.eng_ww_title { padding: 0px; margin-bottom: 0px; border-top: 1px solid #cecece; } .eng_ww_title span.eng_ww_ttl_span1 { padding: 15px 0 0 !important; position: relative; display: inline-block !important; vertical-align: top; width: auto; height: auto; margin-right: -4px; text-transform: uppercase; font-size: 1.375rem; font-family: "Noto Serif", serif; font-size: 1.375rem; font-weight: 700; } .eng_ww_title span.eng_ww_ttl_span1::after { content: ""; position: relative; display: block; width: 100%; height: 3px; position: absolute; top: 0; right: auto; bottom: auto; left: 0; margin-top: -1px; background-color: #1F4E7B; } .eng_widget_is { font-weight: 700; }

Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 03-Δεκ-2017 23:59

    Φτιάξτε στο σπίτι το εύκολο (και όσο νόστιμο φαντάζεστε)… κέικ πίτσας

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

     
    Αγαπάμε την πίτσα και παρότι δεν είναι η πιο υγιεινή διατροφική αλλαγή, την απολαμβάνουμε που και που. (Και πολύ σωστά κάνουμε αφού οι στερήσεις δεν είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να ακολουθήσει κανείς υγιεινή διατροφή. 
    Η σπιτική πίτσα, δε, είναι σίγουρα πιο υγιεινή και δεν είναι καθόλου εύκολη. Η σπιτική πίτσα είναι γρήγορη στην προετοιμασία, μπορεί να την φτιάξουμε με πολλούς ευφάνταστους και μη συνδυασμούς, είναι μια απ' τις πιο εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να φτιάξει στο σπίτι. Και από τις πιο νόστιμες. 

    Φτιάξτε κέικ πίτσας!
    Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για σπιτική πίτσα και σε μόλις 30’ θα απολαύσετε μια μοναδική και ιδιαίτερη εκδοχή του πιο αγαπημένου φαγητού όλων! 

    Υλικά
    4 πακέτα ζύμη πίτσας (Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας και τη ζύμη θα χρειαστεί συνολικά περισσότερος χρόνος αλλά η πίτσα σας θα είναι ακόμη πιο υγιεινή. Θα χρειαστείτε νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο.)
    1 συσκευασία σάλτσα για πίτσα ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
    200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
    200 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
    2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε κομμάτια)
    1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες και ελαφρώς σοταρισμένο
    12 φέτες πεπερόνι
    1 αυγό (χτυπημένο)

    Εκτέλεση
    Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε τρεις δίσκους-βάσεις που θα ψήσουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Η διάμετρος της κάθε βάσης πρέπει να είναι όση η διάμετρος μιας στρογγυλής φόρμας για γλυκό – κατά προτίμηση με αποσπώμενο τσέρκι. 

    Λαδώνουμε το εσωτερικό της φόρμας και "ντύνουμε” τα πλαϊνά του με ωμή ζύμη. Στο κάτω μέρος της φόρμας βάζουμε τη μία ψημένη βάση καλύπτοντας τυχόν κενά με την ωμή ζύμη που έχει περισσέψει. 
    Καλύπτουμε τη βάση με σάλτσα για πίτσα, έπειτα προσθέτουμε τα τυριά, κρεμμύδι, τέσσερις φέτες πεπερόνι και πιπεριά.

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο βάσεις και πάνω από την τελευταία μοιράζουμε ρίχνουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, διπλώνουμε τη ζύμη, την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

    Δείτε στο askmen το βίντεο με την εύκολη αυτή συνταγή. 
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

     

    Συνταγή για σπιτική πίτσα για παιδιά

    Life & Style Magazine

    Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική πίτσα

    «Μαμά, μπορούμε να παραγγείλουμε πίτσα σήμερα;». «Όχι. Αλλά μπορούμε να φτιάξουμε!». Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε απ' έξω το αγαπημένο φαγητό των παιδιών (εκτός κι αν δεν προλάβατε να μαγειρέψετε, οπότε όλα επιτρέπονται). Δείτε πώς να φτιάξετε την τέλεια πίτσα μόνοι σας στο σπίτι:

    Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική πίτσα

    Σπιτική ζύμη

    Το σπιτικό ζυμάρι είναι εύκολο και πεντανόστιμο! Αν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη δική σας ζύμη, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα απαρνηθείτε την έτοιμη.

    Υλικά

    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1 κύβο νωπή μαγιά

    350 γρ. χλιαρό νερό

    1 κ.γλ. ζάχαρη

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 κ.γλ. αλάτι

    Λίγο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ, βάλτε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

    Αφήστε το μπολ σκεπασμένο με μία μεμβράνη για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια –δείγμα ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.

    Όταν η μαγιά είναι έτοιμη, ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας παράλληλα.

    Όταν η ζύμη «μαζέψει», φτιάξτε μια μπάλα και ζυμώστε την καλά για 5-10 επτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και εύπλαστη –αν κολλάει στα χέρια σας, σημαίνει ότι χρειάζεται να προσθέσετε λίγο χλιαρό νερό.

    Λαδώστε ένα μπολ, βάλτε μέσα τη ζύμη και σκεπάστε το με μια πετσέτα ή μεμβράνη. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο (μισή έως μία ώρα μετά), απλώστε την σε ένα λαδωμένο ταψί, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας προς τα έξω, μέχρι να το καλύψει ολόκληρο.

    Ανάλογα με το ταψί σας, η ζύμη μπορεί να φτάσει και για δύο πίτσες.

    Tip: Απλώνοντας λίγο καλαμποκάλευρο στο ταψί θα κάνετε τη ζύμη πιο τραγανή!

    Φρέσκια σάλτσα

    Γιατί να σερβίρετε στα παιδιά πίτσα με έτοιμη σάλτσα, όταν μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη δική σας αγνή σάλτσα, από φρέσκες ντομάτες και βασιλικό;

    Υλικά

    4-5 αποφλοιωμένες ντομάτες

    1 κ.σ. ζάχαρη

    ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

    Λίγος φρέσκος βασιλικός

    Λίγη ρίγανη

    Αλάτι/Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τρίψτε τις ντομάτες και ή ψιλοκόψτε τις.

    Βάλτε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση. Όταν η σάλτσα δέσει, κατεβάστε την απ' τη φωτιά, αφήστε την να κρυώσει και, στη συνέχεια, απλώστε μια παχιά στρώση πάνω στο ζυμάρι.

    Tip: Το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά είναι το μυστικό της επιτυχίας για την σάλτσα σας.

    Τip #2: Για πιο kid friendly γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κέτσαπ.

    Η πίτσα που λατρεύουν τα παιδιά

    Χιλιάδες είναι τα υλικά που μπορείτε να βάλετε στην πίτσα σας –από σουτζούκι και παστουρμά, μέχρι ατζούγιες ή ανανά. Επειδή όμως ο στόχος είναι να ξετρελάνετε τα παιδιά, προτείνουμε έναν απλό και δημοφιλή συνδυασμό υλικών: τυριά και (απλά) αλλαντικά.

    Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών.

    Υλικά

    1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη

    10-15 φέτες τυρί γκούντα

    10-15 φέτες ζαμπόν

    5-10 φέτες μπέικον

    Μανιτάρια, πιπεριές, τυρί έμενταλ, έξτρα ντομάτα ή λουκάνικο είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε.

    Εκτέλεση

    Αφού ανακατέψετε τα τυριά μεταξύ τους, απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα. Προσθέστε τις φέτες αλλαντικών και τα έξτρα υλικά της επιλογής σας. Η πίτσα σας είναι έτοιμη για το φούρνο.

    Πώς να ψήσετε την πίτσα

    Είναι σημαντικό να έχετε προθερμάνει καλά το φούρνο, στους 200–220 βαθμούς - ο καυτός φούρνος ομοιάζει με τον ξυλόφουρνο, τον καλύτερο τρόπο να ψήσει κανείς πίτσα, δηλαδή.

    Μη χρησιμοποιήσετε αέρα –μόνο αντιστάσεις.

    Ψήστε την πίτσα αρχικά στο χαμηλότερο ράφι, μέχρι το τυρί να λιώσει και να χρυσίσει. (Από 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας).

    Βάλτε την για ακόμη 5 έως 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα, για να ψηθούν τα υλικά, χωρίς να «αρπάξει» η ζύμη.

    Για να γίνει η πίτσα σας ακόμη πιο... οικογενειακή, μπορείτε να πλάσετε το ζυμάρι σας και να διαλέξετε τα υλικά παρέα με τους μικρούς σας μάγειρες! Καλοφάγωτη!

    • Δείτε επίσης
    v


    Δημοσίευση: 11/11/2019

    " /> Φτιάξτε Μόνη Σας Την Πιο Νόστιμη Πίτσα - Τα 2 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

    Φτιάξτε στο σπίτι το εύκολο (και όσο νόστιμο φαντάζεστε)… κέικ πίτσας