Γιατί Είναι Καλό Να Είμαστε Single Για Καιρό - Τα 14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Καταλαβαίνω πως σε κανέναν δεν αρέσει η μοναξιά. Και ποιος θέλει να είναι μόνος του δηλαδή; Αλλά πρέπει να είσαι νιώθεις καλά όταν βρίσκεσαι μόνος σε ένα δωμάτιο μαζί με τις σκέψεις σου. Η ευτυχία σου δεν πρέπει να εξαρτάται από την ευτυχία κανενός. Δέχομαι ότι αυτό μέχρι ένα σημείο είναι αδύνατον. Όλοι νιώθουμε υπέροχα όταν έχουμε κάποιον να μας αγαπάει. Ωστόσο δεν μπορείς να αφήνεις την απουσία κάποιου να σε πηγαίνει πίσω…

Και δε χρειάζονται νούμερα και στατιστικά για να το καταλάβει αυτό κανείς. Αρκεί να κοιτάξει λίγο γύρω του και όλες τις σχέσεις που έχουν συνάψει φίλοι και γνωστοί του. Πόσες από αυτές λειτούργησαν όπως θα έπρεπε; Ελάχιστες θα πω εγώ. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αναπτύξει κανείς μια υγιή σχέση; Και γιατί να μπει κανείς σε μία τέτοια διαδικασία, αφού είναι καταδικασμένη εξαρχής να αποτύχει;

Όσο πιο πολύ καιρό είσαι μόνη, τόσο πιο πολύ καιρό έχεις χρόνο να σκεφτείς, να καταλάβεις τον εαυτό σου και να ετοιμαστείς για να χρωματίσεις μια ζωή με τα δικά σου πινέλα. Απόλαυσε αυτές τις μέρες και να είσαι σίγουρη πως όταν βρεις τον εαυτό σου, θα έρθει κάτι πολύ καλό στη ζωή σου. Δε γίνεται να μην είναι καλό όταν ξέρεις τι θες, κάνεις τις σωστές επιλογές και έχεις βρει το χαμόγελο μέσα σου.

Είσαι single αρκετό καιρό. Εννοείται δε μετράνε τα "άσκοπα" βράδια με άτομα που δεν ήθελες τίποτα παραπάνω από το να φλερτάρεις ή να έρθεις σεξουαλικά κοντά. Single! Και όσο ωραία κι αν νιώθεις μερικές φορές, υπάρχουν κάποιες άλλες που σκέφτεσαι μήπως δε θα βρεις ποτέ τον άνθρωπο που θα περνάτε όμορφα μαζί, μήπως αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη...

Όσα πρέπει να ξέρεις για τον νέο creative director της TOD’S

Κάποιοι ξέρουν τι σημαίνει να είσαι single και να το έχεις σαν φιλοσοφία ζωής. Για εσένα, δεν είναι ένα διάλειμμα μεταξύ των σχέσεων, αλλά η συνηθισμένη σου κατάσταση. Για άλλους πάλι, είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια, αφού όταν τελειώνει μία σχέση, περνούν αμέσως στην επόμενη και δεν μπορούν να μείνουν καθόλου μόνοι τους. Και φυσικά υπάρχουν και οι singles που δεν ενθουσιάζονται με την κατάσταση και περιμένουν να γνωρίσουν τον έρωτα για να τους βγάλει από αυτήν την άβολη κατάσταση.

Μπορείς να τρως ό,τι θέλεις, χωρίς τύψεις και φόβο ότι δεν θα σε θέλει πια. Μοναχικέ Καρκίνε, σκούπισε τα δάκρυά σου και σκέψου ότι είναι ωραίο κάποιες στιγμές να είσαι single… Μπορεί να μην σου αρέσει η μοναχική φάση και το μυαλό σου να είναι κολλημένο στο παρελθόν και στο τι έφταιξε, όμως την περίοδο της εργένικης ζωής σου, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να χαρείς, τις οποίες όταν ήσουν σε σχέση δεν τα κατάφερνες.

Τεμπέλιασε όσο θες και απόλαυσέ το. Με κυβερνήτη του ζωδίου σου (ή του ωροσκόπου σου) τη θεά του έρωτα, την Αφροδίτη, είναι σίγουρο ότι δεν λατρεύεις και πολύ την περίοδο που είσαι χωρίς σχέση! Αν το καλοσκεφτείς όμως, τις στιγμές που είσαι δίχως ερωτικό σύντροφο έχεις κάποιες ανέσεις και τις λατρεύεις. Δίδυμος

Άλλαξε ό,τι δεν σου αρέσει… χωρίς να δώσεις πουθενά ραπόρτο. Είναι γεγονός ότι είσαι από τους ανθρώπους που δεν νιώθεις εύκολα μοναξιά… Πολλές φορές μάλιστα αναζητάς και περιόδους ερωτικής ελευθερίας γιατί σου αρέσει να μην έχεις σχέση. Ταύρος

Όταν ταξιδεύουμε, είμαστε -ή νιώθουμε- νέοι, ελεύθεροι και πιο ανοιχτοί στο να πιάσουμε κουβέντα με ξένους, να βρούμε κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα με ανθρώπους που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γνωρίζαμε στη διαδρομή. Όταν ταξιδεύουμε έχουμε πάντα τη δυνατότητα και κάποιες φορές τη δικαιολογία, να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, να φορέσουμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση, να γελάσουμε δυνατά χωρίς να μας νοιάζει αν οι γύρω μας μας κοιτάνε περίεργα.

Γιατί είσαι μόνη σου, με ρωτάει. Δεν είμαι μόνη μου απαντάω. Απλά δεν έχω κάποια σχέση, είμαι ελεύθερη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ελεύθερη να ζήσω, τα ταξιδέψω, να γνωρίσω νέα πρόσωπα, νέες εμπειρίες, νέες κουλτούρες. Να νιώθω νέα συναισθήματα που θα με παρασύρουν για κάποιες ώρες, για κάποιες ημέρες σε κάποια άκρη του κόσμου και θα με γεμίσουν ευτυχία.

Κάθομαι που λες, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου που μένω στη Bangkok, με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και χαζεύω την πισίνα. Μόνη μου. Και ξέρω καλά πια πως όταν είμαι μόνη μου δε γίνεται να αποφύγω τις σκέψεις μου. Δε γίνεται να μην πιάσω κουβέντα με τον εαυτό μου.

Ναι, έχουμε ανάγκη τον έρωτα, την αγάπη, το δέσιμο, την συντροφικότητα. Όμως έχουμε κυρίως ανάγκη να είμαστε ο εαυτός μας. Όταν νιώθουμε ότι αυτός που έχουμε δίπλα μας δεν μας κάνει να περνάμε όπως πραγματικά θέλουμε, δεν είμαστε αληθινοί μαζί, δεν μας επιτρέπει να είμαστε ο εαυτός μας τότε χίλιες φορές χωρίς αυτόν, χίλιες φορές μαζί με τους φίλους μας, μόνοι μας, μαζί με όποιον/όποιους τελικά διαλέξουμε να πορευτούμε.

Έ χουμε 2018 και κάπως θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να είναι χωρίς σύντροφο συνειδητά και να αισθάνεται καλά με την επιλογή του. Κι όμως όχι. Ειδικά για τις γυναίκες, αλλά όχι μόνο, η σκέψη «τι της συμβαίνει και δεν έχει σχέση;» είναι σχεδόν αυτόματη.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .