Κι όμως, το 50% των ζευγαριών έχει παραδεχτεί ότι έχει επιστρέψει στον/στην πρώην του μετά από χωρισμό. Το να χτίσεις τη σχέση από την αρχή δεν θα είναι τόσο απλό γιατί δημιουργούνται νέα δεδομένα. Επίσης, είναι μία στιγμή που σου δείχνει ότι πρέπει να ξαναδείς τα προβλήματα, τόσο μέσα στη σχέση, όσο και του ίδιου σου του εαυτού. Τελικά είναι καλή ιδέα, κι αν ναι, ποια είναι τα καίρια σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις βάση από την αρχή κιόλας της επανασύνδεσης;

Και στην ίδια έρευνα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν γιατί θα έφευγαν ή θα έμεναν σε μια σχέση και οι λόγοι ήταν η αισιοδοξία, η συναισθηματική οικειότητα και ο φόβος του άγνωστου αν έφευγαν από μια σχέση. Το 60% δήλωσε ότι οι λόγοι για τους οποίους μένουν σε μια σχέση είναι η οικειότητα και η εξάρτηση που έχουν με τον σύντροφό τους και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιστρέφουν.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ξαναζεσταμένο φαγητό δεν τρώγεται, αλλά μερικές φορές δεν έχεις άλλη επιλογή. Ή έχεις και απλώς την αγνοείς; Οι άνθρωποι επιστρέφουν στους πρώην για πολλούς και διάφορους λόγους, γιατί είναι κάτι το οικείο, κάτι που γνωρίζουν με κλειστά μάτια.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που όταν χωρίζουν κλείνουν για πάντα την πόρτα πίσω τους και προχωρούν κι εκείνοι που επιστρέφουν ξανά και ξανά στον πρώην. Ποιος είναι ο ψυχολογικός λόγος που επιστρέφεις στον πρώην;

Συμπερασματικά, ξέρω ότι έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις μια νέα αρχή με την πρώην και ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αν πιστεύεις για τη σχέση ότι δεν έχει ακόμα κάνει τον κύκλο της, τότε πιθανόν να αξίζει τον κόπο μια δεύτερη ευκαιρία. Σκέψου καλά τη σημασία αυτής της σχέσης για τη ζωή σου.

Αν παρατηρήσεις κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω, κάνε την κίνηση σου, σταδιακά και προσπάθησε να το συζητήσεις μαζί της. Αν τώρα δεν βλέπεις μέλλον, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί. Υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες για να προσεγγίσεις, να φλερτάρεις και να κάνεις σχέση μαζί τους!

Βέβαια, τα συναισθήματα αλλάζουν και κάποια προβλήματα επικοινωνίας μπορούν να επιλυθούν, επομένως η απάντηση, μπορεί να είναι ότι ναι, η πρώην μπορεί να γυρίσει πίσω, εφ’ όσον υπάρχει θετικότητα και από τις δύο πλευρές και όρεξη να λυθούν τα όποια ζητήματα.

Εάν εσύ και το αγόρι σου χωρίσατε πριν από δύο μέρες π.χ., τότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βρείτε. Στην περίπτωση όμως που έχετε χωρίσει για αρκετούς μήνες και η σκέψη του συνεχίζει να ταλανίζει το μυαλό και την καρδιά σου, μπορείς να προσπαθήσεις να τον προσεγγίσεις εκ νέου. Εφόσον είχες όλο αυτόν τον καιρό να αξιολογήσεις τη σχέση σας και εξακολουθείς να τον θες το ίδιο, ο πρώην σου πρέπει να γίνει ξανά νυν!

Αν μονάχα ο ένας από τους δύο επιμένει για επανασύνδεση, δεν είναι και πολύ καλό σημάδι. Αν ωστόσο είστε και οι δύο ανοιχτοί και ειλικρινείς και θέλετε να λύσετε τα προβλήματα που είχατε, αξίζει την προσπάθεια! Αν πάλι μόνο σε σένα λείπει η σχέση σας, τότε σταμάτα να το προσπαθείς. Δε θα λειτουργήσει.

Και όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τους προηγούμενους έρωτες να αναπολήσουν τη σχέση σας. Αυτή είναι η στιγμή για να το παίξεις άνετη και να αφήσεις τον πρώην σου να έρθει σε σένα - μην ανησυχείς, αν είναι να γίνει αυτό, θα γίνει. Η ανάδρομη Αφροδίτη είναι μια ισχυρή περίοδος για να επανεμφανιστεί μια χαμένη αγάπη και όταν το κάνει, απλά εστίασε στο να είσαι ο χαρούμενος και σίγουρος εαυτος σου και να δεις πώς η σχέση σας αναπτύσσεται ξανά.

Καρκίνος «Σε θέματα αγάπης, οι Καρκίνοι τείνουν να είναι απόλυτοι, κάτι που δεν είναι δικό τους λάθος καθώς είναι στη φύση τους να φτάνουν μέχρι το τέλος όταν πρόκειται για συναισθήματα. Όλα είναι ή άσπρα ή μαύρα με αυτές τις πολύ ευγενικές και ευαίσθητες ψυχές» , λέει η αστρολόγος Cindy Mckean στο Elite Daily. «Χρειάζονται πολύ χρόνο για να ανακάμψουν από τα αισθηματικά θέματα. Έτσι, όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν σε μια σχέση, ο Καρκίνος αισθάνεται πολύ ατυχής».

Aπό τους αρχαίους χρόνους οι άνθρωποι συνδέουν το φεγγάρι και τις φάσεις του με τις αλλαγές στη διάθεσή και τη συμπεριφορά. Στο παρελθόν, μελέτες έχουν βρει δεσμούς μεταξύ του σεληνιακού κύκλου και του αριθμού των ψυχιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αλλά είναι αλήθεια ότι το φεγγάρι επηρεάζει πραγματικά τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας; Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες και εμπειρογνώμονες, είναι δυνατό.

Έχεις αναστατωθεί τόσο από το μήνυμα που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να κοιτάζεις την οθόνη του κινητού σου; Ξεκόλλα! Αντί να σκέφτεσαι αν πρέπει να του απαντήσεις, τι ακριβώς να γράψεις και τι μπορεί να εννοούμε με αυτά που έγραψε εκείνος, βγες με τους κολλητούς σου και φρόντισε να περάσεις καλά. Όταν επιστρέψεις, ας ελπίσουμε ότι δεν θα θυμάσαι καν ότι έστειλε.

Αν δεν θέλεις να έχεις καμία σχέση μαζί του, αλλά δεν θέλεις να γίνεις και αγενής, πες του απλά την αλήθεια. Εξήγησέ του πως πολύ εκτιμάς το γεγονός ότι προσπαθεί να έχετε ξανά ένα είδος επικοινωνίας αλλά δεν έχεις σκοπό να ανοίξεις ξανά παρτίδες μαζί του -ούτε φιλικές ούτε άλλες. Εξάλλου, η αλήθεια είναι πάντα το καλύτερο που μπορείς να πεις.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .