Τα πεπτικά προβλήματα, όπως η δυσκοιλιότητα και η διάρροια μπορεί να είναι ενοχλητικά και άβολα. Συχνά προκαλούνται από τροφική δηλητηρίαση ή ιούς του γαστρεντερικού. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η ενόχληση στο έντερο προέρχεται από μια φυσική ασθένεια. Εντούτοις, συναισθήματα όπως η θλίψη, το άγχος και η πίεση μπορούν να διαταράξουν το πεπτικό μας σύστημα. Μια μελέτη του 2011 υποδηλώνει τη σχέση μεταξύ άγχους, κατάθλιψης και γαστρεντερικού άλγους.

Σε αντίθεση με τους πονοκεφάλους που προκαλούν θανατηφόρα ημικρανία, οι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με την κατάθλιψη δεν επηρεάζουν αναγκαστικά τη λειτουργία του καθενός. Περιγραφόμενος από το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας ως «πονοκέφαλος έντασης», αυτός ο τύπος πόνου στο κεφάλι μπορεί να βιώνεται σαν μια ήπια σφύζουσα αίσθηση, ειδικά γύρω από τα φρύδια. Προβλήματα ματιών ή μειωμένη όραση

Ενώ συχνά πιστεύουμε ότι η εξάντληση οφείλεται στο άγχος, η κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση. Ωστόσο, σε αντίθεση με την καθημερινή κόπωση, η κόπωση που σχετίζεται με την κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα συγκέντρωσης, αισθήματα ευερεθιστότητας και απάθεια. Μειωμένη ανοχή στον πόνο (τα πάντα πονούν περισσότερο)

Τα παιδιά και οι έφηβοι με ατοπική δερματίτιδα διατρέχουν επίσης περίπου 1-5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας, ως απόρροια των προβλημάτων ύπνου. Επιπλέον, αυξάνεται ο επιπολασμός της κατάθλιψης, του άγχους και των διαταραχών συμπεριφοράς, ιδίως σε παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα. Οι ενήλικες με ατοπική δερματίτιδα τείνουν περισσότερο να πάσχουν από κατάθλιψη σε σύγκριση με τα υγιή άτομα.

Στο 60% περίπου των περιπτώσεων, η νόσος εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής (πρώιμη έναρξη), ωστόσο μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα πρώτα κλινικά σημεία είναι η ξηρότητα και η τραχύτητα του δέρματος, και συνήθως οι εκζεματικές βλάβες εμφανίζονται μετά από τον δεύτερο μήνα της ζωής. Η πορεία της νόσου μπορεί να είναι σταθερή για μακρές περιόδους ή υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα με επαναλαμβανόμενες εξάρσεις.

Η ατοπική δερματίτιδα (γνωστή επίσης και ως ατοπικό έκζεμα) προσβάλει 1 στους 5 ανθρώπους σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό και υποτροπιάζουσες εκζεματικές βλάβες. Εμφανίζεται συνήθως κατά τη βρεφική ηλικία και προσβάλλει δύο στα δέκα παιδιά, ενώ προσβάλλει επίσης συχνά και τους ενήλικες.

Τα συμπτώματα του στρες μπορεί να αποτυπωθούν στην εξωτερική σας εμφάνιση και είναι σημαντικό να τα αναγνωρίσετε. Η Δρ Sanam Hafeez, ψυχολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia, εξηγεί γιατί η διαχείριση της αιτίας του στρες σας είναι ο μόνος τρόπος να σώσετε το πρόσωπό σας, ενώ μοιράζεται πέντε σημάδια τα οποία πρέπει να κοιτάξετε αν θέλετε να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό.

Το πρόβλημα είναι πραγματικό. Είτε προσαρμόζεστε στη ζωή ως νέα μαμά, είτε κουράζεστε στο γραφείο δουλεύοντας υπερωρίες, είτε γενικά η καθημερινότητά σας είναι απαιτητική, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το να διακατέχεστε από άγχος και ένταση.

Ο ερυθηματώδης λύκος αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς μπορεί τα αρχικά του συμπτώματα να είναι ήπια, στη συνέχεια όμως προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του οργανισμού μας. Πλήττει εξίσου άνδρες και γυναίκες και δεν υπάρχει τρόπος ίασής του, αλλά με την κατάλληλη ιατρική καθοδήγηση μπορεί να υπάρξει έλεγχος των συμπτωμάτων.

Τα ανοιχτόχρωμα ούρα αποτελούν σημάδι ότι πίνετε αρκετό νερό. Αντιθέτως, αν παρατηρείτε ότι είναι πολύ σκούρα, πιθανότατα είστε αφυδατωμένη. Η παρουσία αφρού ή αίματος, ενδέχεται να υποδεικνύει κάποια δυσλειτουργία των νεφρών. Επομένως, απευθυνθείτε άμεσα σε έναν γιατρό αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο. Μπορείτε να σηκωθείτε μόνη σας από θέση οκλαδόν

Οι περισσότεροι δεν αποφεύγουμε τον πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια του οκταώρου. Ωστόσο, όταν είμαστε υγιείς, υποχωρούν σύντομα. Αν οι δικοί σας έχουν γίνει πολύ επίμονοι και δεν αντιδρούν στα φάρμακα, καλό είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Το δέρμα σας λάμπει

Αν τα επινεφρίδια λειτουργούν υγιώς και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι σταθερά, η ενέργειά σας θα είναι υψηλή την ώρα που ξυπνάτε και θα διατηρείται σταθερή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν αντιμετωπίζετε (σοβαρούς) πονοκεφάλους

Έχετε δυσκολίες στην έκφραση; Η φωνή σας γίνεται αδύναμη; Έχετε δυσκολία να ελέγξετε τα σάλια σας; Μπορεί να πάσχετε από την ασθένεια του Γουίλσον. Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική και επικίνδυνη καθώς το συκώτι συγκεντρώνει χαλκό ο οποίος δηλητηριάζει τον οργανισμό και δυσχεραίνει την ορθή λειτουργία κάποιων οργάνων όπως ο εγκέφαλος.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .