Εξαφανίζεται από προσώπου γης. Μπορεί να μην του φταίνε όλοι οι άλλοι που θα στερηθούν την παρουσία του, αλλά αν το σκορπιδάκι έχει βαλθεί να σε αποφύγει, τότε ούτε το ίδιο το FBI δεν πρόκειται να τον βρει. Θα αποσυνδεθεί από social media, το τηλέφωνό του, αν δεν είναι κλειστό, δε θα το σηκώνει όσες φορές κι αν τον καλέσεις και δε θα εμφανιστεί σε κανένα από αυτά τα μέρη που φαντάζεσαι ότι ίσως τον πετύχεις. Για να γίνει όμως αυτό, θέλει κόπο. Τι του ‘κανες του παιδιού, καλέ;

Μένει στη θεωρία αλλά δεν περνάει ποτέ στην πράξη. Δεν του είναι εύκολο να πει «όχι» και να σε αρνηθεί κατάμουτρα, γι’ αυτό επιδιώκει να σε αποφύγει με όσο πιο ευγενικό και ήσυχο τρόπο μπορεί να βρει. Δεν είναι και πολύ της δικαιολογίας οπότε απλώς είτε δε θα σηκώσει το τηλέφωνο, είτε θα πει πως θα σε πάρει μετά και τελικά δε σε παίρνει ποτέ. Δε θέλει να σε κακοκαρδίσει, ούτε να σε πληγώσει γι΄αυτό θα βρει πλάγιους τρόπους να σε απομακρύνει χωρίς να το κάνει και μεγάλο θέμα.

Και με όσους δεν ταιριάζουμε, λογικό επακόλουθο είναι να μην τους θέλουμε και δίπλα μας. Προφανώς θα τους αποφύγουμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε δικαιολογίες ώστε να μην μας ενοχλεί η παρουσία τους. Τι κάνει, λοιπόν, κάθε ζώδιο όταν θέλει να αποφύγει κάποιον;

Αν λάβει κανείς υπόψη του πως το ζώδιό του καθορίζει ως ένα βαθμό την προσωπικότητά του, γιατί να μην καθορίζει και ποιες τροφές είναι καλύτερες για την ιδιοσυγκρασία του; Αν, δηλαδή, ισχύει το “πες μου τι τρως, για να σου πω ποιος είσαι”, που είχε πει κάποτε ο Γάλλος gourmet Jean Anthelme Brillat-Savarin, γιατί να μην ισχύει και το “πες μου το ζώδιό σου, να σου πω τι τρως ή, τουλάχιστον, τι πρέπει να τρως”;

Σύμφωνα με πολλούς αστρολόγους, κάθε ζώδιο έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες , ακριβώς όπως καθένας από εμάς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στο φαγητό.

Κριέ είσαι εξωστρεφής, παρορμητικός, γεμάτος ιδέες και πρόθυμος να πάρεις ρίσκα και να αντιμετωπίσεις προκλήσεις, στην προσπάθειά σου να πρωτοπορήσεις, οπότε το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι κάποιος που σε υπονομεύει και σε γεμίζει διλήμματα και ανασφάλειες, εμποδίζοντάς σε να προχωρήσεις. Απέφυγε τους οργανωτικούς Παρθένους.

Δεν μπορείς να τα βρίσκεις με κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεσαι. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, που με τη συμπεριφορά τους, τις αντιδράσεις τους και τις κουβέντες τους σε γεμίσουν αρνητικά συναισθήματα και να σε… δηλητηριάζουν.

Δεν μπορείς να τα βρίσκεις με κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεσαι. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, που με τη συμπεριφορά τους, τις αντιδράσεις τους και τις κουβέντες τους σε γεμίσουν αρνητικά συναισθήματα και να σε… δηλητηριάζουν. Στην προσπάθειά σου να τους αποφύγεις βοηθά η καλή γνώση του ποιος είναι ο πιο τοξικός τύπος για το κάθε ζώδιο. Ειδικότερα:

Στα διαφορετικά και τα ξενόφερτα έχει ιδιαίτερη προτίμηση ένας Τοξότης, επειδή αγαπάει τη δοκιμή, το ρίσκο, τη γνώση, γι αυτό θέλει να φεύγει πέρα από το γνωστό και το συνηθισμένο. Σαφώς και θα εκτιμήσει τα κεφτεδάκια της μαμάς και την τηγανιτή μπριζόλα, αλλά το κρυφό του ενδιαφέρον θα βρίσκεται πίσω από ξενικές γεύσεις και συνταγές. Θα θελήσει να δοκιμάσει τα καυτερά, τα γλυκόξινα και τα πικρά, ωστόσο πιθανότατα δεν θα τα βρούμε στις συχνές διατροφικές του συνήθειες.

Όλα θα τα δοκιμάσει ένας Δίδυμος, δεν θα αρνηθεί τις πικάντικες γεύσεις, δεν θα αφήσει στην άκρη τους συνδυασμούς γλυκών αλμυρών. Ποικιλία θέλει στη ζωή του αλλά και στο τραπέζι του, η γευστική του γκάμα είναι μεγάλη, οι διατροφικές του συνήθειες δεν είναι περιορισμένες. Είναι από τους χαρακτήρες που αρκετές φορές θα φάει κάτι βιαστικό και γρήγορο στο πόδι, συνήθως είναι πολυάσχολος, στην καθημερινότητα του χρονικά δεν θα αφιερώσει πολύ ώρα στο φαγητό του.

Μεγάλη σημασία δίνει στη στιγμή του φαγητού, συνήθως δεν θέλει οι συζητήσεις να του αποσπούν την προσοχή, του αρέσει να εστιάζει στη γεύση, η ώρα του φαγητού ανήκει στις στιγμές που θέλει να τις απολαμβάνει με ηρεμία. Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια που η γευστική μονοτονία δεν του αρέσει, στη διατροφή του θέλει ποικιλία, εκτιμά το καλομαγειρεμένο φαγητό, συχνά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα.

Ο Ζυγός είναι υποχωρητικός, καλοπροαίρετος, καλοσυνάτος, συμπαθητικός, κοινωνικός, ρομαντικός, φιλικός, ευγενικός αλλά ασταθής και αναποφάσιστος. Κάνει εύκολα φίλους γιατί λέει αυτά που οι άλλοι θέλουν να ακούσουν κι ας μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του για να μην τους δυσαρεστήσει, κινείται διπλωματικά. Κερδίζει τους άλλους με τον τρόπο του, δεν αρνείται εύκολα και υποχωρεί εύκολα. Αγαπά την αρμονία και την πνευματική καλλιέργεια.

Ο Παρθένος είναι περίεργος, ανασφαλής, κριτικάρει τα πάντα και δεν είναι καθόλου εύκολος φίλος. Θέλει να στηρίζεται σε κάποιον, όμως οι φιλίες του είναι επιπόλαιες και μικρής διάρκειας. Αλλάζει τους φίλους του συνεχώς. Δεν εμπιστεύεται εύκολα. Έχει λίγους φίλους και καλούς τους οποίους αγαπά, σέβεται και εκτιμά. Τρέχει γι’ αυτούς, τους φροντίζει, τους καθοδηγεί, τους εξυπηρετεί. Αγαπά την τάξη, τη λεπτομέρεια και προσπαθεί να εξηγήσει τα πάντα με τη λογική.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .