Πότε Μπορείτε Να Πάρετε Κατοικίδιο Στο Παιδί; - Τα 17 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πριν φέρετε στο σπίτι ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να φροντίζει κάπως τον εαυτό του. Βουρτσίζει τα δόντια του, χωρίς υπενθύμιση; Αν ναι τότε είναι ένα από τα κριτήρια, ότι το μικρό σας είναι ικανό να φροντίζει ένα κατοικίδιο. Βέβαια μην έχετε απαίτηση από το παιδί σας να αναλάβει την κύρια ευθύνη για τη φροντίδα, γιατί τότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να φτάσει τα πρώτα χρόνια της εφηβείας, για να πάρετε ένα ζώο.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται τα ζώα και να τους συμπεριφέρονται σωστά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν, ότι δεν τραβάμε την ουρά ενός ζώου και δεν το χτυπάμε. Εφόσον, το μικρό σας κατανοήσει τις οδηγίες για τη σωστή συμπεριφορά, τότε είναι έτοιμο να υποδεχτεί ένα κατοικίδιο.

Παιδί 4 ότι το παιδί σας είναι έτοιμο για ένα κατοικίδιο ζωάκι!

Όταν τα κατοικίδια ζώα έχουν στρες αποχωρισμού παρουσιάζουν προσκόλληση, προσπαθούν να ακολουθήσουν την οικογένεια έξω από την πόρτα, έχουν αλλαγές στην όρεξη, παθαίνουν ατυχήματα στο σπίτι, ή εμφανίζουν ακόμη και καταστροφική συμπεριφορά. Όλα αυτά, είναι εκφράσεις του άγχους τους.

Πολλοί γονείς παιδιών και κατοικίδιων παρατηρούν αυξημένο άγχος αποχωρισμού στα ζωάκια τους όταν ξεκινούν τα σχολεία. Ο χρόνος που περνούν πλέον μόνα τους αυξάνεται κατά πολύ και έτσι ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος για όλη την οικογένεια…

Τον Σεπτέμβριο δεν είναι μόνο τα παιδιά μας που πρέπει να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα του σχολείου αλλά και τα κατοικίδια της οικογένειας καθώς οι καλοκαιρινοί τους σύντροφοι παίρνουν τον δρόμο για τα θρανία!

Προσθέτει ότι η επιστημονική ηγεσία του HABRI έχει επίγνωση της ύπαρξης «μερικών κενών» στην έρευνα για την υποβοηθούμενη από ζώα θεραπεία και ένας από τους σκοπούς της οργάνωσης είναι η κάλυψή τους. Όσον αφορά τα βίντεο, σημειώνει ότι ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα που είχαν χρησιμοποιηθεί ευρέως, αργότερα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά. «Αρέσει πολύ στους κτηνιάτρους να δείχνουν αυτά τα βίντεο», λέει. Η άνοδος των ζώων που παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη

Δεν υπάρχει κυρίαρχη θεωρία ως προς το γιατί τα σκυλιά ανεβάζουν τόσο τη διάθεση. Ο Hosey υποθέτει ότι τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά δείχνουν συναισθηματική συνέπεια, πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει ένα αναστατωμένο άτομο να βρει τη δική του ισορροπία. Τα οφέλη μπορούν, επίσης, να είναι πολύ απλά: τα σκυλιά μειώνουν την αίσθηση της μοναξιάς και παρέχουν στο άτομο κάτι στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί, το οποίο δεν έχει να κάνει με τη δική του πάθηση.

Ελπίζει ότι ο Hudson θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον DJ, το τσόου-τσόου που είχε και πέθανε πρόσφατα. Αν και δεν ήταν εκπαιδευμένο σκυλί θεραπείας, ο DJ είχε φυσικό ταλέντο. «Ήταν καλός στο να με αποσπάει», λέει. «Ξάπλωνε στα πόδια μου και με ακολουθούσε παντού στο σπίτι, ήρεμα και ήσυχα. Ήταν η απόλυτη σκιά μου και δεν με άφηνε στιγμή μόνη, αλλά του άρεσε επίσης να παίζει όλα τα παιχνίδια που παίζαμε».

Αναπόφευκτα έχοντας κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι το παιδί μας θα έρθει αντιμέτωπο με την απώλεια σε περίπτωση θανάτου του ζώου λόγω γήρατος ή ασθένειας. Πολλές φορές αυτή είναι η πρώτη εμπειρία απώλειας και ακόμα και μέσα από αυτό το δυσάρεστο γεγονός το παιδί μαθαίνει για την φύση της ζωής και τον κύκλο των ζωντανών πλασμάτων που περιλαμβάνει την αναπαραγωγή ,τη γέννηση ,το γήρας και τον θάνατο. Οφέλη στην υγεία

Έχει παρατηρηθεί ότι τα κατοικίδια προστατεύουν τα παιδιά σε περιπτώσεις άγχους και τα βοηθάνε να ξεπεράσουν δυσάρεστες καταστάσεις μειώνοντας το στρες καθώς γίνονται σιωπηλοί σύμμαχοι των παιδιών. Μια αγκαλιά στο σκυλάκι μας λειτουργεί σε κάθε περίπτωση αγχολυτικά και μειώνει την αίσθη ση ανασφάλειας που μπορεί παροδικά να δημιουργείται.

Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα ζώα, είτε είναι τα περιστέρια στο πάρκο, ένα μικρό χελωνάκι ,ακόμα και με τα ψαράκια στο ενυδρείο. Πόσο μάλλον με ζωάκια που μπορούν να αλληλεπιδράσουν όπως οι σκύλοι και τα γατάκια.

Μικρά, χνουδωτά, άκακα και πανέξυπνα, τα χαμστεράκια χρειάζονται φροντίδα, αλλά όχι σε βαθμό που ένα παιδί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί. Είναι ιδανικά για οικογένειες που δεν βρίσκονται σε θέση να αποκτήσουν γάτα ή σκύλο, ειδικά αν λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι. Πρέπει να θυμάστε, όμως, πως τα χαμστεράκια (και γενικά τα τρωκτικά) μπορεί να φέρουν στο σπίτι δυσάρεστες μυρωδιές, είτε λόγω της αμμωνίας στα ούρα τους, αλλά και επειδή το κλουβί τους χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα.

Αν το παιδί σας έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας και του αρέσει να παίζει πολύ, ένας σκύλος θα ήταν η καλύτερη παρέα. Είναι η ιδανική επιλογή για παιδιά που μπορούν να δεθούν εύκολα, μιας και οι σχέσεις ανθρώπων με σκύλους είναι ιδιαίτερα δυνατές – άλλωστε ονομάζεται “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”. Πρέπει να θυμάστε, όμως, πως οι σκύλοι απαιτούν την περισσότερη φροντίδα από κάθε άλλο κατοικίδιο. Βόλτες, καθάρισμα, παιχνίδι και άσκηση μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο. Χρυσόψαρα

Το να διαλέξετε το ιδανικό κατοικίδιο για το παιδί σας είναι δύσκολη απόφαση. Πρέπει να κάνετε μια επιλογή υπολογίζοντας κατά πόσο το παιδί σας μπορεί να αντεπεξέλθει στη φροντίδα αυτής της μικρής ζωής που θα βάλετε στο σπίτι σας, πόσο χώρο και χρόνο μπορείτε να διαθέσετε, αλλά και τι ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα του παιδιού σας. Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες επιλογές κατοικίδιου, και σε τι περιστάσεις αποτελούν την κατάλληλη επιλογή. Σκύλος

Τα τελευταία 5 έτη, με την εξ ολοκλήρου ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής και τη στελέχωσή της με πανελλήνιας φήμης ιατρούς, η Παιδο-ορθοπαιδική Κλινική έχει αναδειχθεί ως μια από τις καλύτερες του νομού Αττικής. Καλύτερη τόσο ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τα παιδιά όσο και ως προς το εύρος των περιπτώσεων που καλύπτει.

Με αφορμή το κίνημα Movember ενημερωνόμαστε για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες άνω των 40, τη δυσλειτουργία του προστάτη. Τα καλά νέα είναι ότι αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα και ότι η πρόληψη και μερικοί απλοί κανόνες μπορούν να σας προφυλάξουν από τα χειρότερα.


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .