Και αν σου φαίνεται δύσκολο κάτι τέτοιο, μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ξεκίνα από τα εισαγωγικά μας άρθρα για να αποκτήσεις μια πρώτη αίσθηση και να διαπιστώσεις ότι είναι πιο απλό από όσο νομίζεις. Επιπλέον σκέψου μήπως αυτός είναι και ο λόγος που σου αρέσει αυτός ο συνάδελφος από τη δουλειά: επειδή είναι δύσκολο να γνωρίσεις άλλους, ενώ αυτόν τον βλέπεις κάθε μέρα.

Καθώς περνάς όλο και πιο πολλές ώρες στη δουλειά προκειμένου να καταφέρεις να βγάλεις τα προς το ζην και να προχωρήσεις την καριέρα σου, είναι μάλλον φυσικό (και ίσως και αναμενόμενο) να σου αρέσει κάποιος άνδρας με τον οποίο δουλεύετε μαζί.

Αποτελεσματική Επικοινωνία: Πως να γίνεσαι Κατανοητή στην συζήτηση και να έχεις την Προσοχή τους

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships και βρήκε πως αν και μπορούν άντρες και γυναίκες να είναι μόνο φίλοι, στις περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις η «έλξη» αναφέρεται ως «πρόβλημα» στη φιλία τους. Επιπλέον, οι άντρες είναι περισσότερο πιθανόν να γοητευτούν από τις φίλες τους και όχι το αντίστροφο, ενώ παράλληλα οι άντρες συνήθως υπερεκτιμούν το ενδιαφέρον των φίλων κοριτσιών τους.

Η διαχρονική απορία: Μπορεί ένας άντρας και μία γυναίκα να είναι ΜΟΝΟ φίλοι; Η απάντηση είναι ναι! Αλήθεια! Ωστόσο, μία νέα έρευνα λέει πως εκείνος έχει περισσότερες πιθανότητες να ερωτευτεί πρώτος τη φίλη του.

Ένας άντρας και μία γυναίκα μπορούν να είναι φίλοι. Αλλά ποιος μπορεί να πέσει στην «παγίδα» του έρωτα πιο εύκολα και ποια είναι τα σημάδια;

Όταν τα πράγματα είναι χαλαρά με μια γυναίκα, το να την κάνεις με ελαφρά είναι εύκολο. Εντός της σχέσης όμως, και με τη συναισθηματική εμπλοκή στο απόγειό της, δεν είναι εύκολο να ξεμπλέξεις! Αν μάλιστα αποφασίσατε να συζήσετε κιόλας, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο και η ελπίδα διαφυγής συσκοτίζεται αμετάκλητα. Όχι βέβαια ότι δεν μπορείς να χωρίσεις, απλώς διακυβεύονται ολοένα και περισσότερα (ή τουλάχιστον έτσι σου παρουσιάζεται η συνθήκη)…

Ο ελεύθερος χρόνος σου μόνο ως «ελεύθερος» θα λογίζεται πλέον. Γιατί μπορεί να μην έχεις δουλειά, έχεις όμως άλλες υποχρεώσεις: να βγάζεις βόλτα την καλή σου, να την πας στα μαγαζιά, για ποτό, για μπάνιο, να της κάνεις τον ταξιτζή, τέτοια ωραία πράματα. Τι εννοείς δεν έχεις χρόνο για όλα αυτά; Αφού δεν δουλεύεις το σ/κ. Ή μήπως προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο από το να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την κοπέλα σου; Α, είπα…

Οι γυναίκες που σε περιτριγυρίζουν είναι ο Νο 1 στόχος της καλής σου! Αυτή είναι τώρα ο βασιλιάς της ζωής σου, οι άλλες πρέπει να περιοριστούν (και να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους βέβαια). Και δεν θα είναι μακριά η μέρα που θα κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα στη δικιά σου και την παιδική σου φίλη (που η καλή σου ξέρει ότι η σκύλα στα ρίχνει… υπογείως!).

Η αγάπη απαιτεί δουλειά, χτίζεται στιγμή τη στιγμή, πράξη την πράξη, με μικρές και μεγάλες πράξεις νοιαξίματος. Ο έρωτας πεθαίνει στη σχέση «γιατί ο θρίαμβος του έρωτα, η αναγνώριση της αμοιβαιότητας των αισθημάτων από τους δύο εραστές ή συζύγους, μπορεί να γείρει ξαφνικά προς την απώλειά του, όταν αυτός δεν τροφοδοτείται πια από την προσμονή, την ανησυχία, την έγνοια να αρέσουμε στον άλλον, όταν, με λίγα λόγια, το ζευγάρι πέφτει σε μια ρουτίνα».

Στη θεραπεία EFT θεωρούμε πως όταν ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ των συντρόφων απειλείται ή ατονεί, τότε δύσκολα η σεξουαλική ζωή πηγαίνει καλά. Αντιθέτως, οι έρευνες που έχουν γίνει σε ζευγάρια που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη θεραπεία EFT, φάνηκε ότι η ερωτική ζωή τους ανέκαμψε ή βρήκαν άλλες λύσεις για να εκφράσουν και να καλύψουν τις σεξουαλικές ανάγκες τους, χωρίς να απειλείται η σχέση τους.

Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι το ερωτικό πάθος είναι το πιο γνήσιο, ανόθευτο, σίγουρο κριτήριο για το αν είμαστε «φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον». Όταν βλέπουμε δυο ανθρώπους που μετά βίας γνωρίζονται να μαγνητίζονται με πανίσχυρο πάθος και να γίνονται εραστές, συγκινούμαστε, ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζουν ή είναι καλοί ο ένας για τον άλλον.

Και αν σου φαίνεται δύσκολο κάτι τέτοιο, μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ξεκίνα από τα εισαγωγικά μας άρθρα για να αποκτήσεις μια πρώτη αίσθηση και να διαπιστώσεις ότι είναι πιο απλό από όσο νομίζεις. Επιπλέον σκέψου μήπως αυτός είναι και ο λόγος που σου αρέσει αυτή η κοπέλα από τη δουλειά: επειδή είναι δύσκολο να γνωρίσεις άλλες, ενώ αυτήν την βλέπεις κάθε μέρα.

Καθώς περνάμε όλο και πιο πολλές ώρες στη δουλειά προκειμένου να καταφέρουμε να βγάλουμε τα προς το ζην και να προχωρήσουμε την καριέρα μας, είναι μάλλον φυσικό (και ίσως και αναμενόμενο) να μας αρέσει κάποια κοπέλα με την οποία δουλεύουμε μαζί.

Εικόνα με Χαρακτήρα: 4 Μύθοι για την Εμφάνιση που πρέπει να καταρρίψεις VIDEOS

Ξέρεις πως υπάρχουν φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις σ΄έναν άντρα γιατί θα τις πάρει...αλλιώς; Μπορεί να φοβηθεί, να εκνευριστεί, να απογοητευτεί ακόμη και να το βάλει... στα πόδια. Γιατί ίσως με αυτά τα λόγια τον πιέσεις ή τον υποτιμήσεις. Οι πιο γνωστές κουβέντες που ταράζουν έναν άντρα είναι


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .