Η υποψήφια ευρωβουλευτής Κυριακή Μάλαμα, τόνισε ότι ο αγώνας δίνεται «για την Ευρώπη των λαών» και «για την Ευρώπη των πολλών», υπογραμμίζοντας επίσης, ότι σημαντικός σύμμαχος σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η τέχνη και ο πολιτισμός, η καλλιτεχνική δημιουργία για την ανάδειξη, μέσα από την επίδραση τους, πανανθρώπινων αξιών όπως η «ανθρωπιά» και η «αλληλεγγύη».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Γραικός υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του, έχει την έννοια της υποστήριξης στη «διεθνιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πανευρωπαϊκό κοινωνικό αγώνα» και στην πεποίθηση ότι «σε καμία χώρα δεν μπορούν τα πράγματα, κοινωνικά, να προχωρήσουν, χωρίς να γίνει ένας αγώνας σε όλες τις χώρες».

Η «συσπείρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων» στην Ε.Ε. είναι η «απάντηση» στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό, τόνισαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα «Εποχή» στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στη ΔΕΘ.

Ο πολυφασικός ύπνος δεν είναι για όλους. Εκτός από τον παράγοντα της συνήθειας, απαιτεί συγκεκριμένες αντοχές και αποφασιστικότητα. Κυρίως, όμως απαιτεί ωριμότητα- να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία. Κοινώς, αν δεν υπάρχει λόγος, δε χρειάζεται να στερηθείς το κλασικό 6ωρο ή 7ωρο ύπνου. Όλα τα άλλα, θα έρθουν στην πορεία. Δείτε το βίντεο.

Την πέμπτη μέρα όμως, κάτι άρχισε να αλλάζει. Το συνειδητοποίησα το πρωί, όταν ξύπνησα λίγα λεπτά πριν το ξυπνητήρι μου. Η κούραση υπήρχε, αλλά υπήρχε και η αίσθηση ότι το σώμα άρχισε να το παίρνει απόφαση. Να προσαρμόζεται. Παράλληλα, πλέον κοιμόμουν κατευθείαν, ένα πλήρες μισάωρο μετά τη δουλειά- ο ύπνος, λες και παραμόνευε, ερχόταν με το που έκλεινα τα μάτια μου.

Τα μεγάλα μυαλά, οι ιδιοφυϊες της τέχνης και της επιστήμης, από τον Τέσλα στον Τσώρτσιλ και από τον Ντα Βίντσι στον Νταλί, ασκούν μια ακαταμάχητη γοητεία. Τόσο μεγάλη, που οι ζωές τους αποκτούν σχεδόν το ίδιο ενδιαφέρον με την τέχνη τους. Το κοινό τους στοιχείο; Το ταλέντο και ο πολυφασικός ύπνος.

Ποιες είναι αυτές; Ο Στέλιος Αγγελίδης , δερματολόγος και Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, μας μιλάει για αυτές τις συνήθειες παύλα beauty λάθη που κάνουμε άθελά μας! Αλήθεια, είχες φανταστεί ποτέ ότι ακόμη και το κινητό σου μπορεί να σε γερνάει; Συνέχισε να διαβάζεις… Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι γήρανσης

Είσαι η καλύτερη beauty μαθήτρια του κόσμου! Καθαρίζεις το πρόσωπό σου εντατικά πριν πέσεις για ύπνο, βάζεις λοσιόν, serum και κρέμα ματιών. Όμως, όσο… σπασικλάκι κι αν είσαι υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνεις στην καθημερινότητά σου και που σε κάνουν να γερνάς γρηγορότερα από το φυσιολογικό.

Οι θήκες για τα κινητά τηλέφωνα αποτελούνται κυρίως από δύο συστατικά: χρώμιο και νικέλιο. Υπάρχει σχετική έρευνα για να υποστηριχθεί η πιθανότητα ότι αυτά τα δύο μέταλλα, και ειδικότερα το νικέλιο, προκαλούν δερματικές αλλεργίες. Εάν βγάζετε συχνά εξάνθημα στη μία πλευρά του προσώπου σας αφού χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίζετε μια αλλεργική αντίδραση στη θήκη του τηλεφώνου σας.

Σε κάθε περίπτωση, αντί να προσπαθείτε να μείνετε μακριά από το μπλε φως (πράγμα σχεδόν αδύνατο στην εποχή μας), μπορείτε να αντισταθμίσετε την πιθανή φθορά, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα όπως τα αντιοξειδωτικά που λειτουργούν σαν «πυροσβεστήρες» και βοηθούν στην εξουδετέρωση της βλάβης των ελεύθερων ριζών που μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία πηγών (κινητά, υπολογιστές, τηλεοράσεις).

Ένα ακόμη νέο που κανείς δε θα ήθελε να ακούσει (αλλά πρέπει να το ξέρετε): το κινητό σας είναι εν μέρει υπεύθυνο για την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών στον λαιμό. Το φαινόμενο ονομάστηκε ως «λαιμός της τεχνολογίας», για να περιγράψει τη συνεχή κάθοδο που κάνει ο λαιμός σας για να δείτε το τηλέφωνό σας.

Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να μειώνεις τη χρήση του κινητού σου μέσα στη μέρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Φρόντισε να απομακρύνεις τη συσκευή σου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης καλό θα ήταν να εφαρμόζεις στο δέρμα σου τα κατάλληλα προϊόντα που το θωρακίζουν από κάθε «καταστροφική» συνήθεια. Επίλεξε μια αντηλιακή κρέμα με τον κατάλληλο SPF, μια σωστή ενυδατική και μια καλή κρέμα ματιών.

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι δεν έχουμε πάντα το κινητό δίπλα μας και δυστυχώς πλέον ίσως να αποτελεί και προέκταση του χεριού μας. Το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και να επιδεινώσει και τις ρυτίδες. Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι η υπερβολική έκθεση στο HEV προκαλεί φλεγμονές και φράζει το δέρμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θαμπάδες και δυσχρωμίες.

Σίγουρα θα γνωρίζεις πως σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε υπάρχουν μικρόβια που έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με το δέρμα μας. Πιο συνηθισμένη περίπτωση αποτελεί η οθόνη του κινητού μας, η οποία είναι σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας ή με τα δάχτυλα των χεριών που μεταφέρουν όλα τα μικρόβια στο δέρμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανέφεραν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα τους, είχαν χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό τους συνεχόμενα για πάνω από μισή ώρα ή -με διακοπές- για πάνω από μία ώρα μέσα στη μέρα. Οι ερευνητές καλούν τους δερματολόγους να λαμβάνουν υπόψη τους την πιθανότητα μιας τέτοιας αλλεργίας στους ασθενείς τους, με δεδομένο ότι ορισμένα τηλέφωνα -αν και όχι όλα- έχουν μέταλλα όπως το νικέλιο ή το κοβάλτιο στο περίβλημά τους.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .