Μήπως Έχετε Αρχίσει Να Ερωτεύεστε; - Τα 14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σέβεται τα όριά σας Σε αντίθεση με διάφορα επικίνδυνα στερεότυπα, μια υγιής σχέση στηρίζεται και στην ικανότητα του άλλου να δέχεται την άρνησή μας. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για εμάς δεν μας πιέζουν, δεν μας αναγκάζουν να κάνουμε πράγματα παρά τη θέλησή μας και δεν γίνονται χειριστικοί. Η ικανοποίηση των αναγκών του συντρόφου σας δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει την αίσθηση ασφάλειας και την άνεσή σας μέσα στη σχέση.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βάλετε πρώτα τον εαυτό σας; Δυστυχώς, οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν με το σκεπτικό ότι είναι εγωιστικό να βάλουν πρώτο τον εαυτό τους. Νομίζουν ότι παραγκωνίζουν την υπόλοιπη οικογένεια και υπολογίζουν μόνο τη δική τους συναισθηματική υγεία. Η αλήθεια όμως είναι ότι με το να φροντίζετε για τη συναισθηματική σας υγεία, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στις σχέσεις σας με τους σημαντικούς άλλους.

Δομήστε τη μέρα σας αλλά χωρίς αυστηρότητα. Αν κάτι δεν πάει βάσει σχεδίου, μην αποδιοργανώνεστε. Θέλοντας και μη, είναι μία περίοδος προσαρμογής και το μωρό βρίσκει τη ρουτίνα του σιγά σιγά.

Αποδεχθείτε και εκφράστε τα αρνητικά συναισθήματά σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να εκνευρίζεστε και να νιώθετε άσχημα όσο προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες με το μωρό σας.

Ίσως η επόμενη κοινή βόλτα να είναι λίγο αμήχανη Αν ο κύκλος σας ακούει διαρκώς αρνητικές πληροφορίες για τον αγαπημένο σας, ιδίως μάλιστα αν αφορούν πολύ προσωπικές πτυχές της σχέσης, ίσως τους είναι δύσκολο να τον συναναστρέφονται όπως στο παρελθόν. Ένα τέτοιου είδους κλίμα γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον αποδέκτη του και μπορεί να τον κάνει να σταματήσει να σας συνοδεύει σε εξόδους με τους φίλους ή την οικογένειά σας, καθώς θα νιώθει ανεπιθύμητος.

Δημιουργούμε εντυπώσεις Μπορεί η κακή περίοδος που περνάτε με τον σύντροφό σας να είναι εντελώς παροδική, όμως αν για ένα σημαντικό διάστημα το μόνο πράγμα που ακούει ο κύκλος σας είναι ότι δεν περνάτε καλά μαζί του, η εικόνα που θα σχηματίσουν για τη σχέση σας ενδέχεται να είναι μόνιμη. Αν πραγματικά νιώθετε την ανάγκη να κάνετε αυτές τις συζητήσεις, προσπαθήστε τουλάχιστον να αναφέρεστε και στις καλές σας στιγμές που περνάτε με τον σύντροφό σας.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Ειδικά αν έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε μόνοι μας είναι πιθανώς δύσκολο το να μάθουμε να κοιμόμαστε με κάποιον άλλον, ακόμη και αν δεν ανήκουμε σε όσους «απλώνονται» στο κρεβάτι. Σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να αγοράσουμε ένα μεγάλο κρεβάτι, το μεγαλύτερο που χωράει στην κρεβατοκάμαρά μας. Είναι βέβαιο ότι ένα king size κρεβάτι θα κάνει τον ύπνο μας καλύτερο και ευκολότερο.

Ας έχουμε επίσης υπόψη μας ότι το ροχαλητό μπορεί να υποκρύπτει κάποιο πρόβλημα υπνικής άπνοιας, γι’ αυτό και είναι σκόπιμο να βάλουμε τον σύντροφό μας, αν ροχαλίζει, να κάνει μία μελέτη ύπνου ώστε να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Στην περίπτωση που διαγνωστεί υπνική άπνοια υπάρχουν πολλές πιθανές «θεραπείες» και παρεμβάσεις που μπορούν να ελέγξουν το πρόβλημα.

Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον τα μισά ζευγάρια έχουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο των παπλωμάτων… Επειδή όμως ο ύπνος είναι ιερός και χρειάζεται να τον περιφρουρούμε, ας δούμε μερικούς τρόπους για να μπορέσουμε να απολαύσουμε έναν ευχάριστο και ήρεμο ύπνο, χωρίς απρόοπτα, θορύβους και άλλες ενοχλητικές συνήθειες.

Τρεις παράγοντες είναι απαραίτητοι για να πει κανείς ότι μια φιλία έχει στέρεες βάσεις: η εμπιστοσύνη, η αμοιβαία συμμετοχή και η διαφάνεια των συναισθημάτων. Αν φαντασιώνεσαι πχ συχνά ότι εσύ κι ο καλύτερος σου φίλος περπατάτε πιασμένοι χέρι- χέρι και ξαφνικά σε σφίγγει στην αγκαλιά του και σου δίνει ένα παθιασμένο κινηματογραφικό φιλί, κάτω από τον έναστρο ουρανό, κάτι δεν πάει καλά

Εχεις αρχίσει να βλέπεις τον κολλητό σου ερωτικά και δεν έχεις ιδέα πώς να διαχειριστείς την κατάσταση; Aπό το: «φίλοι» μέχρι το «φιλί» πως γίνεται η απόσταση γυαλί;

Συναντάς τον άνθρωπο των ονείρων σου, νιώθεις αμέσως την σύνδεση σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο αλλά συνειδητοποιείς πως έχει ήδη δεσμό. Ή πρέπει να τελειώσεις την σχέση επειδή δεν είναι ακόμα έτοιμος/η να δεσμευτεί. Ή ερωτεύεσαι τρελά το άτομο που πρέπει να φύγει και να ζήσει στο εξωτερικό.


Δημοσίευση: 22/11/2019


. .