Υπόθεση Διαζύγιο: Ευκαιρία Για Μια Καινούργια Αρχή - Τα 13 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Αν και μέσα στο παιχνίδι είχε αναφέρει ότι οι πλαστικές επεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές στο χώρο της μόδας φαίνεται ότι υπέκυψε. Διαφημίζοντας πλαστικό χειρουργό η Ειρήνη Στεριανού εμφανίζεται με τεράστια χείλη και εντελώς αλλαγμένη σε σχέση με την κοπέλα που γνωρίσαμε στο GNTM.

Η ίδια βέβαια εμφανίζεται αλλαγμένη σε σχέση με το ριάλιτι παιχνίδι που συμμετείχε. Το μαλλί της είναι πιο μακρύ ενώ πλέον το έχει βάψει κόκκινο όπως ομολογούν και οι φωτογραφίες που ανεβάζει. Αλλαγή όμως είχαμε και στο πρόσωπό της.

Η Ειρήνη Στεριανού κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την καυτή εμφάνισή της. Παρά το γεγονός ότι δεν έφτασε ψηλά στο διαγωνισμό αφού αποχώρησε στη μέση περίπου οι μετοχές της ανέβηκαν κατακόρυφα.

Διαζύγιο. Ενα σηµείο των καιρών, µε νέα στατιστικά να αναφέρουν ότι ένας στους τρεις γάµους καταλήγει εκεί. Τι σηµατοδοτεί άραγε ένα διαζύγιο; Μια απώλεια; Εναν γάµο χωρίς διάρκεια; Εναν χαµένο έρωτα; Μήπως µια νέα αρχή και νέες ευκαιρίες που παλιά φάνταζαν µακρινές; Ο,τι και να σηµαίνει γι’ αυτόν που το βιώνει, γίνεται πιο απαιτητικό όταν υπάρχουν παιδιά που νιώθουν ότι δεν µπορούν να ελέγξουν τις αλλαγές που έρχονται ως συνέπεια ενός διαζυγίου.

Η σειρά του Netflix αφηγείται την ιστορία οκτώ ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και έχουν μια σημαντική σύνδεση μεταξύ τους. Λόγω της επιμονής των The Wachowskis, των δημιουργών της σειράς, για τη χρήση πραγματικών τοποθεσιών και όχι στούντιο, το κόστος παραγωγής ανήλθε στα 9 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Βέβαια, αυτό δεν αποτέλεσε μια καλή επένδυση μακροπρόθεσμα, καθώς η σειρά ακυρώθηκε μετά τη δεύτερη σεζόν.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι περισσότερες σειρές είχαν μικρό προϋπολογισμό. Μερικές εξαιρέσεις απαιτούσαν μια επένδυση εκατομμυρίων ανά επεισόδιο. Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά και οι τηλεοπτικές σειρές συχνά εισπράττουν εκατομμύρια ανά επεισόδιο για διαφορετικούς λόγους: λόγω ενός εξέχοντος cast, ειδικών εφέ ή παγκόσμιων τοποθεσιών γυρισμάτων.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως κάποιες από αυτές απέτυχαν, παρότι ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ανά επεισόδιο.

Σύμφωνα με αποφάσεις των δικαστηρίων («νομολογία»), έχει κριθεί ότι γεγονότα που θεωρούνται ότι κλονίζουν την έγγαμη σχέση είναι πχ οι εξωσυζυγικές σχέσεις, η έλλειψη έντιμης και ηθικής συμπεριφοράς και σεβασμού, η διαστροφή στις σεξουαλικές σχέσεις, η παραμέληση ψυχαγωγίας, η σπάταλη ζωή, η χαρτοπαιξία, η μέθη, η παραμέληση φροντίδας του οίκου και των τέκνων, η φρενοβλάβεια κλπ.

Δυστυχώς όμως, ο χωρισμός ενός έγγαμου ζευγαριού δεν είναι μια απλή υπόθεση και όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται πάντοτε με καλή διάθεση και αμοιβαία κατανόηση. Αντίθετα δημιουργεί συνήθως δυσάρεστες καταστάσεις προσωπικού και οικονομικού χαρακτήρα, που αποκλείουν την ήρεμη και συναινετική λύση του γάμου.

Εφόσον και οι δύο σύζυγοι επιθυμούν να χωρίσουν «ειρηνικά», τότε καταθέτουν κοινή αίτηση στο δικαστήριο με την οποία απλώς ζητούν να λυθεί ο γάμος τους συναινετικά, χωρίς να εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους ο γάμος τους λύεται. Στην περίπτωση αυτή γίνεται λόγος για συναινετικό διαζύγιο.

Στη δουλειά που κάνω με ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να χωρίσουν, δίνω τις ακόλουθες συγκεκριμένες και πρακτικές κατευθυντήριες γραμμές: 1. Να το ανακοινώσουν στα παιδιά τους μόνο όταν το έχουν αποφασίσει σίγουρα και αμετάκλητα, το έχουν σκεφτεί καλά και έχουν και σχέδιο δράσης για τα πρακτικά, αλλά πριν να έχει αποχωρήσει κανένας.

Η προσπάθεια του δικαστηρίου να βρεθεί ένα κοινός τόπος για το ζευγάρι έπεσε στο κενό, µε την κ. Αλιµόνου να απαντά «δεν µπορώ όταν επισκέπτεται 10 µέρες τον µήνα το σπίτι, αφού είµαστε σε διάσταση, δεν θέλω να µένουµε όλοι µαζί. ∆εν έχω δωµάτιο. Με έχει πετάξει. Μου έχει πετάξει τα πράγµατα έξω», µε τον Παύλο Βαρδινογιάννη να λέει: «Η δική µου άποψη είναι ότι η χώρα αυτή δεν είναι το καλύτερο µέλλον για τα παιδιά µου. Αν µείνουν Ελλάδα, να πηγαίνουν σχολείο, όχι να έχουν 30% απουσίες».

Από την άλλη πλευρά, ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Τζίνα Αλιµόνου, µετά τις καταγγελίες τού πρώην συζύγου της για χρήση ουσιών, υποστήριξε: «Την έχω εξετάσει για µεγάλο διάστηµα. Έχει κάνει κατ' επανάληψη ουροληψίες για να αποδείξει ότι είναι απολύτως καθαρή. Υπήρξε συνεχής έλεγχος». Το δικαστήριο µε την απόφασή του δικαίωσε την ηθοποιό και δεν αποδέχτηκε το αίτηµα της πλευράς Βαρδινογιάννη για εξέταση µε τρίχες κεφαλής.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .