Ο γαστροκνήμιος και το υποκνημίδιο είναι οι δύο μεγάλοι μύες στις γάμπες. Αυτοί οι μύες τρέχουν από το πίσω μέρος του γόνατος σας κάτω στον αχίλλειο τένοντα, ο οποίος συνδέεται με τη φτέρνα σας. Βοηθούν να τεντώσετε το πόδι σας προς τα κάτω. Για να τεντώσετε αυτούς τους μύες, θα πρέπει να τραβήξετε το πόδι σας προς τα πάνω, φέρνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τη γνάθο σας. Οι διατάσεις

Οι απαγωγοί σας είναι απέναντι από τους προσαγωγούς σας στο εξωτερικό του ισχίου σας. Στο πόδι, το TFL (tensor fascia latae) είναι ο μεγαλύτερος μυς του απαγωγέα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ισχίο στο εξωτερικό του ποδιού σας. Αυτός ο μυς συνδέεται με τη μεγάλη ζώνη του συνδετικού ιστού που είναι γνωστή ως λαγοκνημιαία ταινία, η οποία τρέχει κάτω από το μεγαλύτερο μέρος του ποδιού σας.

Οι ιγνυακοί τένοντες έχουν επίσης τέσσερις μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ποδιού σας. Δύο επεκτείνουν το εσωτερικό μέρος του ποδιού σας και δυο συνεχίζουν προς τα έξω. Τεντώστε αυτούς τους μύες, ισιώνοντας το γόνατό σας και κάμπτοντας τον κορμό σας προς τα εμπρός, καθώς συνδέονται τόσο με τους γοφούς, όσο και τα γόνατά σας. Προσαγωγοί

Στόχος αυτής της διάτασης είναι πιάσεις με τα δυο σου χέρια το γόνατό σου (ανάλογα σε πιο πόδι κάνεις τη διάταση) τραβώντας το μηρό σου προς το στήθος σου. Φρόντισε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διάτασης το άλλο πόδι να παραμένει τεντωμένο ή πολύ ελαφρώς λυγισμένο. Στη φάση αυτή θα νιώσεις το ελαφρύ τράβηγμα που χρειάζεται για να γίνει η διάταση στο μηρό σου, κράτησε τη διάταση το λιγότερο 10 δευτερόλεπτα ανά πόδι.

Σε καθιστή θέση χαμήλωσε τον κορμό σου φέρνοντάς τον όσο πιο κοντά μπορείς στα πόδια σου και τοποθέτησε τα χέρια σου στις μύτες των ποδιών σου τραβώντας ελεγχόμενα προς τα πίσω. Κράτα τη διάταση το λιγότερο 10 δευτερόλεπτα. Θα νιώσεις τράβηγμα στις γάμπες σου.

Για τη διάταση μου τετρακεφάλου ξεκινάς από όρθια θέση με κλειστά πόδια. Είναι πολύ σημαντικό η σπονδυλική σου στήλη να είναι ευθυγραμμισμένη και η κοιλιά προς τα μέσα, οι ώμοι να είναι χαλαροί και να μην σηκώνονται ενώ κάνεις τη διάταση.

Οι μύες του ανθρώπινου σώματος είναι πολλοί, περισσότεροι από 650. Είναι επίσης πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους γι’ αυτό χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, ενώ κάθε ένας είναι υπεύθυνος για συγκεκριμένες κινήσεις ή λειτουργίες. Όλοι μαζί όμως συνεργάζονται και παράγουν ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης, την ανθρώπινη κίνηση. Για εμάς τους δρομείς, το «μεγαλείο» τους φανερώνεται στη δρομική κίνηση.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι κυκλικές κινήσεις των χεριών είναι ένα μέρος της προθέρμανσης σε κάθε αθλητική ομάδα. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης μια καλή άσκηση προθέρμανσης επειδή στοχεύει σε διάφορες περιοχές ταυτόχρονα: ώμους, τρικέφαλους, δικέφαλους και το πάνω μέρος της πλάτης.

Είναι σαν να κάνει μασάζ βαθεός ιστού, και το αργό ρολάρισμα βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στην κίνηση. Το ρολό αφρού συμβάλλει επίσης στην ενυδάτωση των ιστών των μυών και την καλύτερη προετοιμασία τους. Πάνω στο ρολό αφρού δεν είναι πάντα η πιο άνετη διάταση πριν από την προπόνηση, αλλά οι μύες σου θα σε ευχαριστούν σίγουρα αργότερα.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οποιαδήποτε διάταση και τέντωμα είναι χρήσιμα για το σώμα, αλλά εάν κάνεις τη λάθος διάταση στη λάθος ώρα μπορεί να αποδειχθεί η χειρότερη κίνηση για το σώμα σου.

Η μηχανική υποστήριξη αναπνοής είναι η θεραπεία που επιλέγεται για ασθενείς με εγκαύματα οι οποίοι έχουν υποφέρει από τραυματισμό των αεροφόρων οδών. Αυτό το είδος τραυματισμού είναι συχνό σε άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα. Βασικά, αυτό προκαλείται από εγκαύματα στο αναπνευστικό…

Σύμφωνα με μια μελέτη η οποία διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το καθημερινό περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Έχει όμως και άλλες ωφέλειες στην καθημερινή σας ζωή. Παρακάτω θα σας δείξουμε ορισμένες…

Η ελαστικότητα βοηθά τους αθλητές ν’ αυξήσουν την ταχύτητα και την αντοχή τους. Σας επιτρέπει επίσης να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα της κίνησής σας, να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας, και, μεταξύ άλλων, να ενισχύσετε την ξεκούραση του σώματος.

Ανοίγουμε τα πόδια μας λίγο παραπάνω από το άνοιγμα των ώμων. Ρίχνουμε τον κορμό μας μπροστά διατηρώντας ίσια την πλάτη και τεντωμένα τα πόδια. Χαμηλώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε με τις παλάμες μας στα πόδια μας. Πιέζουμε όσο περισσότερο για να τα καταφέρουμε , πάντα στα όρια του εφικτού! Μένουμε για 30΄΄.

Κρατιόμαστε από ένα σταθερό σημείο και τραβάμε τη μύτη του ενός ποδιού προς τα πίσω. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τη μέση καλύτερα να αποφύγει αυτή τη διάταση. Κρατάμε όσο μπορούμε τον κορμό μας σταθερό. Πως τα πάμε από ισορροπία; Μένουμε 20΄΄ στο κάθε πόδι.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .