Διατροφική αξία σαλιγκαριών
Από την Ιωάννα Σταμούλου Εκλεκτός μεζές της γαλλικής και της κρητικής κουζίνας με φανατικούς φίλους κι εχθρούς
Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ και ευκολες συνταγές μας για φαγητά και γλυκά!
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πως γίνονται σε μια παραδοσιακή και πολύ γνωστή συνταγή.
Σε μία μεγάλη λεκάνη (εγω χρησιμοποιώ Tupperware γιατι έχει ειδικη λαβή να την κρατάω με το ένα χέρι) ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια.
Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή σε πιατέλα. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή σωτέζα βάζουμε τον ζωμό ή το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 της κούπας) και τα αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ, σε ένα μπωλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο το ζουμί της σούπας.
Ρίχνουμε μεμιάς το αυγολέμονο μεσα στην σούπα και ανακατευουμε ζωηρα για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.
Τα πεντανόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα!
Η συνταγή είναι της Βέφας και την φτιάχνουμε στο σπίτι χρόνια τώρα.
Συνταγές Μαγειρικής για καλό φαγητό, νόστιμες πίτες και ωραία γλυκά!
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Απογειώνει σούπες και ντολμαδάκια, νοστιμίζει γεμιστά κολοκυθάκια και μαγειρίτσες αλλά... το φοβάσαι. Πρόκειται για τη λεμονάτη σάλτσα που πήζει με αυγά και «δένει» τα πιο υπέροχα ελληνικά πιάτα. Μάθε όλα τα μυστικά που θα σε κάνουν να πετύχεις την αγαπημένη σου συνταγή με αυγολέμονο χωρίς να έχεις το φόβο πως θα σου «κόψει».
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξουμε ένα επιτυχημένο αυγολέμονο. Ο εύκολος κι ο δύσκολος. Εμείς θα ξεκινήσουμε με τον πιο εύκολο.
Σχόλια
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Ουπς! Καλά κάνεις και το
Ουπς! Καλά κάνεις και το αναφέρεις! Το ρύζι μπαίνει μαζί με τον κιμά. Κατά λάθος δεν το είχα γράψει... :) Το διόρθωσα.
Είναι η πιο σωστη απλη και