Τα μαλλιά μου ευτυχώς με βοηθούν και δεν χρειάζονται πολλά πολλά, τα ρούχα μου ήταν έτοιμα αποβραδίς και το μακιγιάζ -το μόνο που δεν είχα προετοιμάσει- μου βγήκε αυθόρμητα. Κι ενώ τόσους μήνες τώρα το είχα αφήσει στην άκρη, τόσο από επιλογή (ένα makeup break είναι ευεργετικό) όσο και από ανάγκη (με το μωρό όλη την ώρα στην αγκαλιά οι στάμπες είναι αναπόφευκτες), τώρα που χρειάστηκε να το επαναφέρω ως καθημερινή, πρωινή ρουτίνα, μου βγήκε αυθόρμητα.

Φρουτόκρεμα, άλλαγμα, τάισμα, παιχνίδια και μετά γρήγορα να φτιασιδωθώ όπως όπως για να ξεκινήσω για το γραφείο. Ο χρόνος για να σκεφτώ τι θα φορέσω, να φτιάξω τα μαλλιά μου και να βαφτώ είναι περιορισμένος στο ελάχιστο ή μάλλον έτσι νομίζω, αφού μάλλον χωρίς να το καταλάβω πιέστηκα για να φύγω όσο πιο γρήγορα γίνεται και να επιστρέψω σύντομα. Το μυαλό μου, λοιπόν, λειτούργησε πρακτικά και όντως χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 10' για να ετοιμαστώ.

Πέρασε ο καιρός και έφτασε η ώρα της επιστροφής. Πρώτη φορά μαμά , πρώτη φορά εργασιακή παύση εφτά περίπου μηνών και φυσικά όλων αυτών έπεται η μέρα που θα ξυπνήσεις και θα πρέπει να μπεις ξανά στην τροχιά της καθημερινότητας. Όλα όσα έκανες πριν γίνεις μαμά σε συνδυασμό με αυτά που κάνεις ως μαμά, ένα ταίριασμα δύσκολο, αλλά απαραίτητο. Αυτή είναι η σημερινή μέρα για εμένα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα 10 διαφορετικών ερευνών προκειμένου να εξάγουν τα συμπεράσματά τους , τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Environmental Science & Technology. Όλες οι έρευνες μετρούσαν τα επίπεδα αυτοεκτίμησης και διάθεσης των συμμετεχόντων πριν και μετά από άσκηση στην φύση: ποδηλασία, πεζοπορία, κηπουρική, αλλά και ψάρεμα και ιστιοπλοΐα.

Μόλις πέντε λεπτά έξω στο φυσικό περιβάλλον αρκούν για να είμαστε ευδιάθετοι για την υπόλοιπη μέρα , σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex.

Εννοείται, η περιοδεία είναι μία ωραία εμπειρία όταν έχεις καλή παρέα, ωστόσο, όταν αφήνεις πίσω τα παιδιά σου, πάντα είσαι εγκρατής. Αν δεν είχα οικογένεια, νομίζω ότι θα έκανα συνεχώς περιοδείες. Επειδή, όμως, δεν είμαι ελεύθερη υποχρε­ώσεων, προσπαθώ να διαλέγω κάτι που να μου αρέσει πολύ, δεν τα κάνω κάθε κα­λοκαίρι.

Τώρα ειδικά που είναι μεγάλα, όχι. Ετσι κι αλλιώς, ποτέ δεν τα έπαιρνα, εκτός από μία φορά που το ζήτησε η κόρη μου. Γενικά, όμως, δεν θέλουν, έχουν το πρόγραμμα τους, οπότε δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.

H Ναταλία Δραγούμη είναι μια γυναίκα που δεν «μασάει» τα λόγια της και δεν διστάζει να εξωτερικεύει πράγματα που μας ξαφνιάζουν.

Μια νέα αρχή μέσω της πρωτοβουλίας από τη βάση της κεντροαριστεράς με στόχο να εκφραστούν οι θέσεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας ήταν η κοινή συνισταμένη όλων των συμμετεχόντων από κόμματα, κινήσεις, και ανέντακτους πολίτες από την ανανεωτική, μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική Αριστερά.

Κινήσεις για «νέα αρχή» στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς- Στηρίζει και ο αχαιός Νίκος Τσούκαλης

Η επιστροφή του έντονου μακιγιάζ αποκαλύπτει ανασφάλεια, αμηχανία, μονοτονία. Οι άνδρες μπορεί να μην το είχαν προσέξει και τόσο, ειδικά αν έχουν συνηθίσει να βλέπουν γυναίκες που μακιγιάρονται σα να πρόκειται να βγουν στη σκηνή ή στην τηλεόραση. Αλλά για τις υπόλοιπες κυρίες του πλανήτη, το μέικαπ είναι μια καθημερινή διαδικασία, που «χτίζεται» με βασικά εργαλεία, μια υγρή ή ματ βάση, ρουζ, μάσκαρα, μολύβι, λιπ-γκλος ή κραγιόν για τις πιο τολμηρές.

Όταν τα πρότυπα της ομορφιάς γίνονται και πιο ψεύτικα, με ψεύτικες βλεφαρίδες, φουσκωμένα χείλη, τέλεια μήλα, τότε εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθούμε πότε ο μαξιμαλισμός αποτέλεσε συνώνυμο της διαχρονικής ομορφιάς. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι Soundgarden σχεδιάζουν άλμπουμ με demo ηχογραφήσεις του Chris Cornell

Ορισμένες γυναίκες παραδέχονται ότι δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά με τα πινέλα. Τα κοπλιμέντα που δέχονται είναι συχνά πιο ενθουσιώδη και από το λανσάρισμα ενός μοναδικού ρούχου. Νεαρά κορίτσια εμπνέονται από τις δεκαετίες του '50 και του '80. Η επανάσταση της καλοκαιρινής σεζόν θέλει πούδρα, κόκκινα χείλη, έντονο βλέμμα. Είναι η στιγμή της αυτοσυγκέντρωσης. Είναι ωραίο να μπορείς να αλλάξεις λίγο. Αρκεί να μην το παρακάνεις...

Γιατί το μακιγιάζ, η ομορφιά, η φροντίδα του προσώπου, έχει διαφορετικές, για την ακρίβεια, πολύ λιγότερες απαιτήσεις από ό,τι η μόδα. Τα πλεονεκτήματα; Τα είδη μακιγιάζ κοστίζουν λιγότερο από ένα ζευγάρι παπούτσια. Μας φτιάχνουν τη διάθεση με λίγες μόνο κινήσεις. Δε χρειάζεται να είμαστε ανορεξικές για να τολμήσουμε ένα κόκκινο κραγιόν.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .