Μπορεί να περνάνε δυσκολίες, όπως όλοι μας άλλωστε τα τελευταία χρόνια, όμως ποτέ δεν χάνουν τη ελπίδα τους και πάντα προσπαθούν για το καλύτερο. Αγωνίζονται να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο και πιστεύουν ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Χαμογελούν όσο το δυνατόν συχνότερα

Δεν φοβούνται να ονειρευτούν και βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακόμα και όταν τα πράγματα στη ζωή τους δεν πάνε τόσο καλά, προσπαθούν να βρουν τι μπορούν να αποκομίσουν από την άσκημη κατάσταση. Θέτουν υψηλούς στόχους και βλέπουν παντού ευκαιρίες.

Οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους χαλάσει τη διάθεση χωρίς λόγο. Αν βρεθούν στο δρόμος τους άτομα με αρνητική διάθεση, απλά τα προσπερνάνε. Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο

Αν ρωτήσετε εκατό διαφορετικούς ανθρώπους, θα πάρετε διαφορετικές απαντήσεις. Ούτε η Φιλοσοφία, η Θεολογία, η Ψυχολογία κατάφεραν να δώσουν έναν ενιαίο ορισμό και μάλιστα έχουν καταγραφεί 289 απόψεις για το τι σημαίνει Ευτυχία! Η αναζήτησή σας βρίσκει την απάντησή της στην Ανατολή και λέγεται IKIGAI. Θα διαπιστώσετε πως είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο για κάποιον να είναι ευτυχισμένος, ακόμα και αν ζει σε μια πολύβουη αστική πρωτεύουσα.

Τι είναι αυτό που ζητάμε όλοι στη ζωή μας; Την Ευτυχία. Και τι είναι τελικά Ευτυχία; Είναι συναίσθημα, διάθεση ή βίωμα; Είναι στόχος, πορεία ή ουτοπία; Είναι διαρκής ή είναι μόνο στιγμές;

Τι είναι αυτό που ζητάμε όλοι στη ζωή μας; Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζετε ένα σεμινάριο για τη φιλοσοφία του IKIGAI

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε ένα σεμινάριο για τη φιλοσοφία του IKIGAI , το μυστικό της αιωνόβιας και ευτυχισμένης ζωής που έρχεται από την Ιαπωνία για να κάνει τη ζωή μας πιο ποιοτική, πιο ουσιαστική, γεμάτη νόημα και ευτυχία. Δεν είναι μια θεωρητική μόνο πλατφόρμα αλλά είναι ένας τρόπος που μπορεί να γίνει πράξη και να αλλάξει τη ζωή σου , όπως άλλαξε και τη δική μου ζωή.

Αν ρωτήσουμε εκατό διαφορετικούς ανθρώπους θα πάρουμε διαφορετικές απαντήσεις. Ούτε η φιλοσοφία, η θεολογία, η ψυχολογία κατάφεραν να δώσουν έναν ενιαίο ορισμό και μάλιστα έχουν καταγραφεί 289 απόψεις για το τι σημαίνει Ευτυχία!!!

Και τι είναι τελικά Ευτυχία; Είναι συναίσθημα, διάθεση ή βίωμα; Είναι στόχος, πορεία ή ουτοπία; Είναι διαρκής ή είναι μόνο στιγμές;

Οι διάσημες σταρ του Hollywood, δείχνουν να το έχουν καταφέρει όταν μέσα από συνεντεύξεις τους μιλούν για τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν σε συνδυασμό με γυμναστική, καλή διάθεση και μια επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι δύσκολο και για τις υπόλοιπες γυναίκες να μιμηθούν τις celebrities και να γίνουν ευτυχισμένες ακολουθώντας ένα lifestyle που θα τους ανεβάζει τη διάθεση αλλά και την αυτοπεποίθηση.

Όνειρο κάθε σύγχρονης γυναίκας είναι να καταφέρει να απολαμβάνει μια ισορροπημένη καθημερινότητα.

Να έχετε ευγνωμοσύνη Κάθε στιγμή που ζούμε, καθετί που νοιώθουμε και μοιραζόμαστε είναι μοναδικό κι ανεκτίμητο δώρο στη ζωή μας. Συχνά, χρειάζεται να κινδυνεύσουμε να χάσουμε τ’ απλά πράγματα για να τα εκτιμήσουμε. Αντί να περιμένετε μια ασθένεια ή μια απώλεια για να σας κάνει ευγνώμονες για όσα ήδη έχετε κάντε το τώρα. Νοιώστε ευγνωμοσύνη για όλα τα δώρα της ζωής: το φως του ήλιου, το κελάηδημα των πουλιών, τον καλό λόγο των άλλων, μια ευχή, ένα χαμόγελο.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους ως υπεύθυνους για τη δική μας δυστυχία, όμως η αληθινή ικανοποίηση έρχεται μόνον όταν αναλάβουμε εμείς το τιμόνι του εαυτού μας, της ζωής μας, τις ευθύνες και τα λάθη μας. Πολλές φορές απογοητευόμαστε επειδή ζούμε με ψευδαισθήσεις, πιστεύουμε πως οι άλλοι δεν θα εγκρίνουν αυτό που θέλουμε, δεν μας υποστηρίζουν ή φοβόμαστε τις συνέπειες. Όλα όμως είναι η δική μας ευθύνη της επιλογής!

Κάντε κρύο μπάνιο Ξεκινήστε το μπάνιο σας με ζεστό νερό. Στη συνέχεια μειώστε το ζεστό κι αυξήστε σταδιακά την αναλογία του κρύου μέχρι να συνηθίσει το σώμα και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Αυτή η αίσθηση μπορεί να μας κάνει να νοιώσουμε στιγμιαία ευφορία, όταν θα έχετε στεγνωθεί θα νοιώθετε το σώμα σας γεμάτο ενέργεια.

Ένας πετυχημένος γάμος είναι αποτέλεσμα μιας καλής φιλίας. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω μιας εφαρμογής συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια απαντήσεις σχετικά με την ευτυχία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φίλοι κάνουν τους ανθρώπους πιο χαρούμενους σε σύγκριση με τους συζύγους. Μέσα σε μια οικογένεια συνήθως υπάρχει καταπίεση των μελών καθώς και ασέβεια μεταξύ τους και οι σχέσεις τους είναι εκείνες που προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα.

Ένα νέο επίπεδο εκλεπτυσμένων δεξιοτήτων επικοινωνίας δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί και να εφαρμοστεί. Η επικοινωνία τις περισσότερες φορές γίνεται μέσα από τις 3 εκ των 5 αισθήσεων μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επικοινωνούν με εικόνες, ήχους και συναισθήματα. Η αγάπη είναι μια μορφή επικοινωνίας και το καλύτερο είναι να επικοινωνείτε με τον τρόπο που επιθυμεί ο σύντροφός σας.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .