης, η μορφή του σχήματος του κάνει τα δάχτυλα και τα νύχια να φαίνονται μακρύτερα. Τετράγωνο σχήμα νυχιών

Αναρωτιέστε ποιο είναι το σχήμα νυχιών που σας ταιριάζει; Ποιο είναι αυτό που θα σας βολέψει στην καθημερινότητα σας, χωρίς να έχετε τον φόβο να σπάσει και να χαλάσει; Η λίστα με τα βασικά σχήματα νυχιών που ακολουθεί θα σας δώσει την λύση.

Το συγκεκριμένο σχήμα είναι από τα πιο συνηθισμένα, εαν όχι και το πιο συνηθισμένο και είναι ιδανικό για όσες προτιμούν να έχουν κοντά νύχια . Επιπλέον, το θετικό τους είναι ότι δεν σπάνε με την ίδια συχνότητα που σπάνε τα τετράγωνα, μιας και δεν έχουν τόσο μεγάλες άκρες για να πιαστούν από κάπου ή να λυγίσουν. Οπότε τα νύχια σου είναι πιο γερά !

Είμαστε γυναίκες και μας αρέσει να ασχολούμαστε με τα νύχια μας και να ψάχνουμε κάθε φορά μοναδικά σχέδια νυχιών , για να κάνουμε πιο εντυπωσιακό το μανικιούρ μας. Το μεγαλύτερο σφάλμα όμως που κάνουμε, είναι το ότι γνωρίζουμε όλες μας 3 το πολύ 4 σχήματα νυχιών , μιας και αυτά είναι τα πιο διαδεδομένα.

Η καινούρια τάση στο σχήμα των νυχιών που λέγεται έτσι γιατί θυμίζει τις πουέντ της μπαλαρίνας. Είναι ιδανικό για μακριά νύχια με στενή βάση και λεπτεπίλεπτα δάχτυλα. Σας προτείνουμε να αποφύγετε το γαλλικό μανικιούρ σ’ αυτό το σχήμα γιατί η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην γραμμή του γαλλικού και τη βάση των νυχιών, θα δείχνει απλώς ένα μεγάλο κενό.

Είναι το τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες. Κολακεύει κάθε τύπο νυχιών αλλά και δαχτύλων. Για να το πετύχετε, λιμάρετε κάθετα τις άκρες σχηματίζοντας το κλασικό τετράγωνο και μετά στρογγυλέψτε τις ελαφρώς. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να λιμάρετε ευθεία- αν οι άκρες είναι διαφορετικές μεταξύ τους, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Το δεύτερο αγαπημένο των απανταχού γυναικών, μετά το τετράγωνο. Προτιμήστε το αν έχετε κοντά δάχτυλα γιατί τους δίνει… πόντους και τα μακραίνει. Επιπλέον, σας ταιριάζει είτε έχετε στενή είτε πλατιά βάση ενώ μπορείτε εύκολα να του αλλάξετε σχήμα όταν το βαρεθείτε. Με λίγα λόγια, είναι μια πασπαρτού λύση.

Φεύγουμε από τα πολύπλοκα σχέδια της περσινής σεζόν και φέτος επιλέγουμε την μονοχρωμία, την κομψότητα και την λάμψη, κυρίως επιλέγοντας ένα ύφος στα νύχια, χωρίς να περιπλέκουμε glitter με έντονα χρώματα. Αν και το glitter θα είναι στις top τάσεις για το 2020 στο μακιγιάζ, αλλά και στα νύχια, θα προτιμάται σε μικρότερο βαθμό και σε απαλό ροζ χρώμα.

Τα νύχια στη πασαρέλα της Rebecca Minkoff είναι ένα μεγάλο παράδειγμα των φυσικών οβάλ νυχιών. Αν θέλεις κάτι πρακτικό, αυτό είναι το σχήμα για σένα. Μπορείς να επιλέξεις ένα έντονο χρώμα, το οποίο θα τραβάει εξίσου τα βλέμματα, όπως και τα νύχια stiletto.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .