Σνακ με ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί όλων των ειδών είναι γεμάτοι μαγνήσιο, ένα συστατικό που έχει συνδεθεί με βελτιώσεις στη βραχεία και μακρά μνήμη. Μία χούφτα αμύγδαλα ή κάσιους πιο συγκεκριμένα, σας χαρίζει το 25% αυτού που χρειάζεστε. Σύμφωνα με έρευνα στο MIT, το μαγνήσιο φαίνεται να προάγει νέες συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα. Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία". Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι. Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε: "Να το αντιληφθείτε".

Το ενδιαφέρον σας δεν θα έπρεπε να είναι στραμμένο στον χρόνο αλλά στους κύκλους της φύσης, που αντικατοπτρίζονται και σε πολλές άλλες διαδικασίες. Στο φυσικό κόσμο, οι ζεστές, εύκολες, παραγωγικές εποχές ακολουθούνται αναπόφευκτα από κρύες, δύσκολες περιόδους γεμάτες στερήσεις, αλλά κι αυτές οι στρυφνές περίοδοι ακολουθούνται από την επανεμφάνιση της ζεστασιάς και της χαράς.

Η θεραπεία είναι μια πρόκληση του παρόντος. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη θεραπεία τους εξετάζοντας κάθε πιθανό είδος αγωγής που υπάρχει. Ενώ κάνουν αυτή την έρευνα, όμως, στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα για την κατάστασή τους. Υποθέτουν ότι η γνώση με την οποία γεμίζουν το κεφάλι τους, είναι από μόνη της, μια θεραπευτική δύναμη.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια, ένας υπνάκος διάρκειας μίας ώρας μπορεί να ενισχύσει εντυπωσιακά τη δύναμη του εγκεφάλου. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ύπνος είναι αναγκαίος, για να αποθηκευτούν σωστά οι πληροφορίες στον εγκέφαλο και να δημιουργηθεί χώρος για νέες. Ίσως δεν ήταν τυχαίο που μορφές όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Ναπολέων και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έβρισκαν πάντα χρόνο για την απογευματινή τους σιέστα.

Πανελλήνιες εξετάσεις. Η μέρα έφτασε. Όλοι οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις, και προσέρχονται στις αίθουσες, ελπίζοντας ότι θα είναι έτοιμοι, για το μεγάλο άλμα από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή.

Αυτες οι Πανελληνιες σας βρισκουν ετοιμους Εξετάσεις: 12 απλοί τρόποι να ενισχύσετε άμεσα τη μνήμη σας

Ηλεκτρονικό παιχνίδι που δεν χρειάζεται παρά μόνο το μυαλό για να παίξει κανείς σχεδίασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Σε πρόσφατη δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports οι επιστήμονες περιγράφουν με ποιον τρόπο δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στο οποίο τρία άτομα καταφέρνουν να παίξουν χωρίς τηλεχειριστήριο ή κάμερα που να ανιχνεύει τις κινήσεις τους. Μόνο τους εφόδιο, το μυαλό. Το Τέτρις του μυαλού

Γνωρίζουμε πλέον ότι η καρδιά περιέχει κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, δύο νευροδιαβιβαστές που κάποτε θεωρούνταν ότι παράγονται μόνο από τον εγκέφαλο και τα γάγγλια που βρίσκονταν έξω από την καρδιά. Ακόμα πιο αξιοσημείωτη είναι η ανακάλυψη ότι η καρδιά παράγει οξυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης», σε συγκεντρώσεις τόσο υψηλές όσο κι εκείνες που παράγονται από τον εγκέφαλο.

Για παράδειγμα, ενώ η αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στα γνωστικά και συναισθηματικά συστήματα είναι καλωδιωμένη στον εγκέφαλο, ο πραγματικός αριθμός των νευρικών συνδέσεων που ξεκινά από τα συναισθηματικά κέντρα και φτάνει στα γνωστικά κέντρα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των νευρικών συνδέσεων της αντίστροφης κατεύθυνσης.

Υπάρχει μόνο μία αιτία πρόκλησης ασθενειών και σχετίζεται με την ενέργεια και τη συχνότητα των ανισορροπιών που υπάρχουν μέσα στο σώμα σας. Αν την αποκαταστήσετε, η ασθένεια θα ήταν αδύνατο να υπάρξει. Όλα τα συναισθήματα είναι παραλλαγές 2 συναισθημάτων: του φόβου και της αγάπης.

Λύστε σταυρόλεξα : Αυξήστε τη δύναμη του εγκεφάλου, λύνοντας σταυρόλεξα και Sudoku. Μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο ή παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι κτλ. Σύμφωνα με μελέτες οι δραστηριότητες αυτές ακονίζουν το μυαλό και αποτρέπουν τα προβλήματα μνήμης Τέλος μην ξεχνάτε να διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να βοηθήσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δοκιμάστε ένα... φυλλικό συστατικό: Ο εγκέφαλος μας έχει ανάγκη το φυλλικό οξύ, για την παραγωγή νέων κυττάρων. Μπορείτε λοιπόν να ενισχύστε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας, να βελτιώστε την ταχύτητα που επεξεργάζεται τις πληροφορίες και βέβαια τη μνήμη με φυλλικό οξύ. Θα το βρείτε στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το άπαχο βοδινό κρέας, τα πορτοκάλια, και τις φακές.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .