.eng_ww_title { padding: 0px; margin-bottom: 0px; border-top: 1px solid #cecece; } .eng_ww_title span.eng_ww_ttl_span1 { padding: 15px 0 0 !important; position: relative; display: inline-block !important; vertical-align: top; width: auto; height: auto; margin-right: -4px; text-transform: uppercase; font-size: 1.375rem; font-family: "Noto Serif", serif; font-size: 1.375rem; font-weight: 700; } .eng_ww_title span.eng_ww_ttl_span1::after { content: ""; position: relative; display: block; width: 100%; height: 3px; position: absolute; top: 0; right: auto; bottom: auto; left: 0; margin-top: -1px; background-color: #1F4E7B; } .eng_widget_is { font-weight: 700; }

Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 29-Νοε-2018 23:59

    Πως θα χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική ημέρα

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τηλέφωνα, e-mails, meetings και άλλες υποχρεώσεις: μια δύσκολη μέρα στη δουλειά συνήθως περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, τα οποία είναι αρκετά για να σου προκαλέσουν άγχος και ένταση που χρειάζεσαι αρκετές ώρες για να αποβάλεις.

    Φυσικά, είναι δύσκολο το να "κατεβάσεις το διακόπτη" αμέσως, ακόμη και όταν έχεις φτάσει στην άνεση του σπιτιού σου και έχεις συναντήσει τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ωστόσο, ο ελεύθερος χρόνος σου είναι πολύτιμος για να αποφορτιστείς, να φροντίσεις τον εαυτό σου και να ασχοληθείς με ο,τι σου αρέσει και σε χαλαρώνει.

    Παρακάτω, διάβασε πέντε συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις (και εκείνες που καλύτερα να εγκαταλείψεις) για να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα και να ετοιμαστείς κατάλληλα για την επόμενη.

    Προτίμησε τσάι χαμομηλιού (αντί για κρασί)
    Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να μοιάζει ο ιδανικός τρόπος να τελειώσεις την ημέρα σου, αλλά στις περιπτώσεις που είσαι πολύ κουρασμένος η αγχωμένος, αυτό δεν θα δράσει τόσο ανακουφιστικά. Ξεφεύγοντας με την ποσότητα κινδυνεύεις να ξυπνήσεις ζαλισμένος, νιώθοντας ακόμη τη χθεσινή κούραση. Αντίθετα, το χαμομήλι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα στοιχεία που προσφέρουν άμεση χαλάρωση στο σώμα.

    Κάνε σχέδια (αντί να μιλάς για τη δουλειά)
    Είναι λογικό να θέλεις να μοιραστείς τα ζητήματα που σε απασχολούν με το σύντροφό σου και το να το κάνεις συχνά σε βοηθά να αποφορτιστείς. Ωστόσο, η δουλειά σου δεν είναι όλη σου η ζωή και ο ελεύθερος χρόνος σου παραμένει ιερός. Αν παρατηρείς ότι φέρνεις συχνά τη δουλειά στο σπίτι, εις βάρος των υπόλοιπων πτυχών της ζωής σου, θέσε ένα χρονικό όριο- για παράδειγμα ότι δεν θα μιλάς για τη δουλειά μετά από κάποια ώρα. Αφιέρωσε την ενέργειά σου στο να κάνεις σχέδια για το σαββατοκύριακο.

    Διάβασε ένα βιβλίο (αντί να χαζεύεις στα social media)
    Το να τσεκάρεις το Instagram σου στο τέλος της ημέρας μπορεί να είναι αναμφίβολα χαλαρωτικό. Ωστόσο, αν αναλογιστείς το ποσοστό του ελεύθερου χρόνου που διοχετεύεις στα social media μπορεί να εκπλαγείς. Εφόσον αποτελούν έτσι κι αλλιώς κομμάτι της καθημερινότητά σου- ποιος δεν χαζεύει στα διαλείμματα της δουλειάς;- προτίμησε να περάσεις τις τελευταίες ώρες της ημέρας σου offline, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία.

    Οργάνωσε την επόμενη μέρα (αντί να σκέφτεσαι τα λάθη που έκανες σε αυτήν)
    Το άγχος, οι ενοχές και οι δεύτερες σκέψεις εντοπίζονται συχνά ως αιτίες που προκαλούν αϋπνία στους ανθρώπους. Προσπάθησε να μην αφήσεις τις σκέψεις σου για τη δουλειά να σε συνοδεύσουν μέχρι να κοιμηθείς, αλλά αντίθετα προγραμμάτισε την αυριανή μέρα ώστε να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ο,τι σε απασχολεί. Αν έχεις κάποια ιεροτελεστία για το ξεκίνημα της μέρας σου- για παράδειγμα αν γυμνάζεσαι-, ετοίμασε τα ρούχα και τον εξοπλισμό σου από την προηγούμενη, ώστε να μπεις στο κατάλληλο mood.

    Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου (αντί για τους άλλους)
    Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, όταν έχεις παιδιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό, μετά από μια δύσκολη μέρα να ξέρεις ότι έστω και μία ώρα την ημέρα θα είναι δική σου για να μπορέσεις να "αναπνεύσεις". Οι υποχρεώσεις της κοινωνικής ζωής μπορούν να πάνε πίσω όταν το σώμα σου έχει ανάγκη από ξεκούραση. Μην υπερ-φορτώνεις το πρόγραμμά σου.

    Πηγή: madamefigaro.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

     

    Η πολλή δουλειά κάνει κακό στο μυαλό - Healthview

    Η πολλή δουλειά κάνει κακό στο μυαλό

    Η πολύ δουλειά δεν κουράζει μόνο το σώμα μας. Φαίνεται πως η πολύωρη εργασία κάνει εξίσου κακό και στο μυαλό μας. Αυστραλοί επιστήμονες είπαν πως τρία οκτάωρα την εβδομάδα: αυτό είναι το ιδανικό ωράριο εργασίας για τους μεσήλικες εργαζομένους που θέλουν να διατηρούν «κοφτερό» το μυαλό τους δίχως να το εξαντλούν
     
    Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία ανέλυσαν τα ωράρια εργασίας και τις επιδόσεις σε τεστ εγκεφαλικών δεξιοτήτων σχεδόν 3.000 ανδρών και 3.500 γυναικών ηλικίας άνω των 40 ετών.
    Οι ειδικοί τους ζήτησαν να διαβάζουν φωναχτά λέξεις, να απαγγέλλουν λίστες αριθμών ανάποδα και να ταιριάζουν γράμματα με αριθμούς υπό την πίεση του χρόνου.
     
    Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η εργασία επί τρία οκτάωρα την εβδομάδα κατά μέσον όρο σχετιζόταν με τις καλύτερες επιδόσεις στα τεστ των νοητικών δεξιοτήτων, αν και υπήρχε μικρή διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φύλων.
     
    Έτσι, για τους άνδρες η ιδανική απασχόληση ήταν 25-30 ώρες την εβδομάδα και για τις γυναίκες οι 22-27 ώρες εβδομαδιαίως.
    Από κει και πέρα, οι νοητικές δεξιότητες άρχιζαν να φθίνουν και όσο περισσότερο εργαζόταν κανείς, τόσο το χειρότερο.
     
    Μάλιστα οι επιπτώσεις ήταν τόσο σοβαρές, ώστε καλύτερα για το μυαλό ήταν να μην δουλεύει κάποιος εθελοντής καθόλου παρά να δουλεύει λ.χ. 60 ώρες την εβδομάδα, γράφουν οι ερευνητές.
     
    Το φαινόμενο αυτό, προσθέτουν, ήταν ιδιαιτέρως έντονο στις γυναίκες.
     
    Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Κόλιν ΜακΚένζι «η δουλειά μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι για τον εγκέφαλο, διότι από τη μια διεγείρει την δραστηριότητά του αλλά από την άλλη προκαλεί κόπωση και στρες που τον βλάπτουν».
     
    Ο Δρ. Γκερέιν Τζόνας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, από την άλλη έχει διαφορετική άποψη. Εκείνος πιστεύει οως η παρατηρούμενη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών είναι μικρή από τις 25 έως τις 35 ώρες την εβδομάδα και ανεκτή έως τις 40, αλλά από κει και πέρα είναι ραγδαία.
     
    Τέλος, έως τις 25 ώρες εργασίας την εβδομάδα οι νοητικές δεξιότητες είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με το να μην εργάζεται κάποιος καθόλου, κατέληξε.
     
     
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
    In this article


    Δημοσίευση: 11/11/2019

    " /> Πώς Επηρεάζει Η Κουραστική Εργασία Τους Άνδρες Και Τις Γυναίκες - Τα 2 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

    Πως θα χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική ημέρα