Τα οφέλη από την κατανάλωση καρύδας καθημερινά είναι πολυάριθμα: χρησιμοποιούνται κατά του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, κατά της χρόνιας κόπωσης, της νόσου του Crohn, κατά του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της νόσου του Alzheimer, κατά της ασθένειας του θυρεοειδούς και της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένα κουταλάκι λάδι καρύδας πριν από κάθε γεύμα μειώνει την όρεξη και ωφελεί το σώμα στο έπακρο

Ιαματική περιοχή ήδη από την αρχαιότητα, η Νεκρά Θάλασσα θεωρείται από τα πρώτα ιαματικά θέρετρα του κόσμου. Εκμεταλλευόμενοι αυτό που είναι τώρα γνωστό ως θαλασσοθεραπεία, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι επισκέπτες κολυμπούσαν στα νερά με την υψηλή άνωση και έκαναν λασποθεραπεία, τρίβοντας το σώμα τους με τη θαλάσσια λάσπη για να καθαρίσουν, να καταπραΰνουν και να αναζωογονήσουν το δέρμα τους.

Η Νεκρά Θάλασσα έχει αλμυρότητα 34,2% – είναι δέκα φορές πιο αλμυρή από τον ωκεανό και συνιστά ένα από τα πιο αλμυρά μέρη του πλανήτη. Η αλμυρότητα αυτή δημιουργεί ένα σκληρό περιβάλλον για τη χλωρίδα και την πανίδα, γεγονός που της αποδίδει την ονομασία «Νεκρά Θάλασσα», καθώς ελάχιστοι μικροοργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτή.

Το αλάτι της νεκράς θάλασσας, προέρχεται από μια αλμυρή λίμνη, που βρίσκεται φωλιασμένη ανάμεσα στην Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, και έχει ηλικία πάνω από 15 εκατομμύρια χρόνια.

Το γάλα καρύδας είναι μια φυσική τροφή που προέρχεται από τη σάρκα της καρύδας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με το νερό καρύδας, διότι είναι εντελώς διαφορετικά τρόφιμα, ακόμα κι αν και οι δύο είναι από το ίδιο φρούτο. Το γάλα καρύδας λαμβάνεται από τον πολτό του καρπού και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.

Παράγεται από τη σάρκα του φρούτου και αποτελεί υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος. Είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν αυστηρή χορτοφαγική διατροφή (vegan), αλλά και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το γάλα καρύδας, μαζί με το νερό καρύδας είναι ανάμεσα στις πιο υγιεινές τροφές του κόσμου.

Η μηχανική υποστήριξη αναπνοής είναι η θεραπεία που επιλέγεται για ασθενείς με εγκαύματα οι οποίοι έχουν υποφέρει από τραυματισμό των αεροφόρων οδών. Αυτό το είδος τραυματισμού είναι συχνό σε άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα. Βασικά, αυτό προκαλείται από εγκαύματα στο αναπνευστικό…

Γνωρίζετε ποιοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη; Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται ως μια διαταραχή της διάθεσης. Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν βαθύ αίσθημα στενοχώριας, πέραν του ευερεθισμού, έχουν χάσει το ενδιαφέρον για ζωή, και έχει αλλάξει η συμπεριφορά τους. Ο λόγος…

Δε χρειάζεται να αγοράζετε πανάκριβα προϊόντα για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας. Αν και δε μπορούμε ν’ αρνηθούμε πως είναι αρκετά χρήσιμα, υπάρχει και άλλη βασική φροντίδα που μπορείτε να εφαρμόσετε. Το δέρμα συσσωρεύει υπολείμματα τα οποία συχνά δεν μπορούμε…

Όσον αφορά το συνταγή γάλακτος καρύδας Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία του είναι πραγματικά απλή, αν και η απόκτηση του δεν είναι τόσο απλή όσο για παράδειγμα εάν συμβαίνει με το νερό καρύδας : χρειάζεστε μόνο τον πολτό μιας ώριμης καρύδας και του νερού, αφαιρέστε τους σπόρους του κρέατος που διαχωρίζουν τον πολτό από το κέλυφος, κόψτε το σε κομμάτια και χτυπήστε τα μέσα στο γυαλί του μπλέντερ προσθέτοντας λίγο νερό.

Εάν υπάρχει ένα πολύ πλούσιο ποτό από τη διατροφική άποψη, αυτό είναι το γάλα καρύδας , ένα φυσικό υγρό αρκετά δημοφιλές σε ορισμένες χώρες και που λαμβάνεται από τη σύνθλιψη του πολτού καρύδας. Αυτός ο λεπτός πολτός συσσωρεύει στο εσωτερικό του μια λιπαρή και εξαιρετικά αρωματική σάρκα ενός εντυπωσιακού λευκού χρώματος, που μπορεί να καταναλωθεί ολόκληρη (σε κομμάτια) ή θρυμματισμένη.

Κύριος Συνταγές Την εγκυμοσύνη Ιατρικές εξετάσεις Τη διατροφή και τη διατροφή Υγιείς συμβουλές

Και αν αναρωτιέσαι τι θα απογίνουν τα μαλλάκια σου, οφείλω να σε ενημερώσω ότι δε θα μείνουν παραπονεμένα καθώς χρειάζονται και αυτά τη δική τους φροντίδα μιας που πλέον το λούσιμο έχει ενταχθεί αρμονικά στη καθημερινότητά σου! Το σαμπουάν Monoi Tiki Tahiti είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει ενυδατωμένα τα μαλλιά σου και να τα προστατέψει από την έκθεση τους στον ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας! Μάσκα μαλλιών με άρωμα καρύδας

Όσον αφορά τα τμήματα της καρύδας τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν! Ποια όλα θα αναρωτιέσαι τώρα… μα φυσικά το νερό, το γάλα, η ψίχα και το λάδι της! Τυχαία έχει ταξινομηθεί εξάλλου ως superfood? Δε νομίζω! Και πως να μην θεωρείτο superfood με τόσες βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έχει, συν της αντιοξειδωτικής, αντιμικροβιακής και αντιβακτηριακής της δράσης!


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .