Χωρίς να έχουν μπροστά τους κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή σημειώσεις για την ύλη που θα πρέπει να αφομοιώσουν ως το τέλος της χρονιάς, απορρίπτουν αυθόρμητα τα… μαθήματα που είναι είτε πολύ εύκολα είτε πολύ δύσκολα για εκείνα. Επομένως, δώστε σημασία στις αντιδράσεις του: Αν παίζετε μαζί του και εκείνο φαίνεται να βαριέται ή αντιθέτως να βρίσκεται σε ένταση λόγω της υπερπληροφορίας, κάντε τις μετατροπές που απαιτούνται! Να μοιράζονται

Σε έρευνα του πανεπιστημίου Yale, οι επιστήμονες έκαναν μια σειρά από πειράματα παρουσιάζοντας σε μωρά ηλικίας 6 έως 10 μηνών τρεις διαφορετικές παραστάσεις κουκλοθέατρου, στα πλαίσια των οποίων η μία κούκλα δεχόταν βοήθεια από μία δεύτερη, ενώ η τρίτη της συμπεριφερόταν άσχημα. Αν και οι τρεις κούκλες πέρασαν από όλους τους ρόλους, το 80% των μωρών επέλεγε εκείνη που συμπεριφερόταν όμορφα και προσέφερε τη βοήθειά της!

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Χωρίς να έχουν μπροστά τους κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή σημειώσεις για την ύλη που θα πρέπει να αφομοιώσουν ως το τέλος της χρονιάς, απορρίπτουν αυθόρμητα τα… μαθήματα που είναι είτε πολύ εύκολα είτε πολύ δύσκολα για εκείνα. Επομένως, δώστε σημασία στις αντιδράσεις του: Αν παίζετε μαζί του και εκείνο φαίνεται να βαριέται ή αντιθέτως να βρίσκεται σε ένταση λόγω της υπερπληροφορίας, κάντε τις μετατροπές που απαιτούνται!

Σε έρευνα του πανεπιστημίου Yale, οι επιστήμονες έκαναν μια σειρά από πειράματα παρουσιάζοντας σε μωρά ηλικίας 6 έως 10 μηνών τρεις διαφορετικές παραστάσεις κουκλοθέατρου, στα πλαίσια των οποίων η μία κούκλα δεχόταν βοήθεια από μία δεύτερη, ενώ η τρίτη της συμπεριφερόταν άσχημα. Αν και οι τρεις κούκλες πέρασαν από όλους τους ρόλους, το 80% των μωρών επέλεγε εκείνη που συμπεριφερόταν όμορφα και προσέφερε τη βοήθειά της!

Στην προκειμένη περίπτωση κάποιος μόνιμος κάτοικος που δεν γνωρίζει σε βάθος τον ΚΟΚ, είναι λογικό να υποθέσει ότι αυτό που λέει η πινακίδα μπορεί να γίνει (δεν μπορεί) και άρα ότι εξαιρείται και ότι έχει προτεραιότητα, ενώ αυτός που βλέπει την πινακίδα από πίσω και δεν γνωρίζει το γράφει από κάτω , να περάσει επίσης κανονικά ως έχων προτεραιότητα .

Δεν υπάρχει άλλη οκταγωνο, ανάποδο τρίγωνο ή ρόμβος, οι μόνες με αυτά τα σχήματα είναι αυτές. Αυτό συμβαίνει προκειμένου οι οδηγοί που έρχονται από άλλες κατευθύνσεις να μπορούν να αναγνωρίσουν τις πινακίδες και από πίσω, ώστε να καταλαβαίνουν καλύτερα και γρηγορότερα ποιος έχει προτεραιότητα.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή το έχετε προσέξει, αλλά οι κυριότερες πινακίδες που σχετίζονται με την προτεραιότητα έχουν μοναδικό σχήμα. Η πινακίδα STOP είναι οκταγωνη, η πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας είναι ανάποδο τρίγωνο κ;ι η πινακίδα της οδού προτεραιότητας είναι ρόμβος.

Κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής τα μωρά βιώνουν την εισβολή στο χώρο τους . Ο κόσμος τους ξαφνικά και βίαια παραβιάζεται και βιώνουν την έλλειψη ελέγχου για τα όσα συμβαίνουν. Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή απομακρύνονται, περιστρέφονται, σηκώνονται, αισθάνονται την αναρρόφηση και εξετάζονται και όλα αυτά γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Η άμυνα στο άγγιγμα συνδέεται άμεσα με την καισαρική τομή.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η καισαρική τομή σώζει ζωές αλλά στις περισσότερες χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) υπολογίζει ότι το 10-15% των καισαρικών τομών είναι ανατρέψιμο. Με την καισαρική τομή δεν ενεργοποιείται το αντανακλαστικό της εξώθησης του εμβρύου με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες επιπλοκές. Όμως οι συναισθηματικές συνέπειες της καισαρικής τομής για το μωρό αγνοούνται.

Η καισαρική τομή είναι μια βίαιη και ξαφνική παρέμβαση στη φυσιολογική διαδικασία της γέννησης. Δεν είναι μόνο μια διαφορετική μορφή τοκετού, αλλά επίσης παραβιάζονται όλοι οι βιολογικοί μηχανισμοί του μωρού, οι οποίοι ενεργοποιούνται κατά τη γέννηση.

Βρέφος μωρό - 9 ος Μήνας Το μωρό αντιλαμβάνεται τις έννοιες «μαμά», «μπαμπάς». Κινεί με ακρίβεια τα χέρια, χρησιμοποιεί μεμονωμένα τα δάχτυλά, συγκεντρώνει με μεγαλύτερη ευκολία την προσοχή του στα παιχνίδια. Αρχίζει να μιμείται όσο μπορεί τις λέξεις που υποδυνκνύονται από τους γονείς. Σε αυτή τη φάση προετοιμάζεται να περπατήσει. Το μωρό έρχεται μπουσουλώντας προς το μέρος σας.

Βρέφος μωρό - 6 ος Μήνας Από αυτή την ηλικία δυσαρεστείται όταν το ξαπλώνετε. Ποτιμά να μένει καθιστό. Το μωρό στηρίζει λίγη ώρα το σώμα αλλά η πλατούλα είναι ακόμη καμπουριασμένη. Μετά από λίγο γέρνει μπροστά και ξαπλώνει. Γελά, κλαίει, βγάζει άναρθρες κραυγές. Αρχίζουν οι ενοχλήσεις για τα πρώτα δοντάκια.

Τα γεύματα αποτελούνται αποκλειστικά από γάλα. Τρώει κάθε τρεις περίπου ώρες, συχνότητα που τηρείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν είναι σε θέση να στηρίξει το κεφάλι. Προτιμά ακόμη την εμβρυική στάση, έχει σφιγμένες τις γροθιές. Συχνά σφίγγει δυνατά ότι του βάλετε στην παλάμη.

Μεταξύ της ηλικίας των έξι και των εννέα μηνών, είναι σχετικά ασφαλές να κάνει κανείς προβλέψεις για το τελικό χρώμα. Ακόμα και τότε όμως, δεν αποκλείεται οι αλλαγές να συνεχίζονται και τα πράσινα μάτια να γίνονται σιγά σιγά ανοιχτά καστανά ή τα μελί να σκουραίνουν και να γίνονται καφέ. Μάλιστα, σε ένα ποσοστό 10% των ανθρώπων, το χρώμα των ματιών μπορεί να συνεχίζει να αλλάζει και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .