Τι Παθαίνει Ο Γυναικείος Εγκέφαλος Κατά Τον Οργασμό - Τα 15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Νιώθεις ότι αρχίζεις να κρυώνεις και να πονάνε τα κόκαλά σου; Μήπως να προσθέσεις εκτός από τη βιταμίνη C και λίγο σεξ στον οργανισμό σου; H σεξουαλική πράξη, λοιπόν, ενισχύει τα επίπεδα της πρωτεΐνης immunoglobulin A, η οποία είναι από τις σημαντικότερες του ανοσοποιητικού συστήματος κι έτσι μας βοηθάει στο να μένουμε μακριά από ασθένειες. Βέβαια, πρέπει να προσέχεις και λιγάκι κι όχι να βασίζεσαι μόνο στο σεξ για να είσαι υγιής. Έχεις καλύτερη όσφρηση

Έχετε ποτέ θελήσει να φτερνιστείτε μετά από κάποιο οργασμό; Προσωπικά μου είχε τύχει και νόμιζα πως ήμουν ο μόνος. Όμως, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί πως είναι πιο συχνό φαινόμενο, απ' ότι πιστεύουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα που τρέχει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του σεξ, περνάει κι από τη μύτη, ερεθίζοντάς την, κάτι που μας κάνει να θέλουμε να φτερνιστούμε. Αψού! Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Προφανώς κι όταν κάνουμε σεξ δεν σκεφτόμαστε τίποτε πέρα από αυτό που ακριβώς που κάνουμε εκείνη τη στιγμή, όμως το σώμα μας δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συμβαίνουν ένα σωρό πράγματα παράλληλα, τα οποία μπορεί είτε να μην τα αντιλαμβανόμαστε, είτε να μην τους δίνουμε σημασία. Τόσο σε εμάς τους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rudgers στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών (ανάμεσά τους και η ελληνο-αμερικανίδα Ελένη Φράγκου), με επικεφαλής τη Δρ Ναν Γουάιζ ζήτησαν από δέκα ετεροσεξουαλικές γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και μια 74χρονη, να ερεθιστούν μόνες τους τόσο ώστε να φθάσουν σε οργασμό, δύο φορές στη σειρά αν μπορούσαν.

Ενας μικρός τιτανικός, πανδαισία χρωμάτων, γλυκός πόλεμος, αστεράκια ή πιο απλά το «έλα να δεις!» Τι αλήθεια προκαλεί στον γυναικείο εγκέφαλο ο οργασμός;

Τα πυροτεχνήματα του οργασμού υπάρχουν! Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι νευρώνες στον εγκέφαλο των γυναικών παράγουν έναν ήχο που μοιάζει με εκείνον που κάνουν τα σποράκια του καλαμποκιού όταν εκρήγνυνται για να γίνουν ποπ κορν! Η έρευνα δεν αναφέρει τον αντρικό εγκέφαλο, οπότε μένει στους άντρες να απαντήσουν αν βλέπουν πυροτεχνήματα.

Γνωρίζουμε τις αισθήσεις που προκαλεί ένας οργασμός στο σώμα, τι συμβαίνει όμως στο σημαντικότερο όργανό μας, τον εγκέφαλο, όταν φτάνουμε σε οργασμό; Μοιάζει ο οργασμός με άλλες καταστάσεις που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος και ποια η σχέση του οργασμού με με τον σωματικό πόνο;

Αγάπησα: So if someone get dressed like a police man and actually is a criminal, a citizen won't have the right to take his face on camera because is illegal. The police man on video didn't have any number on him and was denying to tell his name. Cyprus needs a real government asap. - Chrisanthos Nonis Share

Αλλαγές παρατηρούνται και στην κλειτορίδα της οποίας οι ιστοί διογκώνονται και «σκληραίνουν». Μάλιστα, η κλειτορίδα είναι δυνατό να διογκωθεί ακόμα και στο τριπλάσιο του αρχικού της μεγέθους λίγο πριν η γυναίκα φτάσει σε οργασμό, ενώ απαιτούνται αρκετές ώρες για να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Αρχικά, ο εγκέφαλος λαμβάνει το μήνυμα της διέγερσης και με τη σειρά του δίνει εντολή για ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα ώστε να εκκριθούν υγρά και να διογκωθεί το αιδοίο, ενεργοποιώντας παράλληλα τις υπερευαίσθητες νευρικές απολήξεις των γεννητικών οργάνων.

Ορισμένες ασκήσεις εδάφους ή ασκήσεις στη Yoga, διεγείρουν τους νευρώνες. Επηρεάζουν όμως αρκετά και το πώς το ίδιο σου το σώμα νιώθει. Λόγω γυμναστικής, εκκρίνονται ενδορφίνες γεγονός που σε κάνει πιο χαρούμενη και πιο χαλαρή. Αυτές είναι οι δύο πρώτες προυποθέσεις για να έχεις σεξουαλική διέγερση.

Είναι δυνατόν όντως να έρθεις σε οργασμό την ώρα που κοιμάσαι και «ξεκουράζεσαι». Ο συγκεκριμένος οργασμός έρχεται όταν εσύ βλέπεις κάποιο σεξουαλικό όνειρο. Σε αυτού του είδους την ηδονή, βοηθά το γεγονός πως τρίβεσαι στα παπλώματά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Ο οργασμός είναι το «δώρο» της φύσης όχι μόνο στον άνδρα αλλά και στη γυναίκα. Και ναι, θα μιλήσουμε για τον γυναικείο οργασμό επειδή είναι όμορφος ιδιαίτερος και σύνθετος. Στον ύπνο

Επίσης, με τη νέα μελέτη καταρρίφθηκε η άποψη ότι ο γυναικείος εγκέφαλος «σβήνει» λίγο πριν ή στη διάρκεια του οργασμού. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλες οι περιοχές του εγκεφάλου γίνονται πιο ενεργές στη φάση τόσο του μεγάλου ερεθισμού, όσο και του ίδιου του οργασμού. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται όσο η γυναίκα ερεθίζεται, κορυφώνεται τη στιγμή του οργασμού και μετά σταδιακά υποχωρεί.

Διαπιστώθηκαν τέτοιες αλλαγές στον εγκέφαλο που εξηγούν γιατί οι γυναίκες είναι σε θέση να αντέξουν μεγαλύτερο πόνο, λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού. Ο οργασμικός εγκέφαλος ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη περιοχή, τον ραχιαίο πυρήνα της ραφής, που απελευθερώνει περισσότερη σεροτονίνη, μια ουσία που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο όμορφα, αλλά δρα και ως αναλγητικό.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .