Η αμηχανία στις πρώτες κοινές σας στιγμές δεν θα λείψει αλλά εσύ δείξε αυτοπεποίθηση, σιγουριά για τον εαυτό σου και αν δεις ότι η συζήτηση δεν προχωρά... προχώρησέ την εσύ! Σου έχουμε 10 ερωτήσεις για να σπάσεις την μονοτονία, τις στιγμές σιωπής και τον πάγο ανάμεσά σας. Αυτός καλύτερα να υπάρχει μόνο στο ποτό σας...

Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για το πρώτο ραντεβού. Μπορεί να είναι η αρχή μιας υπέροχης σχέσης ή ένα βατερλώ, που όμως και πάλι σου προσφέρει εμπειρία για κάποια επόμενη φορά.

Kαι οι τοίχοι έχουν μάτια -Το διακοσμητικό αξεσουάρ που στολίζει τους τοίχους μοντέρνων δι... LIVING

Σαφώς δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας! Ωστόσο, ο dating coach James Preece δίνει την εξής συμβουλή για όλα τα πρώτα ραντεβού: σκέψου και μίλα θετικά! Όσο αγχωμένη, πιεσμένη, στεναχωρημένη κι αν είσαι τη συγκεκριμένη περίοδο, μην το δείξεις! Ό,τι προβλήματα και να έχεις, κράτα τα να τα μοιραστείς μετά, αν όλα πάνε καλά! Στόχος του πρώτου ραντεβού είναι να περάσεις καλά! Να δημιουργήσεις μια θετική ατμόσφαιρα και να μπορέσεις να γνωριστείς καλύτερα με τον άλλο!

Αφού έχεις ξεπεράσει τα δυο μεγάλα θέματα, το ντύσιμο και το μακιγιάζ (με ατέλειωτες ώρες σε τηλέφωνα, viber, messenger κλπ), τότε θα αναρωτιέσαι τι θα πείτε! Μεγάλο πρόβλημα και αυτό! Ειδικά αν βγαίνεις με κάποιον που γνωρίζεις ελάχιστα! Αν είναι ραντεβού με κάποιον από την παρέα σου, τότε έχεις κάποια θέματα να «πιαστείς» και να αρχίσεις να μιλάς. Αν τον ξέρεις ελάχιστα;

Πρώτο ραντεβού με αγόρι; Είτε είναι το πρώτο ραντεβού στη ζωή σου είτε όχι, τα πράγματα είναι πάντα ίδια. Κάθε φορά θα σου προκαλεί άγχος, κάθε φορά θα περνάς κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες και θα κάνεις παρόμοιες προετοιμασίες.

Πρώτα, δοκιμάζεις το νερό. Μετά, βουτάς. Διαφορετικά, ψυχρολουσία. Τι κάνεις λοιπόν; Αποκωδικοποιείς τα σημάδια: την κάνεις να γελάει συνέχεια, δεν σταματάτε να μιλάτε, είναι ενθουσιώδης μαζί σου, παίζει με τα μαλλιά της, σε αγγίζει δειλά. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο εμφανή σημάδια ότι κι εκείνη σκέφτεται αυτό που σκέφτεσαι κι εσύ: τη στιγμή που θα γευτεί για πρώτη φορά τα φιλιά σου. Περίμενε να σου δώσει το πράσινο φως

Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές, που μπορείς να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου μαζί της για να κάνεις τη μετάβαση στο φιλί όσο πιο ομαλή γίνεται και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι την επόμενη ημέρα θα ζαλίσει τις φίλες της με το υπέροχο πρώτο σας φιλί.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις πρώτη φορά κίνηση για φιλί Το σωστό timing δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση.

Αν μιλήσετε σε 20 λεπτά, θα έχετε όλο το χρόνο να εκμαιεύσετε από τον συνομιλητή σας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ θα του αφήσετε το περιθώριο να σας κάνει ερωτήσεις. Αν ο συνομιλητής σας δεν σας κάνει ερωτήσεις σταματήστε να μιλάτε και ρωτήστε τον ευθέως κάτι. Είναι σημαντικό να του κινήσετε το ενδιαφέρον εντός του χρόνου.

Το να παρομοιάζει κάποιος το πρώτο ραντεβού σε πελάτη με το πρώτο ραντεβού σχέσης είναι τουλάχιστον τολμηρό. Αν σκεφτούμε όμως ότι οι συμπεριφορές που προκαλούν ενδιαφέρον είναι σίγουρα το κλειδί της επιτυχίας, τότε καταλήγουμε ότι οι συνταγές της επιτυχίας συχνά είναι απλές σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων σχέσεων…

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ… Ένα πρώτο ραντεβού ήρθε γιατί υπήρξε μία έλξη και από τις δύο πλευρές. Εμπιστέψου τον εαυτό σου, προσπάθησε να το απολαύσεις και μείνε στο παρόν που σίγουρα έχει να σου δώσει πολλά είτε αυτό το πρώτο ραντεβού εξελιχθεί στο χτίσιμο μιας σχέσης είτε όχι. Άλλωστε όταν βγαίνουμε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με εκείνον να απορρίψουμε ή να αποδεχτούμε.

Όλοι έχουμε βιώσει το άγχος του πρώτου ραντεβού, ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι ίσως το πρώτο μεγάλο στοίχημα που βάζουμε με τον εαυτό μας όταν μας αρέσει κάποιος. Σκέφτεσαι τι θα φορέσεις, τι θα πεις για να κάνεις εντύπωση, και τελικά καταλήγει να γίνεται μία συνεχόμενη «πρόβα» στο μυαλό σου για τη συνάντηση που έχεις μπροστά σου…

Δέσποινα Βανδή: Έκανε μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της – To νέο look της μας εντυπωσίασε!

Όταν βγαίνεις ραντεβού στα 40, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και παιδιά στην εξίσωση, είτε είναι δικά σου είτε του συντρόφου σου. «Τα παιδιά θέλουν χρόνο να συνηθίσουν στον χωρισμό των γονιών τους και μπορεί να πάρει περισσότερο από δύο χρόνια μέχρι να διαχειριστούν τον θυμό και τη θλίψη τους» λέει η Fran Walfish, ψυχοθεραπεύτρια και ειδική στις οικογενειακές και συναισθηματικές σχέσεις.

Στα 40 είναι αρκετά πιθανό οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις να μετρούν ήδη μία μεγάλη σοβαρή σχέση στη ζωή τους, ή ακόμα και έναν γάμο. Είναι λοιπόν σημαντικό να βεβαιωθείς πως και εσύ αλλά και ο άλλος έχετε επεξεργαστεί και ξεπεράσει τις σημαντικές σχέσεις του παρελθόντος, πριν να προχωρήσετε μαζί μπροστά.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .