Δεν μπορώ να καταλάβω την μιζέρια των περισσοτέρων...Ρε παιδιά ο καθένας κάνει αυτό που αισθάνεται.Καποιοι φεύγουν κάποιοι μένουν για τους προσωπικούς τους λόγους.Για μένα προσωπικά που έχω ταξιδέψει αν βάλω την ζυγαριά Ελλάδα θα μου δείξει.Καποιος άλλος θα προτιμήσει κάποια άλλη χώρα.Ξεκολληστε και σεβαστείτε την γνώμη του άλλου δίχως να τον υποτιμάτε.Το καλό και όμορφο για τον καθένα είναι διαφορετικό.Καλημερα σας.

Συμφωνώ η Ελβετία εκτός το ότι είναι πολύ ακριβή έχει ελειπες ο σε όλα και όχι σαν την Ελλάδα ,που ο καθένας προσπαθεί μα σε φάει ,να σε κλέψει η να μην σε πληρώσει ,όλοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του ,στηνελλαδα δεν γίνεται αυτό Κουτσομπολιό και κακιες είναι στην ελλαδ στο εξωτερικό δεν είναι έτσι και ειδικά σε όλη της Ελβετία και οι άνθρωπο είναι υπέρ ευγενικοί

Επαγγελματικά απολαμβάνω κάτι που δεν θα βρω στην Ελλάδα. Νιώθω άνετα, αμείβεται ο κόπος μου. Όταν κάνω λάθος στη Ζυρίχη μου λένε: “Δεν πειράζει, έμαθες. Συνεχίζουμε!”. Aν κάνω κάτι σωστά – έστω και μικρό -, θα με επαινέσουν. Έφυγα από την Ελλάδα χωρίς κανένα παράπονο το 2011, απλά για να συνεχίσω τις σπουδές μου στη Γαλλία. Παρόλ’ αυτά δεν θα γύριζα πίσω».

Από τότε ανοίγω την πόρτα πριν μου χτυπήσουν, δίνω όλο και περισσότερες μάχες ενώ κατεβαίνω στο δρόμο πάντα με κέφι. Ναι, οι αλλαγές με καθορίζουν. Η εποχή αλλάζει, οι συνήθειες αλλάζουν , οι έννοιες επαναπροσδιορίζονται, οι απόψεις, η φιλοσοφία της ζωής, αποκτούν νέο νόημα. Εγώ αλλάζω και γίνομαι ο καλύτερός μου εαυτός.

Οι δικές μου αλλαγές είτε μου χτύπησαν την πόρτα, είτε ήρθαν μετά από προσωπικές μάχες (ακόμη και με τον ίδιο μου τον εαυτό), ή τις συνάντησα εντελώς τυχαία στο δρόμο, μια μέρα που είχα κέφια.

Η αλλαγή είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας άγραφος κανόνας της ζωής που δηλώνει ότι η μόνη σταθερά, είναι αλλαγή.

Μεγαλώνοντας, τι άλλο έχεις μάθει για σένα; «Έχω μάθει τα όριά μου. Δεν ξέρω πια αν χαίρομαι την καθημερινότητα. Με τον χρόνο, η δουλειά κουβαλάει μεγαλύτερη ευθύνη. Μεγαλώνοντας, δεν έχεις πια αυτή την άγνοια κινδύνου και κανείς δεν έρχεται ανυποψίαστος απέναντί σου. Όλοι απαιτούν το κάτι παραπάνω από σένα και έτσι περισσότερο αγχώνομαι παρά χαλαρώνω. Και δεν μ’ αρέσει αυτό»

Κανένα «Μπράβο» λες στον εαυτό σου; «Πολύ σπάνια. Και αυτό δεν θα είναι για δουλειές, αλλά για συμπεριφορές. «Μπράβο» που φέρθηκα νηφάλια, που δεν έχω πια τόση παρόρμηση, που κατανοώ περισσότερο. Αλλά στη δουλειά, όχι. Εκεί, μεγαλώνοντας, έχω ακόμη πιο υψηλές απαιτήσεις από μένα και ένα ανικανοποίητο. Αυτό το «Ελένη, μπορείς να το κάνεις και καλύτερα».

Μάζεψαν κουράγιο, φωτογραφίες και αναμνήσεις, χώρεσαν ολόκληρο το παρόν τους σε μια βαλίτσα, τη σήκωσαν αποφασιστικά στα χέρια και έκλεισαν οριστικά την πόρτα πίσω τους. Κανείς δεν έμαθε, ποτέ ξανά, τίποτα για αυτές.

Εργασίες μόνωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν, με απόλυτη ασφάλεια, σε όλη την διάρκεια του έτους. Θα πρέπει όμως να αποφεύγονται οι ακραίες κλιματικές συνθήκες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα και να επιλέγονται μη βροχερές ημέρες. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εφαρμογής είναι από 5°C έως 35°C. Σε κάθε περίπτωση ο υπεύθυνος του συνεργείου θα πρέπει να επιλέγει τον κατάλληλο χρόνο και τα κατάλληλα για την εποχή υλικά, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Μπορεί να έχετε εντοπίσει κι εσείς αυτά τα μαύρα αντιαισθητικά σημάδια της μούχλας στο σπίτι σας και να μην έχετε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Στο δικό μου σπίτι, ήταν εμφανή στον τοίχο του μπάνιου, αλλά και κρυμμένα στο εσωτερικό μιας ντουλάπας. Αρχικά ούτε εγώ έδωσα σημασία, αλλά μετά από μια τυχαία συζήτηση με έναν γιατρό έγινε ξεκάθαρο ότι έπρεπε να απαλλαγώ από αυτά το συντομότερο.

Άλλαξα το σπίτι και την καθημερινότητά μου Ένα σωστό ενεργειακά σπίτι προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος, ενώ προστατεύει και την υγεία μας

Ο Παντελής -με αθλητική φόρμα και ξυπόλυτος- είναι καθισμένος οκλαδόν στον καναπέ του καμαρινιού του. «Mε τους ξένους είναι πάντα λίγο πιο κλειστός», με προειδοποιεί ο Γιάννης, «αλλά με τους δικούς του είναι έτσι όπως τον βλέπεις». Δεν συναντιόμαστε πρώτη φορά. τον έχω δει πολλά βράδια στην Αθήνα -και στην πίστα και μετά στα καμαρίνια-, αλλά φαίνεται και πάλι σχεδόν ντροπαλός, λίγο αμήχανος μέχρι να αισθανθεί ασφάλεια και να συγκεντρώσει το βλέμμα του στα μάτια μου.

Μπορεί να ήταν απλός, ο Παντελής Παντελίδης όμως δεν έδινε συχνά συνεντεύξεις και όταν τελικά αποφάσιζε να μιλήσει αναφερόταν κυρίως στα τραγούδια του.

Εργασίες μόνωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν, με απόλυτη ασφάλεια, σε όλη την διάρκεια του έτους. Θα πρέπει όμως να αποφεύγονται οι ακραίες κλιματικές συνθήκες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα και να επιλέγονται μη βροχερές ημέρες. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εφαρμογής είναι από 5°C έως 35°C. Σε κάθε περίπτωση ο υπεύθυνος του συνεργείου θα πρέπει να επιλέγει τον κατάλληλο χρόνο και τα κατάλληλα για την εποχή υλικά, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .