Οι ερευνητές είπαν ότι τα νέα στοιχεία θα έχουν σημαντικές κλινικές συνέπειες και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Η έγκαιρη κλινική διάγνωση θα βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας στα μετεμμηνοπαυσιακά χρόνια. Η ταυτοποίηση των γυναικών με πρώιμη εμμηνόπαυση προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους γιατρούς να συνεργαστούν μαζί τους για να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ενεργά τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αρκετές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την εμμηνόπαυση νωρίτερα από το φυσιολογικό. Δηλαδή νωρίτερα από τα 50 έτη. Τώρα,νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων δείχνει πως οι γυναίκες έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η μελέτη

Nτεμπούτο για τους Ισπανούς Symphonic-Epic Metallers με το όνομα Crusade of bards,οι οποίοι θέλουν να μας ταξιδέψουν με ιστορίες από πειρατές και τέρατα της μυθολογίας τους και όχι μόνο. Ομολογώ ότι στο πρώτο άκουσμά τους,νόμιζα ότι πρόκειται για κάποιο project της Liv Kristine,αλλά έκανα ένα τεράστιο λάθος. . ... >>

Αύγουστος 2019 βράδυ…το ταξίδι στην Εσθονία φτάνει στο τέλος του και την επόμενη μέρα επιστρέφουμε Αθήνα. Οι καλοί φίλοι Jüri και Helena για να "αποχαιρετίσουν" τη φιλία μας έχουν κλείσει στο μπαρ Woodstock, ένα από τα πιο αυθεντικά rock bar της Εσθονίας που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ταλίν. . ... >>

Στη γιορτή για τον πρίγκηπα του γλυκόπικρου παραμυθιού που λέγεται ελληνικό ροκ, για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, για τα τραγούδια του, για τη στάση ζωής του, για την προίκα του και όσα αυτά εκφράζουν.

Σύμφωνα με το Secret ο βασικός πυρήνας της ιδέας του Θοδωρή Κυριακού έχει να κάνει με τον περιορισμό των ανελαστικών δαπανών που επηρεάζουν τα οικονομικά των καναλιών. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά δεν αποκλείεται να αποτελεί πρώτο βήμα και για άλλες συνεργασίες με δεδομένο ότι οι καναλάρχες έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν από κοινού στον πλειστηριασμό του Mega.

Η συνεργασία των δύο καναλιών σε πολλά επίπεδα έγινε και για τη μείωση του κόστους, κάτι που είναι σημαντικό για τα οικονομικά των καναλιών. Όπως φαίνεται η συνεργασία των δύο σταθμών ανοίγει τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες συμπράξεις.

Νέο deal Κυριακού φέρνει τα πάνω – κάτω στην ελληνική τηλεόραση

Σύμφωνα με τον καθηγητή Markus Nöthen, παρατηρήθηκε επίσης σχέση της φαλάκρας με το χρώμα του δέρματος και την αύξηση της οστικής πυκνότητας. «Αυτό θα μπορούσε να δείχνει πως οι άνδρες με την απώλεια μαλλιών είναι σε καλύτερη θέση να χρησιμοποιούν το φως του ήλιου για να συνθέτουν βιταμίνη D . Θα μπορούσε, επίσης, να εξηγήσει γιατί κυρίως οι λευκοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους πρόωρα».

Τα γενετικά ευρήματα επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ της απώλειας μαλλιών και αυξημένου κινδύνου καρκίνου του προστάτη , ενώ η σύνδεση με την καρδιακή νόσο είναι πιο περίπλοκη.

Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με φαλάκρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο του προστάτη.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να θεραπευτεί η φαλάκρα που είναι θέμα γονιδίου, μπορείτε, ωστόσο, να την επιβραδύνετε με κάποια φάρμακα. Το minoxidil είναι ένα απ’ αυτά. Eφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της τριχόπτωσης, ενώ μπορεί σε μερικούς άνδρες να αυξήσει ακόμα και την τριχοφυΐα. Από τη στιγμή, όμως, που θα σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε, ξαναρχίζει η απώλεια των μαλλιών. Ξεκίνημα φαλάκρας: Tι να περιμένετε

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις η απώλεια των μαλλιών -γνωστή ως αλωπεκία- δεν σηματοδοτεί ιατρικό πρόβλημα. Κι αυτή ακόμα η αλωπεκία δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Αλλά οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της τριχόπτωσης σχετικά με την πρώτη εντύπωση που θα κάνετε ή αν η φαλάκρα σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερος, είναι κοινές στους περισσότερους άνδρες. Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει μια σημαντική σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και το πόσο γρήγορα χειροτερεύει η φαλάκρα των ανδρών. Ετσι, αν χρειάζεστε έναν επιπλέον λόγο για να κόψετε το κάπνισμα, αυτή είναι η ευκαιρία. Θα προλάβετε την πρόωρη απώλεια των μαλλιών σας. Τι λέει η τριχόπτωση για την υγεία σας

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η πρόωρη φαλάκρα και το πρόωρο γκριζάρισμα είναι οι καλύτεροι δείκτες πρόγνωσης της καρδιοπάθειας, περισσότερο και από την παχυσαρκία ενός άνδρα, η οποία σχετίζεται με 4,1 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στεφανιαίας. Σε μικρότερο βαθμό, ακολουθούν ως δείκτες πρόγνωσης άλλοι παράγοντες όπως ο διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία, το κάπνισμα κ.α.

Η μελέτη εκτιμά ότι η πρόωρη φαλάκρα σχετίζεται με 5,6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, ενώ το πρόωρο γκριζάρισμα με 5,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια νόσο.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .