Τις περισσότερες φορές (για να μην πούμε πάντα) είμαστε οι πιο σκληροί κριτές του εαυτού μας. Οπότε, μια τακτική που πρέπει να αρχίσουμε να ακολουθούμε είναι να φερόμαστε στον εαυτό μας όπως θα φερόμασταν σε έναν φίλο μας, ή σε ένα μέλος της οικογένειας. Πρέπει να “ακούμε” το σώμα μας, και μερικές φορές δεν είναι μεγάλο κακό να ενδίδουμε σε κάποιον μικρό πειρασμό. Ντυνόμαστε όπως μας αρέσει

Πάντα και παντού θα υπάρχουν άτομα που θα είναι πιο ελκυστικά, πιο όμορφα, πιο λεπτά, πιο γυμνασμένα από εμάς. Η τελειότητα είναι κάτι ανύπαρκτο, και με το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας συνεχώς με κάτι που δεν μπορούμε να φτάσουμε, προκαλούμε μεγάλο κακό στον εαυτό μας. Γινόμαστε καλοί με τον εαυτό μας

Δίκτυο Συνεργατών | Α’ Βοήθειες | Τηλέφωνα Α’ Ανάγκης | Προειδοποιήσεις Φαρμάκων

Και φυσικά μετά από τη λιμοκτονία έρχεται πάντα η υπερφαγία, τα γνωστά υπερφαγικά επεισόδια, όπου έχουμε υψηλή ποσότητα κατανάλωσης φαγητού σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα από διάφορες διατροφικές ομάδες. Συχνά μάλιστα μπερδεύοντας τα φαγητά μεταξύ τους. Είναι τόσο έντονο το συναίσθημα της ντροπής και της αηδίας που ακολουθεί που πολλά κορίτσια οδηγούνται στην τουαλέτα για να «βγάλουν» ό,τι έφαγαν.

Αντιμετώπισε τον εαυτό σου όπως αντιμετωπίζεις ένα παιδί. Να του μιλάς γλυκά, να του εξηγείς καθαρά, ευγενικά μα δίχως περιστροφές και χωρίς να τον κρίνεις, δείχνοντάς του τα λάθη που κάνει και ζητώντας του να τα διορθώσει. Ο εαυτός σου δεν είναι άλλο από μία ψυχή που επιθυμεί να αγαπιέται. Συμπεριφέρσου της με τρυφερότητα κι έγνοια, μίλησέ της χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής σου, μην την προσβάλλεις, μην της δημιουργείς κόμπλεξ κι ενοχές.

Γι' αυτό το λόγο μα και γιατί η ζωή δεν μας αφήνει ποτέ δίχως μαθήματα, άρχισα να ψάχνω τι σημαίνει "Αγαπώ τον Εαυτό μου" και πως αυτό θα με βοηθούσε να νιώσω καλύτερα. Η αγάπη για τον Εαυτό όμως είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνεις απόλυτα να συμβαίνει, απλά το αισθάνεσαι, γνωρίζεις πότε υφίσταται και πότε όχι "πιάνοντας" την ενέργεια του συναισθήματος.

Πριν πολλά χρόνια αν με ρωτούσες αν αγαπάω τον εαυτό μου, θα σου έλεγα δίχως πολύ σκέψη αμέσως "ναι!" Θεωρούσα πως είμαι συμπαθητικής ομορφιάς, αρκετά έξυπνη, γνώριζα πως να "πλασάρω" τον εαυτό μου, κι έβρισκα εύκολα εργασία όταν την χρειαζόμουν βασιζόμενη κυρίως σε αυτά τα χαρακτηριστικά που μόλις ανέφερα.

Επειδή πολλές φορές δημοσιεύουμε κείμενα για το πώς να βελτιώσετε το σώμα σας να υπενθυμίσουμε πως αυτό πρέπει να γίνεται με συναίσθηση και δίχως υπερβολές, παροξυσμούς και αποδοχή του σώματός. Γι’ αυτό και δημοσιεύουμε το άρθρο της συγγραφέως Shannon Kaiser για το πώς μπορείτε να αγαπήσετε το σώμα σας. Αυτό – να ξέρετε – είναι και το πρώτο βήμα της βελτίωσης.

Μην τρελαίνεσαι… Το σημαντικό είναι πως αισθάνεσαι! Αυτό καθορίζει πως φαίνεσαι!

Δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να νιώθει άσχημα με τη ζωή του. Η ζωή δεν είναι δύσκολη ή άδικη μόνο μαζί σου. Η απόφαση, όμως, να αλλάξεις οπτική είναι στα χέρια σου. Κοινωνικοποιήσου, μίλα με χαρούμενους ανθρώπους. Βρες άτομα με παρόμοια όνειρα και ενδιαφέροντα με σένα. Με το να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και να βλέπεις τους άλλους να επιθυμούν και να απολαμβάνουν την παρέα σου, θα αισθανθείς αμέσως πολύ πιο όμορφα με τον εαυτό σου.

Πριν καταλάβεις το πως να αγαπάς τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να μάθεις να τον σέβεσαι. Σταμάτα να εστιάζεις στις αρνητικές πτυχές σου και επικεντρώσου σε αυτά που είσαι καλός. Είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας και τις καλές μας πλευρές. Αυτές υπάρχουν, είτε οι άλλοι τις βλέπουν, είτε όχι. Αν εσύ βλέπεις την αρνητική σου πλευρά, ξεχνάς ό,τι υπέροχο μπορεί να έχεις και μπορείς να μοιραστείς με τους άλλους.

Η μοναξιά γίνεται η αντανάκλαση του πώς αισθάνεσαι μέσα σου. Αυτή η ησυχία όταν είσαι μόνος, αυτό το πλησίασμα που γίνεται με τον εαυτό σου, σε φέρνει πιο κοντά σε σένα και όσα αισθάνεσαι. Γι' αυτό πολλοί δεν ανέχονται να μένουν ούτε λεπτό μόνοι. Γιατί δεν βρίσκουν γαλήνη, γιατί νιώθουν ότι ξυπνούν οι "δαίμονές" τους και τους φέρνουν αντιμέτωπους με όσα δεν θέλουν να δουν, να σκεφτούν και να νιώσουν.

Θέλω να πω, ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα. Οι μικροσκοπικά γραμμές των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, οι βαθιές ρυτίδες σε όλη μέτωπό μου. Έχω φωτογραφίες που αποδεικνύουν οτι αυτά τα πράγματα συνέβαιναν. Κάθε χρόνο. Έσκυψα πιο κοντά προς τον καθρέφτη για να παρακολουθήσω την αργή πρόοδο. Τίποτα από αυτά δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη – όλες οι εταιρίες καλλυντικών με προειδοποιούσαν οτι αυτό θα συμβεί.

Γονείς Θα αγαπήσω το σώμα μου με όλες του τις ατέλειες, για όλα αυτά που έχει καταφέρει!


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .